Знам че сигурно има доста теми пуснати по този въпрос, но все пак ми се струва разумно да питам...
Та: Въпросът е следният: Искам да си купя климатик за домашна употреба. Апартаментът е около 80кв.м с три стаи и кухня. Идеята е ако може поне две от стаите (които се намират една до друга и балконът е остъклен с врати към двете стаи) да ползват климатика. Дали е възможно това да стане с едно климатично тяло и два инвертора или може само с един инвертор и какви са изобщо възможностите.
Моля колегите които с в бранша да си изкажат мнение за марка климатик. Естаствено търсиме добро съотношение цена/ качество
Предварително благодаря
малко помощ за домашен климатик
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- keksa
- Автомобил: Golf VI
- Двигател: CAXA
- Контакти:
Аз за цена не съм споменал нищо. Търся някакво решение на проблема... освен това не разбирам нищо от климатици, за това изречението "ще вземеш две девятки" не ми говори нищо...
Последна промяна от keksa на Нед 29 юли 2007 22:08, променено общо 1 път.
- radotom
- Модератор
- Автомобил: Passat B6
- Двигател: CBBB
Да се обадя и аз (къде ли не съм се обадил...), защото скоро си купих климатик.
Това, дето го каза kris е много вярно!
Освен това, и моята идея беше да се вземе един по-голям климатик (12к или 14к BTU) и с вентилатор да вкарвам въздуха от едната стая в другата, като са разположени на ъгъл двете.
Увериха ме, че е почти невъзможно! Преносът на въздушни потоци, дори и принудителен, е доста сложна задача на термодинамиката... освен това - ще духа зимата
Повярвах, защото на кой му е ползата да ме разубеждава да си взема по-скъп климатик за сметка на по-малък (евтин)
В крайна сметка си взех една Midea, 9 000 BTU за едната стая, пък живот и здраве, догодина и за другата.
Аз не съм професионалист, но колегата juve е и ме осведоми, че съм се минал и е трябвало да взема 12к БТУ-то...
Бе дано да не ми е голяма минавката...
Това, дето го каза kris е много вярно!
Освен това, и моята идея беше да се вземе един по-голям климатик (12к или 14к BTU) и с вентилатор да вкарвам въздуха от едната стая в другата, като са разположени на ъгъл двете.
Увериха ме, че е почти невъзможно! Преносът на въздушни потоци, дори и принудителен, е доста сложна задача на термодинамиката... освен това - ще духа зимата

Повярвах, защото на кой му е ползата да ме разубеждава да си взема по-скъп климатик за сметка на по-малък (евтин)
В крайна сметка си взех една Midea, 9 000 BTU за едната стая, пък живот и здраве, догодина и за другата.
Аз не съм професионалист, но колегата juve е и ме осведоми, че съм се минал и е трябвало да взема 12к БТУ-то...

Бе дано да не ми е голяма минавката...
- Jogo_1
- Автомобил:
- Двигател:
Ами аз да ти кажа взех една 12-ка, и се справя с охлаждането супер в две стаи разделени с коридор 2кв.м., но примерно бебето когато спи, трябва да се затвори вратата на стаята с климатика и в другата като седнем да пием ракия с аверите, става задух, сега и за там трябва да пазарувам, така че взимаи два отделни климатика, всичко друго е компромис и голямо неудобство. А за едно външно и две вътрешни тела знам, че е кофти.
- trunner
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Я и аз да се изкажа. Наскоро купихме втора 12-ка за вкъщи. Първата е ЛГ, втората Панасоник инверторен. Живеем в къща 195 квадрата на 3.90 високи тавани (стара румънска къща). С гордост мога да заявя, че включени двата, охлаждат цялата къща за около 1.5 - 2 часа работа. Така, че една 12-ка според мен ще може да ти охлажда двете стаи без проблем. Номера е там, че няма да става за 15 мин, а поне час.
Успех!!!
Успех!!!
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
че съм се минал и е трябвало да взема 12к БТУ-то... Sad
Хе , за тези жеги каквото и да вземеш си върви ...ама за 12ката (особено Мидеа) твърдя, че мощноста и лесно се редуцира

Върни се в “ОФФ-Топик - други”