Едит:Имам един файл (картинка)която искам да преправя и да я направя в .cdr формат за да я принтирам на фолио.Ако може някой да ми погне ще съм много благодарен
Corel Draw
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- MaRtiNsKi
- Автомобил: GOLF V
- Двигател: TDI
Corel Draw
Има ли колега който да знае как се работи с тази програма
Едит:Имам един файл (картинка)която искам да преправя и да я направя в .cdr формат за да я принтирам на фолио.Ако може някой да ми погне ще съм много благодарен
- oho
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За да я разпечаташ значи трябва да я направиш векторна (това е обработката).
Има два варианта - единия е на ръка като отвориш картинката във Corel Draw да я очертаеш там с моливчето (да я прерисуваш един вид), ако не е много трудна, но ако е доста сложна ще ти отнеме много време. Другия е да пробваш с трасираща програма, която автоматично да проследи контурите на картинката и да я направи векторна. Резултатите с такава програма доста често на са много задоволителни, но зависи от картинката. В Corel-а мисля, че имаше таква опция trace / tracing нещо такова виж дали имаш по менютата.
Ако искаш прати картинката на yavor_rachev [a] yahoo.com и ще се опитам да помогна.
Има два варианта - единия е на ръка като отвориш картинката във Corel Draw да я очертаеш там с моливчето (да я прерисуваш един вид), ако не е много трудна, но ако е доста сложна ще ти отнеме много време. Другия е да пробваш с трасираща програма, която автоматично да проследи контурите на картинката и да я направи векторна. Резултатите с такава програма доста често на са много задоволителни, но зависи от картинката. В Corel-а мисля, че имаше таква опция trace / tracing нещо такова виж дали имаш по менютата.
Ако искаш прати картинката на yavor_rachev [a] yahoo.com и ще се опитам да помогна.
- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Corel Draw
creativs написа:Има ли колега който да знае как се работи с тази програма![]()
Пусни я тук, да видим как можем да помогнем
-
MiroslavStanchev
- Автомобил:
- Двигател: AHF 2000
G3 написа:стикери ли ще вадиш ?
крайно време е да се направят в по нормално разширение на фаил
Веднага мога да ти го дам в EPS формат. По-широко използвам векторен формат не съм срещал. А може би искаш ли в BMP, TIFF, JPEG, PNG да ти конвертирам стикера?
Стикера е във векторен вариант просто защото само и единствено само тогава може да бъде пускан за изрязване от фолио чрез плотер.
Разликата между векторна и растерна графика далеч не е толкова малка. Едното си има точно толкова много приложения, колкото и другото. В нашият случай стикера си изисква вектор. Разбира се, ако искаш да си правиш wallpaper или нещо от този сорт - обръщаш в растер и си ти.
-
MiroslavStanchev
- Автомобил:
- Двигател: AHF 2000
Wizi написа:G3 написа:стикери ли ще вадиш ?
крайно време е да се направят в по нормално разширение на фаил
Веднага мога да ти го дам в EPS формат. По-широко използвам векторен формат не съм срещал. А може би искаш ли в BMP, TIFF, JPEG, PNG да ти конвертирам стикера?Също е оферта..... само не знам за каква цел
![]()
Стикера е във векторен вариант просто защото само и единствено само тогава може да бъде пускан за изрязване от фолио чрез плотер.
.
Може ли да видим
Върни се в “ОФФ-Топик - други”