Алармите пред блока не ме оставят да спя - Какви права имам?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Алармите пред блока не ме оставят да спя - Какви права имам?

Мнениеот chefito » Вто 03 юли 2007 20:57

Има 2 коли пред блока ми, които издават странни звуци. Едната цяла нощ през константен интервал от време издава звуци като сонарна подводница. Другата като минат хора покрай нея и издава звуци на жаба в блато /сериозно без никъв майтап точно звуци на жаба/. Значи това е само нощем...ако викна полицаите и им покажа колите какво става? Собтсвениците са много неразбрани и нямам намерение да се карам с тях. Остава една да пищи като кораб и ще продавам апартамента с излаз към морето...

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Вто 03 юли 2007 21:13

По "закон" си прав....
Ама кой следи за "закона"?Може би кварталния милиционер :D :D :D
Най много да отнесат някоя 5левка за нарушаване на общ.ред :shock

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Вто 03 юли 2007 21:14

Принципно имаш право да подадеш оплакване срещу шума, който нарушава общественото спокойствие. Можеш и дело да водиш срещу него, пак принципно, ама май ако се замисля, и в двата случая е по-вероятно резултатът да е отрицателен.

Audi_RS*
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Audi_RS* » Вто 03 юли 2007 21:20

Виж на какво попаднах в един друг форум :)
"Скъпи приятелю!

От 1 март 2006 г. насам всяка вечер паркирате тази Тойота Лексус с номер С 2002 АК на паркинга пред кооперацията на ул. Лермонтов #10.

Всяка нощ обитателите на тази кооперация са принудени по няколко часа да слушат гръмогласни мелодии, издавани от алармата на Вашия автомобил. През гореспоменатия период Вие нито веднъж не си дадохте труда да спрете сигнала за тревога.

Затова искам да Ви помоля нещо: отнасяйте се с по-голямо уважение към хората, които живеят във Вашия блок, и се постарайте да контролирате звуците, издавани от Вашата прекрасна нова кола. Препоръчвам Ви от днес насетне да изключвате навреме лъжливите сигнали, които алармата Ви подава и при най-малките странични шумове: преминаване на кола по улицата, лай на бездомно куче, потропващи дамски точкета и т. н. В случай, че не удовлетворите молбата ми и продължите да оставяте алармата да вие за повече от десетина минутки, то разкошният Ви автомобил ще бъде сполетян от тежка участ.

Първо, безшумно ще пробия дупка в стъклото на вратата от шофьорската страна, ще вляза в колата и ще натисна копчето за отваряне на предния капак. След това с лозарски ножици ще срежа всички кабели на смотаната Ви аларма. Ще неутрализирам имобилайзъра и в рамките на две минути ще съм подкарал автомобила Ви в неизвестна за Вас посока.

В един приятелски гараж ще модифицирам малко Лексуса. А след седмица той ще пищи с нова алармена сигнализация пред нечий друг дом, на друг паркинг, в друг град. Там, където аз, за мое щастие, няма да бъда.

Имате два дни да помислите по молбата ми. През това време аз ще се упражнявам да подкарвам кола без да използвам ключове. Искам да подобря рекорда си от 53 секунди — времето, което ми беше необходимо да разкарам Линкълн Навигатора, дето пищеше по цяла нощ пред апартaмента на родителите ми. "

Пробвай и ти с бележка,само гледай да не те видят че с тия заплахи за гуми и т.н после ако недай си боже стане нещо може да имаш проблеми...

Потребителски аватар
blue_shadow
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Алармите пред блока не ме оставят да спя - Какви права и

Мнениеот blue_shadow » Вто 03 юли 2007 21:21

chefito написа:Има 2 коли пред блока ми, които издават странни звуци. Едната цяла нощ през константен интервал от време издава звуци като сонарна .........

Трябва да си намериш някой апаш да ги "обезвреди" веднъж за винаги mhihi :twisted:

Потребителски аватар
titi7707
Автомобил: Golf 3
Двигател: ABS 1993

Мнениеот titi7707 » Вто 03 юли 2007 21:30

знаете ли в европа какво става ако нощно време засвири някоя аларма!глобите са невероятни :shock кога ще ли ги стигнем тез европейци :roll:

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Вто 03 юли 2007 21:38

ххахах ! значи не съм бил само аз ! И аз имах такова проблемче ..... писах(ме) на човека анонимно ( молихме го даже) да си оправи алармата ... той казал да го духаме всички , колата му била ценна ...... И понеже аз знам, че в БГ няма закони, не му се обадих , нито му казах нещо ..... даже не се и приближих до него .... ама намерих начин , да го посъветвам какво ще му се случи на колата , ако не размисли :lol: После той писа ( до анонимните ) с молба да не го предупреждаваме повече и си оправи алармата :D Та от оплаквания няма смисъл колеги ..ще се оплачеш , а само ще те разберат кой си .... ако е келеш може на тебе да ти се случи нещо - знаеш ли :cry: та затова казвам в БГ само терора оправя нещата ..ама безличния терор - без име , без лице , без адрес.... а има и друго - ти се оплачеш , на друг му избият чивиите и направи нещо - познай после кой търсят за обяснения или едни момчета с едни бухалки - зависи от случая ..... та си помисли хубаво как си търсиш правата :D

Потребителски аватар
THE BATUGATA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот THE BATUGATA » Вто 03 юли 2007 21:38

Няма управия с такива.Аз съм от Пловдив и пред нас е сащата работа,само че колите,които пищят са по на 20 и кусур години(даже ида им се случи някъв инцидент не праи голямо впечетление) и след като спрат под лампата на паркинга не мърдат със седмици,чак се чудя как не им падат акумолаторите!!!

Потребителски аватар
FaTDoG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот FaTDoG » Вто 03 юли 2007 22:40

Хахахха и аз имах преди такъв проблем,един пичага на няколко пъти си забравяше радиото пуснато и пускаше след това алармата,баща ми викна полицията,щото тва всяка вечер и алармата не спираше.Дойдоха полицаите,провериха на кой е колата,къде живее,отидоха звъняха,ама пича решил да излезне без колата през нощта.И кво направиха полицаите,разбиха прозореца свалиха радиото,сложиха го под седалката и си тръгнаха... Малко се смях.Вярно,че не им е в правата,ама тоя си го заслужаваше...

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Вто 03 юли 2007 22:42

FaTDoG написа:разбиха прозореца....

:shock :shock :shock :shock

Братле сериозно ли е това? Направо да им се обаждам значи...ще гледам обаче хората да са в къщи не ги мразя чак толкова да им чупят джама

Потребителски аватар
FaTDoG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот FaTDoG » Вто 03 юли 2007 22:45

Нямах камера тогава да снимам да видиш кудош,на другия ден ми казаха,че тоя викал полицията,дошли некви други и оня не се можел да си намери панела,та полицаите мислили,че е кражба,след 3 дена си намери панела и седял като ударен с мокър парцал,ама той е тъпо добиче кво да очаква...

Потребителски аватар
BECK0
Автомобил: VW Passat B7
Двигател:

Мнениеот BECK0 » Вто 03 юли 2007 23:12

И покрай нас има някаква кола, която пищи през 30-40 сек. за кратко .. незнам за какво. Малоумници много, дето не им прави впечетление, че колите им пречат на другите .. дори и чувствителния режим на алармата е малко кофти, който се включва при някой с 'по-спукано' гарне.. аз затова го включвам на нечувствителен.

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tishku » Вто 03 юли 2007 23:13

Имаш право да не ги слушаш :wink:
На кой ще се оплачеш? Или пък заради твоя проблем със съня, на хората да им крадът колите.. нестава :?

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Вто 03 юли 2007 23:19

да бе да ..по тая логика да наредя долу противопехотни мини

Потребителски аватар
Tishku
Автомобил:
Двигател: