Миналият понеделник реших, че ще вървя някоя друга седмица пеша до офиса си (отиване 2 км, около 20-30 мин пеша).Реших го, защото работата ми е свързана с минимум физическо натоварване, а двете 20 килограмови гири и креватните упражнения вечер не ми осигуряват достатъчно такова

И от какво е поредено това мое роптание и негодувание - никой не дава предимство на ПЕШЕХОДЕЦА, ама никой! Всеки гледа да мине отгоре му - НА ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА! ТОВА Е НЕНОРМАЛНО! ОТКАЧЕНО! Миналият петък вървя с едни мой приятел и минаваме точно през кръстовището на кръговото в Русе (може би най-натовареното такова) и то сутринта в 8.30 - всички отиват за работа. Та, за тези, които не са идвали в Русе - там до това кръгово се намира ОД Полиция Русе т.е. ченгета бол. И минавам си аз по пешеходната пътека, моят приятел е зад мен, и една мърда от женски пол с един джип УАЗ мина на милиметър от краката ми. Направо пребледнях. Развиках се, разпсувах се (адски емоциолна и темпераментна личност съм)!!! В същият момент минава един дебел лайновоз с едно Ауди А6 (аз все още съм на пешеходната, всичко това, което описвам, става за секунди) - и той почти ме блъска, след което мърльото си смъква джама и вика - "Кво викаш, кво искаш - да сляза ли?". Аз вече съм откачил и му викам да слиза, да не се прави на интересен и какво аджеба иска той? Мърльото намаля, ама в тоя момент вижда, че сме двама и вкарва първа и с мръсна газ потегля като с калника си бутна леко една жена, минаваща по пешеходната (слава богу на жената й нямаше нищо). И целият този цирк, всички тези мърляви шофьори, бе изгледан със забава от дежурните полицаи (както писах по-горе там е управлението им). Никой нищо не направи, не слезе, не каза ....Само се забавляваха!

Ебати ужаса! Повечето като се качат в кола, особено по-хубава, и си мислят, че са богове! Мърлячи!
Е целият този ужас ми се случва всеки ден докато вървя пеша (не преувеличавам). Днес не издържах и теглих един крак на задния калник на Яриса, съпътствано с купища псувни, на една путка заспала, която изкочи на една пешеходна пътека и си отри предния десен калник в крачола ми!
Защо ни е такъв манталитетът? Зашо сме простаци бе, мамка му! Идва ми да си купя един ЗИЛ 157 и да газя, газя ... (въпреки че осъзнавам, че не е реализируемо).
КОЛЕГИ, ДАВАЙТЕ ПЪТ НА ПЕШЕХОДЦИТЕ! ВЯРНО Е, ЧЕ И ТАМ ИМА ГОВНЯРИ, АМА НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ВСИЧКО СЕ ГРАДИ НА КОМПРОМИСА! НЯКОЙ ДЕН И ВИЕ МОЖЕ ДА БЪДЕТЕ ПЕШЕХОДЦИ!
И не знам колко ще има връзка с това, което пиша, ама не ща да чувам повече нарицателното "Голфаджия", защото много хора го ползват като обида - един вид, че който кара Голф се има за безсмъртен и правели глупости по пътя (сигурно щото има много келеши с голфове по улиците - най-масовата кола е това, спор няма). Ама на мене ми става много обидно и се хвърлям в едни спорове когато го чуя това. И до голяма степен се обиждам, защото повечето от нас са тръгнали или поне са карали някога Голф (мойта Марийка - така го бях кръстил - ми беше първата кола - още като я видя по улиците стоя и си я гледам - много я обичам)! КАРАЙТЕ УМНО! НЕКА ГОЛФАДЖИЯ НЕ БЪДЕ НЕГАТИВНО ПОНЯТИЕ В ПРЕДСТАВИТЕ НА НЯКОИ!
Изпаднах в много дълго лирично отклонение, ама.....