мисля да купувам, само че от познати разбрах, че има проблеми с ползването му като ГСМ в БГ, т.е. не можело да се разкодира добре. Затова имам два въпроса:
1. ако намеря необвързан с оператор телефон, необходимо ли е пак разкодиране за БГ мрежите? (води се 4-бандов)
2. някой все пак да знае къде може да се разкодира, ако т.1 не се получи.
iphone в БГ
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Bob.Baev
- Автомобил:
- Двигател:
Re: iphone в БГ
VWGT написа:мисля да купувам, само че от познати разбрах, че има проблеми с ползването му като ГСМ в БГ, т.е. не можело да се разкодира добре. Затова имам два въпроса:
1. ако намеря необвързан с оператор телефон, необходимо ли е пак разкодиране за БГ мрежите? (води се 4-бандов)
2. някой все пак да знае къде може да се разкодира, ако т.1 не се получи.
е кога успяха тия твои познати да си го купят, па и да пробват да го разкодират... нов телефон е тва баце... според мен е рано да се каже дали ще може да се разкодира... в един момент ще може 100%, но кога?
без да си залагам главата, ако не е обвързван с чужд оператор ай-фона, не би трябва да има проблем да си го ползваш тъдява. а и друго се сетих - ако се ползва в Европа без проблеми, би трябвало да е така и тук - нали сме на един стандарт...
а иначе, не че искам да те разубеждавам, но... виж линка
http://all4smartphone.com/index.php?act ... ws&id=1213
Re: iphone в БГ
временно пребиваващ в БГ чужденец, в момента го ползва само като мп3. Неговият е обвързан. В момента телефоните се продават единствено от AT&T с техни програми, мога да взема такъв.
Иначе с "екстрите" съм наясно, имам техен прoдукт, дървото е голямо и си го хапваш цялото
но веднъж като го пипнеш ... пфу, няма такава навигация и интерфейс
Иначе с "екстрите" съм наясно, имам техен прoдукт, дървото е голямо и си го хапваш цялото

- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
musura написа:Политиката на Епъл е такава, че всички телефони ще предлагат задължително от операториЗатова е и проблема с разкодирането, отделно щатските iPhone са различни от тези за Европа
В Европа най-вероятно ще се продават от Водафон.
Епъл накрая ще се е..т в гъза.
Ебати политиката не само тук ами и при компютрите и сайтовете за музика.
- mx3333
- Автомобил:
- Двигател:
Veso101 написа:mx3333 написа:За момента всички iphones са заключени към AT&T. И м/у другото фирмата се произнася Апъл, едно време някой от нашите спецове по английски измисли това Епъл и няма отърване.
Ти явно си баш спеца. Апъл и Абълка.![]()
Истината е там някъде.....
APPLE
['æpl]
1. ябълка, ябълковиден плод
Всеки отваря речник и гледа транскрипция. Аз съм слушал интервю с един от създателите на фирмата и поне 5 пъти го каза точно Апъл. Вярно че има нюанси на произношението в САЩ и по други места, но нашенското определено е приказки по картинка (речник). Тъй че не бъдете толкова уверени без да сте пили вода от извора

- Bob.Baev
- Автомобил:
- Двигател:
mx3333 написа: Вярно че има нюанси на произношението в САЩ и по други места, но...
няма просто нюанси. има огромни разлики. еле па точно за тоа звук дето толкова ни мъчи, щото го нямаме в българския - дифтонгата "æ"... с кого точно си гледал интервю и какъв е по произход?
п.с. извинявам се за спама, но той донякъде е по темата - има нещо общо с производителя на iPhone

- mx3333
- Автомобил:
- Двигател:
Боб.Баев написа:mx3333 написа: Вярно че има нюанси на произношението в САЩ и по други места, но...
няма просто нюанси. има огромни разлики. еле па точно за тоа звук дето толкова ни мъчи, щото го нямаме в българския - дифтонгата "æ"... с кого точно си гледал интервю и какъв е по произход?
п.с. извинявам се за спама, но той донякъде е по темата - има нещо общо с производителя на iPhone
Стив Возняк.
Не че е някакво достоверно "доказателство", но вижте и други мнения по въпроса:
http://www.seriousmac.net/page1/files/category-11.html
(статията най-долу "В Mall of Sofia...")
Също и началото на: http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BF%D1%8A%D0%BB
PS: Допреди 2-3 години и аз твърдо "знаех", че названието е Епъл. Но както се казва, човек се учи докато е жив.
- Bob.Baev
- Автомобил:
- Двигател:
mx3333 написа: ...
ок, аз не споря за името на компанията, а за това как може да се произнесе думичката apple - знам само със сигурност, че не се произнася еЙпъл хохохо.
между другото, в blog-а на пича, който си дал, не си личи да е особено компетентен, честно. малко ми намирисва на ония сладури, поживели в чужбинско, които като се върнат и говорят на български с американски (примерно) акцент.
сега какво, да се смеем ли на руснаците, че на Хенри казват Генри?
или на всички българи, които на Pioneer (Пайъниър) казват Пайнер - по името на чалга компанията? или Томб Райдер на Tomb Raider?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”