Морски риболов....
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
Морски риболов....
Идеята е , някой който има опит в тази насока да какже как се прави. Става въпрос за риболов с въдица, не за промишлени цели. Интересува ме технология, примамки и други такива. Ще ходя малко с една лодка по морето та се чудя как да си го направя по интересно.... 

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Re: Морски риболов....
relaxxx написа:Идеята е , някой който има опит в тази насока да какже как се прави. Става въпрос за риболов с въдица, не за промишлени цели. Интересува ме технология, примамки и други такива. Ще ходя малко с една лодка по морето та се чудя как да си го направя по интересно....
зависи къде искаш да ловиш риба.. само ще ти кажа.. ако неможеш да пиеш промишлени количества.. не ходи изобщо
- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
relaxxx написа:..та се чудя как да си го направя по интересно....
Купи си харпун

- relaxxx
- Автомобил: 4x4
- Двигател:
- Контакти:
scuba написа:relaxxx написа:..та се чудя как да си го направя по интересно....
Купи си харпун
Ааа скуба харпун имам, ама тоя път не снего

- scuba
- R.I.P. Holy Diver
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
relaxxx написа:..Интересува ме технология, примамки и други такива. ..
Еми аз ловя риба "на портмоне":

Даже понякога ги хващам и пържени даже

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
scuba написа:relaxxx написа:..Интересува ме технология, примамки и други такива. ..
Еми аз ловя риба "на портмоне":Безотказен метод е - хващам всичко - от раци и скариди, до заргани и филе от акула
![]()
ха

междудругото обясни му защо трябва да може да пие като ходи за риба на морето

-
- Автомобил:
- Двигател:
морската риба не е рато слодководната.Правило номер 1 не се впускай в продължитилен риболов ако не ти дава рибата в момента.Тя просто я няма.Морските обитатели се движат на пасажи - ако попаднеш на такъв - дърпай здраво иначе чат пат.
Съвет - най добре е да питаш местните - те знаят повече от нас тия дето отиваме за кратко време на морето.Влизаш в магазин за стръв например и разпитваш колегата.Ако си попаднал на жена му пиеш студена вода.Накратко иска си проучване.
Съвет - най добре е да питаш местните - те знаят повече от нас тия дето отиваме за кратко време на морето.Влизаш в магазин за стръв например и разпитваш колегата.Ако си попаднал на жена му пиеш студена вода.Накратко иска си проучване.
- jivkojj
- Автомобил:
- Двигател:
Ако е само за кеф - пробвай попчета. Такъма е с 2 куки и тежест
. Като намерите дупката ловиш, като спре да кълве пускате малко въже на котвата и след 20 метра пак
. Гарантирано ще се накефиш, поне 20-30 парчета за час се изкарват. Големината на куките - според рибата която излиза. Мисина 0.20 е добре.
Ако искаш за сафрид - там вече е друга работа, пуска се чепаре, може и за чернокоп или паламуд - прави се голямо чепаре и се влачи със лодката. Като гледам въпроса обаче пробвай първо за попчета.
И нали знаеш - до 10 и после след 16 часа
. Останалото време на плажа ...
ПС: най-добре като стръв е скарида - лесно се поставия и ако си сръчен може да изкараш поне няколко с 1 стръв. Чукне ли - засичаш и вадиш, щото попчето е мързеливо - лапва и замира.

Ако искаш за сафрид - там вече е друга работа, пуска се чепаре, може и за чернокоп или паламуд - прави се голямо чепаре и се влачи със лодката. Като гледам въпроса обаче пробвай първо за попчета.
И нали знаеш - до 10 и после след 16 часа

ПС: най-добре като стръв е скарида - лесно се поставия и ако си сръчен може да изкараш поне няколко с 1 стръв. Чукне ли - засичаш и вадиш, щото попчето е мързеливо - лапва и замира.
- cheren_golf
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Без да ви упъти някой местен , няма да се справите.Най-лестият вариант е за лихмус.Вади се от 15-25 метра дълбочина.Едричък е и когато са два си е направо тръпка.Първоначално стръвта може да е скарида.После парченца от рибата която сте хванали вече.Но го има само по каменисто дъно и трябва някой местен да ви го посочи къде е.Ще ти кажа аз какво практикувам.Хващам някой дядо-морски вълк и обикновено сме 2 или 3, даваме му по 5 лева и той ни води за риба.Хем лодката от него/то ти каза, че си имате/хем местата са му познати като дланта.Винаги е имало поразителен ефект.Дано да съм ти помогнал с нещо.Наслука!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”