А здравейте. Скоро наследих една много хубава къща и се чудя от къде да започна. Къщата е около 120 квадрата, 2 входни антрета, баня, кухня, 3 спални и огромен хол. Под хола е мазето. От вън има лятна кухня с 2 стаи с обща квадратура с навесите от двете страни около 60кв/м. Но първо да реша най-големия ми проблем. Тъй като покрива е в завидно перфектно състояние, трябва да се измажат само маите и комините, започвам ремонта от вътре. Най-зле е дюшемето в кухнята. Изгнило е и трябва да се изхвърли. Трябва ми съвет какво да взема за настилка, да издържи поне 10 години без влага и мухъл. Дюшемето във всички други стаи е перфектно. Също така се интересувам с какво да сваля най-бързо и лесно старата боя от стените. Мисля, че стените са варосвани и след това е нанесена шарка някаква. За сега съм в процес на изхвърляне на всичко от вътре, в края на месеца започвам да кормя инсталацията и да пусна контакти във всички стаи, защото в момента има по 1 и то на доста неудобни места. Та всакакви идеи от хора, които са минали през тоя ад, ще ми бъдат полезни. Знам, че най-лесно е да се викне майстор и всичко да стане бързо, но за момента съм финансово ограничен и бюджета ми е около 9-10 000лв. Имам достатъчно свободно време за това мисля каквото мога сам да направя, пък после така или иначе ще викам майстори за банята и ВиК инсталацията. Къщата след ремонта ще се ползва уикендите за почивка, след време родителите ми като се пенсионират най-вероятно ще ги настаня там. Затова не бързам да се изхвърлям с каквото и да е било. Качвам няколко снимки да добиете представа за филма

За 4 дни успях да изчистя 2 спални, кухнята, банята и едното антре плюс малка част от 3тата спалня. 4 ремаркета за трактор изхвърлих....