Новата хиперкола Алиено Сантиеро

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Новата хиперкола Алиено Сантиеро

Мнениеот Vlad777 » Пет 18 окт 2024 14:19

Евала на тия пичове, че са си направили кола за Red Bull Soapbox Race. Жалко, че не успяха да участват тази година, но догодина ще е яко да ги видим как се спускат по Бул. Черни връх с 480+ км/ч!

Мисля, че тук като автомобилен форум е редно да имаме тема за новата хиперкола! Както прочетох във фейсбук
Народ, който вярва, че в Тухчево се е родил новият Енцо Ферари и той разполага с по-модерни технологии от автомобилни компании с дългогодишен опит, които инвестират милиарди, не може да бъде унищожен.

Обаче пък бих добавил и:
Мисирки, които разпространяват безрезервно новината по всички големи медии и наричат себе си "журналисти" никога няма да бъдат свалени от ефир!

Иначе и фабриката е впечатляваща и когато не работят по колата - може спокойно да се ползва за оригиналното си предназначение - парник.

:friday

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Re: Новата хиперкола Алиено Сантиеро

Мнениеот group® » Пет 18 окт 2024 14:45

Не разбирам идеята на темата/постовете в тази насока?!

1. Не виждам на кого пречи това предсатавяне на прототип?
2. Точно като авто фенове, би трябвало да помним и знаем, че такива представяния са масово явление в света на колите. И основната им цел е набиране на инвеститори или купувачи (за фирмата, дадена телнология и т.н.)
3. Така споменатите големи производители в огромен процент от случаите са закупили технологиите си от точно такива малки играчи. Не разполагам с информация и няма откъде, но що пък да няма някое прозрение в някоя част от инженерството тук? Времето ще покажа.
4. Дори да е пирамида, което аз не мисля, това е проблем на инвеститори и купувачи. Само да припомня за Мерцедес и няколкото десетки милиона загубени в китайски старт ъп за батерии. Що пък да не отидат няколко милиона в Бг село?!
5. Гръмките представяния далеч не са измислени от българин. Така се привлича внимание, харесва ни или не. Един от сочените за революционер на нашето време Стив Джобс редовно показва незавършени и неработещи продукти на представяния.
6. Този хейт, с какво е полезен точно?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 18 окт 2024 15:37

Петък е. Това не е прототип, а самоделка, която всеки може да направи сам в час по трудово. Картон и обещания.

haha.jpg
haha.jpg (79.28 KиБ) Видяна 2385 пъти

Окачването, което paco е направил в неговата бегачка е на светлинни години от това на "прототипа", в който са вложени 4 милиона ЕВРО :h020 :h020 :h020 :h020 .

Тъпо е, че толкова много хора нямат никакво критично мислене.

thanis
Автомобил: Polo 9N
Двигател: BBY 2004

Мнениеот thanis » Пет 18 окт 2024 15:39

Ами за жалост след допълнително проследяване на събитията, си е по-скоро понци схема и/или измама.

Всички медии раздуха в интернет пространството за това, точно преди избори. Тази "фирма" е стара, това е 3тата кола (реално с проекти до никъде) и нещата, които твърдят са меко казано в научната фантастика. Плюем по колата на Мъск дето ще ускорява под 1 секунда и е под 2000 коня. На българина колата е свързана с крипто валута, преди това има провален проект и това е 3тата кола от "алиено" серията.

По технически показатели цели 5221 конски сили и 8880 нютона въртящ момент 580+ километра в час максимална скорост 900 kW DC заряд за 4 минути да се зарежда батерията при тегло на колата 2000кг с малката батерия и 2900кг с голямата

https://alieno.io/thf-specification/

Имат снимки на машини и роботи и са си преименували файловете да не се вижда, че може да са от exapro или други сайтове.

В медийното пространство се говори, че видиш ли е прототип вече, а то реално е макет с джанти от X5 и волан от али експрес. От 2018 има за арканум статии.
Иначе дизайна е съмнително взаимстван от Lambo Vision GT, което е концептуален модел и не се произвежда.
alienovslambo.PNG

Абсолютно съм ЗА да се подкрепя българското и инженеринга и иновации под всякаква форма, но тук в случая говорим по-скоро за научна фантастика.

На Даскалов SIN Cars е реален що годе успешен български хиперкар бранд и се продава и произвежда. Колко е иновативен и че ползва мотор и кутия от вече стандартизирани механизации е друг въпрос.

Ама нашия да има 2,5 пъти повече мощност, 3.5 пъти повече въртящ момент и 160км по-висока максимална скорост от Rimac Nevera на бате Римац... айде не.

Ахмед Мерчев е известен с металдетекторите си преди, както и с други бизнеси.

Може човека да е знаещ и можещ, но тук се преекспонира все едно чичо Мъско х 1000. Точно всички медии да се активизират точно с едно и също послание, точно преди избори и подозирайки медията генерално от кого се движи... не знам това не е ли ПР за преди избори.

Това малко като исторически парк, на теория нещо много хубаво, ама зад него какво стои и как се върши е друг въпрос.

EDIT:
Ето от предния "модел" каква е била схемата
ponzi.PNG

https://portal.registryagency.bg/CR/Rep ... =205292795

От 2018-та нито един качен документ, никакво движение на финансови потоци.

Другите фирми са BLISTOOL (ЕИК: 201369899), EDNORO (ЕИК:203811437) и KIBERTRON (ЕИК:131214829)

П.С. Буквално мислех аз да пусна тема точно по този въпрос.

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Пет 18 окт 2024 15:56

Vlad777 написа:
Тъпо е, че толкова много хора нямат никакво критично мислене.

Тъпо е, че често гол хейт се нарича 'критично мислене'.

За да имам мнение по въпроса, трябва да имам информация. А такава, както писах, нямам. Има екзалтирани публикации в медии, коментари на знаячи и видимо прикрита информация от представящия.

Това което казвам е, че ще дам време преди да имам мнение. От гол хейт полза аз не виждам.

П.С. Така навремето, съвсем в началото, се хейтеше и Мъск, че никога няма да изкара кола, че е балон. Днес пак се хейти, но не и по тази линия. Никой не каза 'Сгреших'.
Фискер сто пъти фалира и се бори.
Създаването на автомобил е било мечта на не един и двама. Повечето са фалирали, следвайки я.

thanis - точно дизайна и емблемата са в основата на критиката. Не знам защо го е направил и каква е целта.

thanis

Мнениеот thanis » Пет 18 окт 2024 16:01

Това да му е проблема... дизайна и емблемата. SIN R1 като цяло много си прилича на Лотус, ама никой не е мрънкал Даскалов, че им е откраднал дизайна. Мотора от Шевролет и кутията не помня от къде беше. Имал е прототип, има произведени модели за GT4 и се продават в много ограничени бройки.

Тук се споменават цифри, където ако 30 секунди си се интересувал от електрически автомобили ще разбереш, че няма как да стане. дал съм линк към техния сайт и човек сам може да провери и прецени това което се цитира вътре възможно ли е и как му се струва и сам да си направи заключение.

Все едно 2.0TDI с разход 1,5 литра 800к.с. и максимална скорост от 400км/ч в купето на VW XLR1

Влад просто е директен без да дава сламките, човек да си направи извода сам.

Ако е любопитно, мога да опитам да извадя всичката информация за тоя извънземен автомобилен производител.

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Пет 18 окт 2024 16:14

thanis написа:Ако е любопитно, мога да опитам да извадя всичката информация за тоя извънземен автомобилен производител.

Каквото си пуснал до момента съм го видял.
Лошо няма, дай още.
На мен ми е интересно какво точно се цели да се продаде?
Идея някаква все има. Доколкото разбирам оттук и оттам, не е луд човек.

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Пет 18 окт 2024 16:18

Исторически автопарк :mhihi

thanis

Мнениеот thanis » Пет 18 окт 2024 16:21

крайния продукт е електрически хиперкар с цена от 1.6 до 4.3 милиона евро в зависимост от спецификацията, ама това реално вече от 10 години се говори и е 3-тата кола. Т.е. другите две не са по-напред в разработката.

Интересното е, че се цитират около 5 милиона лева инвестирани в проекта, и единственото нещо излязло от тези 5 милиона лева са няколко рендъра на колите + този върхов прототип във всички новини. Иначе над 200 машини, над 2300м2 работни площи и какво ли още не.

https://www.youtube.com/watch?v=jCp_SONNdYk&t=25s Ей му канала на човека

https://www.youtube.com/watch?v=bSpCUvmt4Sk
Още едно за пълнеж. Мегавати максимална пикова мощност, суперкондензаторна батерия

https://www.youtube.com/watch?v=Nj-u3u_rh8k

Производствени халета, без стъкла на ниво парник.

EDIT: https://www.youtube.com/watch?v=Jp71LabxM9k Ето има линк и интервю с него от един български автомобилен канал за електрички. Виждат се всички халета и видеото е от Май месец 2024

Последна промяна от thanis на Нед 20 окт 2024 10:27, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пет 18 окт 2024 19:41

ахмед има железен бизнес план.
събира парите на балъците докато може, а в момента в който го усетят що за автомобилостроител е, тича в най-близкия психодиспансер да го освидетелстват и гордите му инвеститори ще го хванат за дедовия.
човекът е явно болен

Потребителски аватар
ktamen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ktamen » Пет 18 окт 2024 20:42

Petrolhead написа:ахмед има железен бизнес план.
събира парите на балъците докато може, а в момента в който го усетят що за автомобилостроител е, тича в най-близкия психодиспансер да го освидетелстват и гордите му инвеститори ще го хванат за дедовия.

:th_up
Не е болен. Просто търси болни инвеститори.

Потребителски аватар
group®
Темерут

Мнениеот group® » Пет 18 окт 2024 21:59

Petrolhead написа: ...

Много съм изненадан от 'критичното мислене' в темата :mhihi

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 18 окт 2024 23:50

Парници с надпис HALL 14 PLASMA CUTTING и вътре празно. Иначе инвестиция за 4 милиона евро :h020

Такава бутафория няма и в Скопие!

Не вярвам даже и за RED BULL Soabox да се класира. Както казах и по-горе, paco е направил сам в гаража си поне 100 пъти повече кола от това. Поне! Виждал съм я лично. А такъв картон съм виждал на ред бул евента също

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Съб 19 окт 2024 10:15

Като се сетя, че хората които се прехласват по този "автомобил" /а те не са малко/ и даже искат държавата да помогне за производството му, имат право да гласуват...разбирам защо няма да се оправим скоро :screwy

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Съб 19 окт 2024 14:59

group® написа:
Petrolhead написа: ...

Много съм изненадан от 'критичното мислене' в темата :mhihi

Имам нещастието да знам как се произвеждат неща за автомобили.
Всичките тези железа из парниците знам какво могат да правят и за какво се ползват.
И ти казвам съвсем отговорно, този човек с редичкия перчем и пуберския фалцет е психически нездрав. Има някаква патология

Върни се в “ОФФ-Топик - други”