Парола на администратора на компютъра ?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Парола на администратора на компютъра ?
Не знам дали е станало ясно от заглавието,но ситуацията е следната.. на работата преди имах компир и всичко си беше свободно като домашен .. само че шефчето сложи парола и не може да се прави нищо,а аз карам понякога и по 24 часови смени.. и направо изтрещявам без телевизор и компютър... та се сещате че ще питам,има ли начин да се разбере админската парола,без да се сменя ? Че да си ползвам пс-то както си трябва ?
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Чекай шефа виж кава парола въвежда.
обърни внимание дали натиска шифта..
колко символа въвежда.. пиеше ли цифри..
ако е до 8 символа, без малки големи, без цифри и специални знаци, за 1 нощ ще я брут форснеш..
всъщност за какво ти е администраторската парола за да влизаш?
вариант 2:
както казаха..
дискета.. с некъф линукс.. или направо ЦД
надали шефа ще се е сетил да промени боот ордера
има и един културен вариант, да промениш паролата на админа.. и после да я ресторнеш старатра обратното..
ама ресторването е по-трудоемко.. и ме мързи да обяснявам...
SAM файл се казва...
http://www.hackinthebox.org/modules.php ... =0&thold=0
то виндовза.. малко не си почукал не са ти отворили
обърни внимание дали натиска шифта..
колко символа въвежда.. пиеше ли цифри..
ако е до 8 символа, без малки големи, без цифри и специални знаци, за 1 нощ ще я брут форснеш..
всъщност за какво ти е администраторската парола за да влизаш?
вариант 2:
както казаха..
дискета.. с некъф линукс.. или направо ЦД
надали шефа ще се е сетил да промени боот ордера

има и един културен вариант, да промениш паролата на админа.. и после да я ресторнеш старатра обратното..
ама ресторването е по-трудоемко.. и ме мързи да обяснявам...
SAM файл се казва...

http://www.hackinthebox.org/modules.php ... =0&thold=0
то виндовза.. малко не си почукал не са ти отворили

- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
Хе, колега минал съм по същия път
и на мен ми забиха админска парола и останах със юзерски права, общо взето колегите са ти обяснили за какво иде реч
1 - ресетваш админската апарола, ама после, както е писал Вили, трябва да връщаш старата, и общо взето си е разправия, нестава да се прави всеки ден
2 - некой линукс дето се зарежда от СД - аз съм пробвал с Кнопикс
3 - /аз така направих/ Външен УСБ хард диск със отделна инсталация на Уиндоус ХР - даже някой дърт 1,5 ГБ пак ще ти свърши работа, кутийката е 30-тина лева, вместо хард мисля че може да ползваш и флашка ама не съм го пробвал
Успех от мен и пиши какво се е получило

1 - ресетваш админската апарола, ама после, както е писал Вили, трябва да връщаш старата, и общо взето си е разправия, нестава да се прави всеки ден
2 - некой линукс дето се зарежда от СД - аз съм пробвал с Кнопикс
3 - /аз така направих/ Външен УСБ хард диск със отделна инсталация на Уиндоус ХР - даже някой дърт 1,5 ГБ пак ще ти свърши работа, кутийката е 30-тина лева, вместо хард мисля че може да ползваш и флашка ама не съм го пробвал
Успех от мен и пиши какво се е получило

- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
еми наи-лесното е да си подкараш един лайф СД слакс примерно
www.slax.org - 190Мб е дистрото, печеш си го на едно малко ЦД и си ти... има си ги вградени Q-ta броузери мроузери сичко - тва само и единствено че не е забранен буута от ЦД или пък нема буут пас или па има хакнат пас на Биос сетъпа.. ако нема таквиз простотии, влизаш в Биоса намираш буут менюто и задаваш първо да търси ЦД-то и после съответния хард....
носиш си ЦД-то с тебе, слагаш го и пускаш компа, нататъка само си се оправа
Ако ти се занимава с Вин от външен УСБ хард си е повече играчка, пък и дъното требе поддържа опциата буут от УСБ....
Ако пък просто ти требе портабъл ICQ - отиваш на www.qip.ru и си смъкваш *.rar архива на кип-а, разархивираш го и си го цопваш на едно УСБ и от там си го пускаш
www.slax.org - 190Мб е дистрото, печеш си го на едно малко ЦД и си ти... има си ги вградени Q-ta броузери мроузери сичко - тва само и единствено че не е забранен буута от ЦД или пък нема буут пас или па има хакнат пас на Биос сетъпа.. ако нема таквиз простотии, влизаш в Биоса намираш буут менюто и задаваш първо да търси ЦД-то и после съответния хард....
носиш си ЦД-то с тебе, слагаш го и пускаш компа, нататъка само си се оправа

Ако ти се занимава с Вин от външен УСБ хард си е повече играчка, пък и дъното требе поддържа опциата буут от УСБ....
Ако пък просто ти требе портабъл ICQ - отиваш на www.qip.ru и си смъкваш *.rar архива на кип-а, разархивираш го и си го цопваш на едно УСБ и от там си го пускаш
- Ronin
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
От флашка можеш да бутнеш линукс дистрибуция,icq,mozila и други.......най-добре пробвай с knopih....
Аз съм тоз дето слага пароли по компютрите ама много ги трошат и после ми отварят работа с дни....парола на биоса,преди това забрана на USB ...тата ,пароли на зип фаилчетата,и имам едно desktop.exe с което можеш да казваш даден потребител какво може да прави.....паролите на windows се чупят много лесно но ако резнеш достъпа до биоса и сложиш лепенки на кутията ...мисията невъзможна
Аз съм тоз дето слага пароли по компютрите ама много ги трошат и после ми отварят работа с дни....парола на биоса,преди това забрана на USB ...тата ,пароли на зип фаилчетата,и имам едно desktop.exe с което можеш да казваш даден потребител какво може да прави.....паролите на windows се чупят много лесно но ако резнеш достъпа до биоса и сложиш лепенки на кутията ...мисията невъзможна
- Miki
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега, най-чисто е да си купиш някаква стара бангия за 50-60 лева и си слагай каквото ти е кеф. А ако някой посмее да ти я пипне -
през пръстчетата и при чичо доктор.
Ако варианта не те устройва пращай всички инсталации на друг дял или в друга директория понеже, ако нямаш права системните директории са ти само за четене - примерно вместо в C:\Program Files - в D:\Program Files. Стига програмата да не бърка в регистрите ще можеш да я инсталираш. Примерно скайп няма проблеми да го сложиш някъде другаде.

Ако варианта не те устройва пращай всички инсталации на друг дял или в друга директория понеже, ако нямаш права системните директории са ти само за четене - примерно вместо в C:\Program Files - в D:\Program Files. Стига програмата да не бърка в регистрите ще можеш да я инсталираш. Примерно скайп няма проблеми да го сложиш някъде другаде.
- Tyan
- Ън Мън
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
има един джъмпер на дъното clear cmos или reset pass все тая как се казва ..обикновено е до южния мост близо или до интерконект хъба и до батрията ...ацъкаш го в другата озиция за една минута и си готов ..или махаш батерията за пет ..и воала паролата изчезва ..ще трябва да си направиш настройките на cmos след това часовник да свериш ала бала
Върни се в “ОФФ-Топик - други”