Въпрос за скайп към ПС маниаци
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- petarkolev
- Автомобил: Jetta II 1.8
- Двигател: RP
Въпрос за скайп към ПС маниаци
Момчета като искам да говоря с някого по СКАЙПА при избиране ми дава заглушен микрофон, а микрофона си е включен. Смених звуковата карта-същата тъпня, не мога да разбера от какво е. Благодаря ви за мненията предварително.
- threeseries
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- petarkolev
- kotse_botse
- Спортист - антипияница
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- gstoyanov
- Автомобил:
- Двигател:
threeseries написа:Колега как са ти настроиките на звуковата карта за броя канали 5.1, 2.1,7.1 кое от всичките е в момента, че това оказва голямо влияние.
Да, провери това! Някои звукови карти използват жака за микрофон (стерео) като изход за някои от 5.1 тонколонките! ... съвсем логично в този режим няма как да си ползваш микрофона

Трябва да го превключиш звуковата карта да работи като нормално стерео!
- petarkolev
- kotse_botse
- Спортист - антипияница
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gstoyanov написа:threeseries написа:Колега как са ти настроиките на звуковата карта за броя канали 5.1, 2.1,7.1 кое от всичките е в момента, че това оказва голямо влияние.
Да, провери това! Някои звукови карти използват жака за микрофон (стерео) като изход за някои от 5.1 тонколонките! ... съвсем логично в този режим няма как да си ползваш микрофона))
Е, все пак се предполага, че е "пъхнал" някъде микрофона в компа, а не да си му виси кабелчето и той да чака да го чуват

- gstoyanov
- Автомобил:
- Двигател:
kotse_botse написа:gstoyanov написа:threeseries написа:Колега как са ти настроиките на звуковата карта за броя канали 5.1, 2.1,7.1 кое от всичките е в момента, че това оказва голямо влияние.
Да, провери това! Някои звукови карти използват жака за микрофон (стерео) като изход за някои от 5.1 тонколонките! ... съвсем логично в този режим няма как да си ползваш микрофона))
Е, все пак се предполага, че е "пъхнал" някъде микрофона в компа, а не да си му виси кабелчето и той да чака да го чуват

http://america.giga-byte.com/FileList/Manual/motherboard_manual_k8ns_pro_e.pdf
стр. 65.
Connect the front channels to "Line Out",the rear
channels to "Line In", and the Center/Subwoofer channels
to "MIC In".
...
Click "Speaker Configuration" and select the "UAJ
Function". Then click on the left selection bar and
select "6CH Speaker" to complete 6 channel audio
configuration.
Т.е. ако звуковата карта е настроена за 6-канално аудио (5.1), то жакът за микрофон е всъщност изход за Center/Subwoofer каналите!
Разбира се има и по-нормални звукови карти, които си имат отделни изходи за целта

- petarkolev
- kotse_botse
- Спортист - антипияница
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
gstoyanov написа:...
Абсолютно съгласен съм с теб. Знам че има такива, защото моята звукова карта е такава, а аз съм със 6-канални колонки, свързани точно по описания от теб начаин. Това което се опитвах да кажа, е че поради таз причина (входа за микрофона е зает от колонките) няма как да вкарам там микрофон. Така че едва ли това му е проблема на човека, щото предполагам е свързал микрофона с ПЦ-то.
При мен например микрофона ми е в камерата, която е вързана през USB. И като инсталирах Скайп трябваше да отида в настройките и да му каза да ползва за микрофон Logitech ненамквоси, щото по дефолт не беше това. Затова и посъветвах човека да си провери настройките на Скайпа

petarkolev написа:Благодаря
Кво стана, оправи ли се?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”