някои да ми даде съвет кои да отрепа или там каквото трябва за да доиде някои техник в къщи и да ми оправи нета(да го пусне)
откачил съм вече до безкрай.над 10 пъте съм пускал жалби,молби и кво ли не. утре отивам да късам договора им пред очите.
БТК-проблем--след 18 дена е РЕШЕН
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
БТК-проблем--след 18 дена е РЕШЕН
Последна промяна от Layer на Пет 06 юли 2007 23:15, променено общо 1 път.
- Plumber
- Автомобил:
- Двигател:
Re: БТК-проблем
da__buzz написа:някои да ми даде съвет кои да отрепа или там каквото трябва за да доиде някои техник в къщи и да ми оправи нета(да го пусне)
откачил съм вече до безкрай.над 10 пъте съм пускал жалби,молби и кво ли не. утре отивам да късам договора им пред очите.
Я кажи за какво става въпрос
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
има много варианти за решаване на проблема - най-простия начин е, да вземеш от някой познат модем и сплитер и да пробваш с другите дали ти работи нет-а.
Също така е добре да уточниш коя точно лампичка на модема не свети, че са няколко на брой.
Задължително преди сплитера не трябва да има закачени други телефони, факс апарати и т.н. телефонни джаджи.
Мрежовата карта на компютъра ти ОК ли е?
П.П. И да скъсаш договора, това не те освобождава от задълженията по него... демек ще си плащаш като поп таксите, така че не си хаби нервите с късане и скандали
Също така е добре да уточниш коя точно лампичка на модема не свети, че са няколко на брой.
Задължително преди сплитера не трябва да има закачени други телефони, факс апарати и т.н. телефонни джаджи.
Мрежовата карта на компютъра ти ОК ли е?
П.П. И да скъсаш договора, това не те освобождава от задълженията по него... демек ще си плащаш като поп таксите, така че не си хаби нервите с късане и скандали

а забравих да кажа че и това направих с модема и сплитера,едната касиерка ме съжали(пък може и да ме е харесала) и ми даде онзи ден.
този вариант е пробван.
за договора ми е ясно че нема нужда да се занимавам ама ми ПИСНА МНОГО.
не свети лампата на която пише DSL
засега чао от мен даваийте идеи аз утре ще ги прочета от някоя зала
този вариант е пробван.
за договора ми е ясно че нема нужда да се занимавам ама ми ПИСНА МНОГО.
не свети лампата на която пише DSL
засега чао от мен даваийте идеи аз утре ще ги прочета от някоя зала

- LILO&STICH
- ябълката на раздора
- Автомобил:
- Двигател:
леле,и аз имах такива проблеми едно време.Смениха ни номера на поста и оставиха нет-а на стария номер.След 1 месец звънкане на денонощния тел. накрая дойдоха да оправят поразията.Обаче докато бяха в нас.Тръгнаха си и всичко отново се разбрица.След още 2 седмици постоянен тормоз се разбра че ми сменили ИП-о и ДНС адреса.Малаумници са тея от БТК-о,иначе си прибират парите.Аз обаче им пуснах официална жалба че почти 2 месеца съм седял без нет по тяхна вина,и поне ми приспаднаха 2 месечни такси за АДСЛ-а 

- pit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Лампата за DLS, е най-дясната нали? Тази не свети предполагам.
Аз имам домашен заек, който ми изяде кабелите вече 3 пъти
даже и снощи пак го направи
Вариант, за да провериш дали всичко е ОК по кабела:
този край който слагаш в модема, го пъхаш в обикновен телефон.Ако има сигнал и се обаждаш, значи НЕ Е кабела.Ако на модема не свети тази най-дясната лампа, DSL значи модема "не вижда" че е вързан....търси причината в модема, а именно:
Може по невнимание да си ресетнал модема ( като чистих с прахосмукачката, нещо му направих), отиваш на
http://my.contact.bg ще се зареди доста бавно, за око 1-2 минути може и повече , и въвеждаш отново паролата и юзера от договора(активираш го отново).Това ми се е случвало 3 пъти досега
и работи при мене.
Ако това непомогне, въртиш на подръжката, и казваш че модема е развален, че на същия кабел връзваш телефон и има линия, работи си, значи не идва до теб DSL сигнал.
Айде, и да кажеш какво е станало
Аз имам домашен заек, който ми изяде кабелите вече 3 пъти

Вариант, за да провериш дали всичко е ОК по кабела:
този край който слагаш в модема, го пъхаш в обикновен телефон.Ако има сигнал и се обаждаш, значи НЕ Е кабела.Ако на модема не свети тази най-дясната лампа, DSL значи модема "не вижда" че е вързан....търси причината в модема, а именно:
Може по невнимание да си ресетнал модема ( като чистих с прахосмукачката, нещо му направих), отиваш на
http://my.contact.bg ще се зареди доста бавно, за око 1-2 минути може и повече , и въвеждаш отново паролата и юзера от договора(активираш го отново).Това ми се е случвало 3 пъти досега

Ако това непомогне, въртиш на подръжката, и казваш че модема е развален, че на същия кабел връзваш телефон и има линия, работи си, значи не идва до теб DSL сигнал.
Айде, и да кажеш какво е станало

- dj_tuhla
- Автомобил:
- Двигател:
Да не да си объркал свързването на филтъра? Имаш ли телефон, закачен на другата му дупка? По принцип трябва да го сложиш макс близо до там, от където влиза кабела от стената, в едната дупка телефона в другата мЪдема, ама чети на самия филтър кое къде, макар че предполагам си внимавал за това. Имах по едно време случай, когато по няква причина така не прикачаше като не беше закачен телефона в другата дупка, което няма логика май ама е факт.
- ruskia
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Откачаш всички телефони и завираш модема директно в първата розетка, ако не светне DSL, значи линията е прекъсната някъде(от Страна на БТК). Обаждаш се на 070017111 и им казваш, те могат да ти премерят дължината на линията, най-вероятно ще излезе 0 при тях, т.е. проблемът ще е в репартитора и т.н. Би трябвало да ти помогнат.
Другият вариант е да ти е лоша линията и да прекъсва често, но тогава DSL от време на време трябва да светва... Ако си сигурен, че инсталацията ти е ОК, обади им се и кажи, че искаш да дойдат да ти демонстрират услугата... НАСТОЯВАЙ! Ако нищо не помогне изпрати ми ЛС
Другият вариант е да ти е лоша линията и да прекъсва често, но тогава DSL от време на време трябва да светва... Ако си сигурен, че инсталацията ти е ОК, обади им се и кажи, че искаш да дойдат да ти демонстрират услугата... НАСТОЯВАЙ! Ако нищо не помогне изпрати ми ЛС
Последна промяна от ruskia на Сря 04 юли 2007 20:54, променено общо 1 път.
http://forum.vwclub.bg/viewtopic.ph ... &start=465
milenkrastew написа:адсл хелпдеск - отнасям псувните на цяла бг - опрявям адсл-и
ruskia написа:Другият вариант е да ти е лоша линията и да прекъсва често, но тогава DSL от време на време трябва да светва...
точно това става при мен. ама каквото зависи от мен съм го сменил и пробвал то било филтри,кабели,модеми даже и мен си ако има лесно ще сменя.
дори и с друг комп съм пробвал абе полудял съм вече.
БЛАГОДАРЯ ЗА СЪВЕТИТЕ
УТРЕ ПАК ОТ НЯКОЯ ЗАЛИЧКА ЩЕ НАМИНА

Върни се в “ОФФ-Топик - други”