Или аз или remote administrator :-)

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Или аз или remote administrator :-)

Мнениеот mely » Вто 26 юни 2007 17:03

станах досаден с този отдалечен достъп но немога да се оправя Заинатих се с remote administrator и с него ще го направя и това е.Да ама не .Помощ ама подробна .Дотук инсталирах програмата на компютъра в който ще бъркам/служебния/ заедно с хамачи на моя също .На служебния комп стартирам remote administrator server на моя remote administrator viewеr пиша ip дадено от хамачи ама НЪЦ.HELP

И само с хамачито не ще Ужас

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 26 юни 2007 17:31

Какво ти е ай пи-то на работа ? Ако е динамично от къде си сигурен че го целиш.. ако е вътрешна мрежа а излизате всички с едно ай пи?

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 26 юни 2007 17:44

Инсталирано е хамачи и използвам даденото от него ip

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 26 юни 2007 17:50

mely написа:Инсталирано е хамачи и използвам даденото от него ip

нямам представа какво е хамачи ама все пак да питам.. с собственото си ай пи ли излизаш към света или с ай пи-то на рутъра ?

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 26 юни 2007 18:05

Hamachi е малка програма, която отключва необятни простори в общуването между компютрите по целия свят, в това число и вашия. Инструментът се явява посредник за свързване на два или повече (неограничен брой) компютри с Интернет връзка (единственото изискване) в тяхна собствена виртуална мрежа за директно (peer-to-peer) общуване. С други думи, Hamachi ви осигурява локална мрежа по Интернет; защитен VPN тунел между компютри; сигурност. Дава ви възможност за отдалечен достъп до компютри (например с RealVNC), споделяне на файлове, игра в LAN мрежа (играта в локална мрежа е главната причина броя на потребителите на Hamachi да нараства така главоломно), стартиране на частни уеб и FTP сървъри, пряко комуникиране и каквото друго се сетите. До момента общността на Hamachi наброява около 800 000 потребители. А екипът по поддръжката може да си позволи много повече, защото техните сървъри не се товарят – не забравяйте, че се свързвате пряко със своя противник в Need for speed например. Софтуерният продукт има версии за Windows и Linux.
Hamachi е сигурна. Всички свързвания през програмата са криптирани и удостоверени с алгоритми и протоколи. Никой не би могъл да види какво двама Hamachi потребители си трансферират. Дори хората, поддържащи Hamachi. Обаче също е важно, че защитната архитектура на програмата е напълно открита. Детайлно ревю за подсигуряването на продукта е дстъпно за всеки на адрес: http://www.hamachi.cc/security.

Специално старание е вложено в извайването и излъскването на потребителския интерфейс. Резултатът е лъскав, простичък, интуитивен, както същевременно и много функционален външен вид. Всичко, от което се нуждаете, нищо, което не ви трябва.
Авторите на продукта изрично декларират: “Софтуерът Hamachi не съдържа spyware, bannerware или някакви други дразнители. И никога няма да съдържа.”
От свое име мога да кажа, че е удоволствие да се разглежда една бърза, надеждна, проста и безплатна програма.

Как работи Hamachi:
Hamachi е UDP-базирана VPN (virtual private networking) система. Нейните пиъри ползват помощта на трети възел, наречен посреднически сървър, за да се намират (виждат) един друг и да установяват връзка помежду си. Самото свързване е пряко между потребителите и веднъж постигнато, повече трафик не прелита през сървърите на Hamachi, а между вашите РСта.
Невероятно, но факт: Хамачи е способна да служи за връзка на всякакви потребители, без значение от начина, по който те са вързани към Интернет. Това включва пиъри зад различни видове файруоли и/или рутъри (NAT устройства), без значение дали сте с външно или добре замаскирано в някоя подмрежа IP. Хамачи е едно високотехнологично и наистина яко решение. icon_smile.gif

:lol:

Хамачито имитира реално ip

Потребителски аватар
IVD
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот IVD » Вто 26 юни 2007 18:16

А порт нещо ......

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Вто 26 юни 2007 18:18

http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=31977&highlight=%C8%F1%EA%E0%F2%E5+++++%F0%E0%E1%EE%F2%E8%F2%E5+++%EA%EE%EC%EF%FE%F2%FA%F0%E0+%E4%EE%EA%E0%F2%EE

Пич, свирни ако се затрудниш 8)
Ето тази: vwclub.bg и в момента е пусната на моя комп.

В темата която съм ти посочил, е малко сложно обяснено, истината е че след това разбрах че всъшност ти трябва само Хамачи и на уиндоуса "Remote desktop connection" .

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 26 юни 2007 18:39

не ще и с хамачито не се свързва не ще и не ще м...му стара
дайте step by step от хамачито настройки и т.н ама кат за олигофрен щото много се изнервих като такъв изчел съм всички теми в форума и статии извън него офффффффффффффф схавана ми се ф(врата под климатика :lol: :oops:

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Вто 26 юни 2007 20:52

:arrow:

Потребителски аватар
dude
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dude » Вто 26 юни 2007 21:36

не си спомням какъв беше порта на ремот админа но я виж дали въобще минава през файруола това
телнет на съответния порт и ще разбереш

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Вто 26 юни 2007 21:53

dude написа:не си спомням какъв беше порта на ремот админа но я виж дали въобще минава през файруола това
телнет на съответния порт и ще разбереш

точно това ми дойде на ума.. значи порта можеш да го видиш като влезеш в старт менЮто има Settings. Като видиш порта и като се прибереш у вас пишеш в Старт -> Рън : телнет айпи-то порта
също така пробвай и с пинг.. ако изобщо нямаш пинг до дадената машина.. няма смисъл да пробваш с телнет според мен.. но ремут админа си работи перфектно стига да има реално айпи

Потребителски аватар
minimiro
Автомобил: Audi A3
Двигател:
Контакти:

Мнениеот minimiro » Вто 26 юни 2007 22:37

www.logmein.com

работи перфектно с машини който са с вътрешни IP-та от мрежи с нереално IP

дърпаш софтчето, инсталираш го на двете машини и през веб интерфейс контролираш която от двете си поискаш откъдето си пойскаш. Единственото важно условие е да стартирана командваната машина и да е включена в Инет. Можеш да рестартираш дистанционно да отнемаш контрола на които е в момента на машината и т.н. и т.н

P.S. скрееншот от контрол-панела както е видно машини различни пръснати из BG дори

Изображение

П.С.2. И е фрий само да допълня

Потребителски аватар
vekatap
Автомобил: Lupo
Двигател: AUA
Контакти:

Мнениеот vekatap » Сря 27 юни 2007 19:40

minimiro написа:........

:applause: и аз това щях да предложа, много лесно и безболезнено, няма хамачита, мамачита, нищо и е съвсем просто да си го направиш :lol:

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 28 юни 2007 8:24

дайте малко повече инфо откъде как щот всеки дава некакв софт и аз инсталирам ужким лесно ама не тръгва аааааааа :twisted: :P

Потребителски аватар
OuT-OF-CoNtRoL
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот OuT-OF-CoNtRoL » Чет 28 юни 2007 8:39

Гледай сега пич аз Remote Administrator 2.2 ползвам тука в работата от как се помня защото съм подръжка на една голяма фирма с м,ного клонове из страната , работата с ремоута е лесна, въпроса е доставчика към който си да е пренасочил всички портове към даденото ИП ако е вътрешно , ако е външно то няма лимит на портовете и няма да имаш проблем , спираш си уиндоуския Firewall и цепиш мрака !!! Ако компютъра ти в работата е с вътрешно ИП и минава презь рутер който случайно е на сървър , трябва да настроиш пак портовете на рутера!
При настроени вече портове , да нямаш проблеми с тях и ЗАДЪЛЖЕ изключен Firewall или поне настроен така че да позволява от определен порт да се влиза , остава само да си създадеш Компютрите и летиш . Ако както казах по-горе компютъра тио в офиса минава през Рутер , създаваш един компютър с ИП-то на рутера (сиреч сървъра) и едно компютърче с ИП-то на твоето ПЦ , към което има опция през кой компютър да се свържеш , там задаваш да е през сървъра и вече си готов , като се конектнеш че иска ИП-то парола да зададеш за да минеш през сървъра и после парола и за твоето ПЦ . Забравих да кажа че и на сървъра трябва да име Ремоут администратор :)
Знам че е малко объркано , но направиш ли го веднъж после ще ти е супер елементарно ! :wink: УСПЕХ ти желая
ааа и ако ти е някакво супер спешно и важно може да ми се обадиш 0886661160 или да ми пишеш на ЛС чеее така в едно писмо виждам малко объркано съм го написал , мааа това е принципа горе доло

Върни се в “ОФФ-Топик - други”