bluefen написа:абе стига плашили колегата нек чете форума на направи си сам, и ще се справи,особено ако помещеннието е по малко, като инструменти освен лазерен нивелир,и ренденце за гипсокартон другото не е нищо специално. Нож за гипсокартон(задължително хубав железен нож да нестане сакътлък с тея пластмасовите, по силна бормашина (перфоратор),нивелир, хубави дюбели(или анкери зависи), винтоверт или малка бормашинка с скорост на въртене за да се навиват самонарезнитес хубав накраиник(на ръка забрави да стане ), вече в практикер има накраиници кото контролират да не пренавиеш рапитките много в гипсокартона . Платната се слагат шахматно,а профилите се редат на през 60 см защото листата с гипсокарртон са на 1,20м
горе долу си прав

профилите са през 50 см и картона се слага перпендикулярно на тях, има и технология на кануф с кръстати връзки за едно ниво и така по всички фуги има профил и няма опасност да пукне или провисне след време. това 60 см и профилите успоредно по картона е остаряло (вярвай ми от над 10 години с това се занимавам) картона (растера) го пускаш успореден по най дългата стена в помещението - така ако има клин (т.е. липса на прав ъгъл между стените) ще го обере по късата страна.
за винтовете използавай обикновени рапиди TN25 в никакъв случай самонарезни, самонарезните превъртат в профила и държат дръжки (не че не е невъзможно да си наковеш тавана със самонарезни но хем по сложно хем по скъпо) профилите в тавана се хващат с директни или бързи окачвачи зависи от височината самите те се хващат с анкер дюбели (джелезни

) за тавана. за конструкцията ти трябва CD - профил, за периферията трябва UD профил, въобще не е сложно, преди в сайта на кнауф имаше пдф-и със системите им за монтаж, но сега гледам са ги махнали гадовете

. (минутки са реклама фирмата в която работя е сертифицирана от кнауф

)
за инструментите това което е написал колегата е достатъчно , нивелир (колкото по голям толкова по добре, а пък ако се докопаш до ротационен лазарен нивели ще е чудничко), перфоратор и винтоверт.
жалко че си в пловдив, аз има всички необходими инструменти в мен, вкл. и ротационния нивелир. ако не е голяма стаята двама души я изпапкват за няколко часа, после остава въпроса със шпакловката
ако не си много на зор, може подругата седмица да измислим нещо, ей къде е пловдив, стига само да не ме засилят отново за банско
и ако не държиш много на качеството може и сам да се пробваш, но подобре извикай някой който разбира да ти помага