Отделно от тва да питам как седят нещата с живота там. Цени за наем на нормален едностаен апартамент? Цени на основни видове храни - мляко, сирена, меса и т.н.? Цени на услуги - интернет, мобилни оператори и т.н.? Цени на горива, основни автоуслуги, като смяна на масло и т.н.? Въобще всякаква информация за цената на живота в Германията.
Работа в Германия?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- xploda
- Автомобил: Civic
- Двигател:
Работа в Германия?
Интересуват ме най-вече сайтове за работа в джърмани и по-специално IT ориентирани сайтове. Ако някой знае и такива с английски интерфейс още по-добре 
Отделно от тва да питам как седят нещата с живота там. Цени за наем на нормален едностаен апартамент? Цени на основни видове храни - мляко, сирена, меса и т.н.? Цени на услуги - интернет, мобилни оператори и т.н.? Цени на горива, основни автоуслуги, като смяна на масло и т.н.? Въобще всякаква информация за цената на живота в Германията.
- xploda
- Двигател:
Re: Работа в Германия?
Мерси за линка, ама е безполезен. Не отговаря на нито един от поставените въпроси.
- icoico
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://zaedno.de/forums/viewforum.php?f ... 8f3a4e17c2
Темата е прекалено обширна.Понеже в момента гледам наеми само две неща по въпроса с квартирата:
1.Жилище в голям град до 50 кв.м. е около 400-500 до към 1000+ евро на месец общо в зависимост от квартала,което автоматично означава първоначална инвестиция 2000-5000 евро ,това са 2-3 наема гаранция и 2+ наема такса за посредника,ако го наемеш от агенция за недвижими имоти.
2.Сайтовете са пълни с мошеници
Масово дават жилища под наем на изгодна цена хора ,които са се преместили да живеят в Лондон и требе да им депозираш гаранция в "Moneybookers"
Имам чувството ,че чета mobile.de 
Темата е прекалено обширна.Понеже в момента гледам наеми само две неща по въпроса с квартирата:
1.Жилище в голям град до 50 кв.м. е около 400-500 до към 1000+ евро на месец общо в зависимост от квартала,което автоматично означава първоначална инвестиция 2000-5000 евро ,това са 2-3 наема гаранция и 2+ наема такса за посредника,ако го наемеш от агенция за недвижими имоти.
2.Сайтовете са пълни с мошеници
Масово дават жилища под наем на изгодна цена хора ,които са се преместили да живеят в Лондон и требе да им депозираш гаранция в "Moneybookers"
Имам чувството ,че чета mobile.de 
Последна промяна от icoico на Вто 20 дек 2011 20:42, променено общо 1 път.
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Преди 2 години бях пуснал на всички обяви от всички градове по моята специалност. Разбира се аз не знам немски и СВ'то е на аглийски.
Отговориха ми на всичките, че съм квалифициран но за съжаление не могат да ме наемат заради езиковата бариера. Въпреки, че обявата е пусната и на немски и на английски. Отговора разбира се е написан на английски.
Според мен там си държат на езика много ревностно!
Отговориха ми на всичките, че съм квалифициран но за съжаление не могат да ме наемат заради езиковата бариера. Въпреки, че обявата е пусната и на немски и на английски. Отговора разбира се е написан на английски.
Според мен там си държат на езика много ревностно!
- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Навсякъде е така,това е един вид цедка а и да видят че си се потрудил и наистина желаеш да живееш с тях.
В Норвегия е същото!Ако ще и чистач да е обявата-писмен и говорим Норвежки.Тва е
В Норвегия е същото!Ако ще и чистач да е обявата-писмен и говорим Норвежки.Тва е
- princo
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 1.8T Quattro 1997
В Германия само на едно място не се изисква много немски език и това е Mc Donaldc.И само те дават разрешение за работа свободно след като изкараш една година.
- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
princo написа:В Германия само на едно място не се изисква много немски език и това е Mc Donaldc.И само те дават разрешение за работа свободно след като изкараш една година.
език не искат и на корабите
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
princo написа:В Германия само на едно място не се изисква много немски език и това е Mc Donaldc.И само те дават разрешение за работа свободно след като изкараш една година.
Имам двама приятели, които работят за немски IT фирми, единия е там за постоянно, другия половината време е в бг, половината при тях. И двамата не знаят и дума немски.
- princo
- Автомобил: Audi A4 Avant
- Двигател: 1.8T Quattro 1997
Кажи къде са тези IT фирми да ида и аз там
:):)Явно сам сгрешил че само там не се изисква много от езика.Извинявам се.
- xploda
- Двигател:
princo написа:Кажи къде са тези IT фирми да ида и аз там:):)
Мда, кажи и аз също да ида

- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
И в двете се работи по Java проекти, това знам, ще питам за имената и ще ви кажа
- GALIANO
- Автомобил: Cupra 300
- Двигател:
vinixxx написа:език не искат и на корабите
Тук леко грешиш
,но това е друга тема.- Matematiks
- Автомобил:
- Двигател:
Да,по принцип и в Норвегия може да се избегне езика само за тази свера- ИТ
Но те пращат веднага на курс по норвежки и то ускорен!!!!
Но те пращат веднага на курс по норвежки и то ускорен!!!!
- dermeister
- Автомобил:
- Двигател:
Животът в Германия няма нищо общо с този тук.
Ако си свикнал на ядене,пиене,купони,барове и т.н. си търси обяви за изпълнителен директор, дано ти стигнат парите.
Ако си свикнал на ядене,пиене,купони,барове и т.н. си търси обяви за изпълнителен директор, дано ти стигнат парите.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”