Проблеми с трансформатор.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Проблеми с трансформатор.

Мнениеот chefito » Сря 22 юли 2009 16:42

Колеги, имам една голяма реклама /обемни букви с диоди/, но трафовете ми създават проблеми /220v към 12v./ За сега изгоря един тороидален и един електронен /единият изкара 2 месеца, другият 4/ Близо съм до трафопост или по-точно първи съм след трафопоста. Какво да сложа преди трансформатора да коригира евентуално по високото напрежение до 220волта. И ако можете да ми препоръчате читава марка трансформатор /60-100W/. Лампите по стените и тавана също много честно изгарят. От евн казват, че всичко е наред, но аз съм чувал за проблеми с малко по-висок ток на първите вързани след трафопоста.

п.с. трафовете стоят на сухо, чисто и проветрено...

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Re: Проблеми с трансформатор.

Мнениеот anger » Сря 22 юли 2009 17:12

Първо виж колко ти е захранващото напрежение. На първа ръка се сещам за стабилизатор на напрежението, който просто казано ти го задържа на около 220V. Вече според общата консумирана мощност трябва да се определи какъв точно да е стабилизатора.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Сря 22 юли 2009 21:36

Само да поясня,че напрежението е 230 волта,+- 5%....

Потребителски аватар
freestyler911
Автомобил: VW polo
Двигател: AEX 1996

Мнениеот freestyler911 » Сря 22 юли 2009 22:29

Основния проблем е че вечер когато се разтовари веригата , особенно лятото , напрежението може скочи и до 350 волта.
Получава се от това че трансформаторите в трафопоста са проектирани да работят под товар (като "клекнат") и да държат от 210 до 220 волта, но стабилизатори от такъв тип (за трафопост) са прекалено скъпи и прекалено трудоемки за изработка и монтаж, така че вечер след полунощ когато консуматорите намалеят, напрежението скача.

Вземи си един стар стабилизатор, и ще заспи работата , няма се плашиш , гледай стабилизатора да държи до 400 волта, и си пушка

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Чет 23 юли 2009 9:29

Чефи, трябва ти магазин 'Димат'. Това е -> 'Васил Априлов', кино Гео Милев. Продължаваш надолу, към Марица, минаваш училището и веднага след пешеходния светофар, с/у 'Копчето' на втория етаж е този магазин. Те си навиват трафовете- нямам оплаквания, а доста им ги ползвам ;)
Предупреди ги, че очакваш по-високо входно напрежение, за да ти изчислят първичната да е по-натоварена.
Задължително искай да има и 'екранираща намотка', защото те по подразбиране не я слагат ;) (не винаги е необходима, но винаги е желателна!) 100VA трафче е около 30 лв.
И при тях има споменатите от колегите стабилизатори, но са по-скъпи.
Най-евтино ще ги вземеш от 'Кондрад', до х. 'Санкт Петербург'. 500W мисля, че стуваше към 28-32 лв.
Като ги вземеш тези неща ми звънкаш и идвам да мерим и монтираме ;)

п.п. Държа само бирата да е студена.
И да изтинат картофите- не е страшно! Ще си викнем по едно кебапче и пак става! :lol: :lol:

Потребителски аватар
anger
Автомобил: GTE GMK7 und Tiguan MK2 TDI
Двигател:

Мнениеот anger » Чет 23 юли 2009 21:55

От "Кузмов" съм купувал такъв стабилизатор за 39 лв. И аз мога да дойда да ви съдействам за кебапите, еле пЪ за бирата :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”