Отзиви за свредел за копаене на дупки в земята
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Отзиви за свредел за копаене на дупки в земята
Искам да посадя около 20 дръвчета и понеже не ми се копае на ръка смятам да купя бензинов свредел.В Кауфланда скоро продаваха за около 300 лв. такъв свредел. Та, някой може ли да помогне със съвет за избора, какво трябва да се гледа , лесно ли се работи, трябвали да се натиска докато копае, Кои диаметри на свредлото са подходящи за дръвчета, Трябва ли първо да се пробива с малък диаметър, а после да се разшири с по-голям? Този ценови клас ще издържи ли 30-тина дупки?
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
Re: Отзиви за свредел за копаене на дупки в земята
По-добре намери професионален под наем.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Най-добре ако има някой около теб с трактор да ти ги изкопае
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
ila написа:Искам да посадя около 20 дръвчета и понеже не ми се копае на ръка смятам да купя бензинов свредел.В Кауфланда скоро продаваха за около 300 лв. такъв свредел. Та, някой може ли да помогне със съвет за избора, какво трябва да се гледа , лесно ли се работи, трябвали да се натиска докато копае, Кои диаметри на свредлото са подходящи за дръвчета, Трябва ли първо да се пробива с малък диаметър, а после да се разшири с по-голям? Този ценови клас ще издържи ли 30-тина дупки?
И аз бях на този хал преди 3 г. Купих си Райдер с 150 мм свредло на промоция и ТО . месец март си купих и 100мм свредло.
Не се натиска докато се копае, а се държи много здраво и с 2 те ръце и без да даваш много газ. Ако попаднеш на камък или корен и си с много газ ще те повлече и завърти и ръцете страдат.
За с какъв диаметър свредло и колко дупки зависи от почвата. Глинеста първо с по-малко свредло. Преди 3 г когато засаждах овошки - копаех по 4 дупки с ф 150мм тип "оо" и под тях още 2 , но са малко разтояние .Когато са пробити лесно се разширява да стане 1 голяма. Пробивах до края на свредлото.
На дъното торф или тор, малко пръст троен супер фосфат и калиев сулфат ,малко пръст.Опресняваш корените .Присадката трябва да е на юг и над нивото на почвата. зариваш дупката до 1/2 и утъпкваш хубаво, вода и зариваш. Аз имам куче и за да не припикава овошката слагам рязана тиба 11л без дъно и гърло, като поотрасне дръвчето лесно се маха.
Садих и лозички, давах го на приятели за дупки за ограда и дървета ... Изплатил се е свредела. Октомври набързо изкопах 18 дупки с ф 100мм за стъпки.
Ифф гледай в "Онлайн машини" за промоция .
Под наем давт само евтините варианти за 150 и 200 лв на ден.
Трактора е 500 лв , но отказа.
Благодаря Крис! Ще купя машина. Кои диаметри свредла трябва да купя и захващането на свредлата еднакво ли е за всички марки машини, кое свредло за какво да ползвам? Като пробия дупките трябва още веднъж да ми поясниш засяването.
Благодаря още веднъж!
Трактора е 500 лв , но отказа.
Благодаря Крис! Ще купя машина. Кои диаметри свредла трябва да купя и захващането на свредлата еднакво ли е за всички марки машини, кое свредло за какво да ползвам? Като пробия дупките трябва още веднъж да ми поясниш засяването.
Благодаря още веднъж!
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
ila написа:Благодаря Крис! Ще купя машина. Кои диаметри свредла трябва да купя и захващането на свредлата еднакво ли е за всички марки машини, кое свредло за какво да ползвам?
Писах 100 и 150мм. С 200 мм ще ти е трудно за сбита почва и с изненада от камъни под земята. Няма поглед в/у захвата на други марки .
Имам Райдер.
Геко и сие са все китайци.
Райдер е на добра ценна
Рови в нета и гледай къде има промоция със свредло и цена. Направи си сметка само свредел и отделно свредла или свредел със свредло.
P.P. Ето ти една идея за улеснение при много дупки за копаене:
https://www.facebook.com/reel/1562892057926688
Мисля, че по-трудно може да те завърти свредела при среща с камък или корен.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”