Защо масата БГ шофьори са нахуйници?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Защо масата БГ шофьори са нахуйници?

Мнениеот The Red Guy » Чет 02 авг 2007 17:57

Реших тука да си споделя вижданията от русенските улици за последните две седмици! Ебати картинката! Да започна отначало..
Миналият понеделник реших, че ще вървя някоя друга седмица пеша до офиса си (отиване 2 км, около 20-30 мин пеша).Реших го, защото работата ми е свързана с минимум физическо натоварване, а двете 20 килограмови гири и креватните упражнения вечер не ми осигуряват достатъчно такова :lol: :lol: . Та, както и да е....Вървя си всеки ден отиване връщане пеша, като чак днес осъзнавам, че всеки ден аз буквално оцелявам по тези улици (пресичам няколко много натоварени русенски кръстовища - на пазара, на кръговото, на икономическия техникум).
И от какво е поредено това мое роптание и негодувание - никой не дава предимство на ПЕШЕХОДЕЦА, ама никой! Всеки гледа да мине отгоре му - НА ПЕШЕХОДНАТА ПЪТЕКА! ТОВА Е НЕНОРМАЛНО! ОТКАЧЕНО! Миналият петък вървя с едни мой приятел и минаваме точно през кръстовището на кръговото в Русе (може би най-натовареното такова) и то сутринта в 8.30 - всички отиват за работа. Та, за тези, които не са идвали в Русе - там до това кръгово се намира ОД Полиция Русе т.е. ченгета бол. И минавам си аз по пешеходната пътека, моят приятел е зад мен, и една мърда от женски пол с един джип УАЗ мина на милиметър от краката ми. Направо пребледнях. Развиках се, разпсувах се (адски емоциолна и темпераментна личност съм)!!! В същият момент минава един дебел лайновоз с едно Ауди А6 (аз все още съм на пешеходната, всичко това, което описвам, става за секунди) - и той почти ме блъска, след което мърльото си смъква джама и вика - "Кво викаш, кво искаш - да сляза ли?". Аз вече съм откачил и му викам да слиза, да не се прави на интересен и какво аджеба иска той? Мърльото намаля, ама в тоя момент вижда, че сме двама и вкарва първа и с мръсна газ потегля като с калника си бутна леко една жена, минаваща по пешеходната (слава богу на жената й нямаше нищо). И целият този цирк, всички тези мърляви шофьори, бе изгледан със забава от дежурните полицаи (както писах по-горе там е управлението им). Никой нищо не направи, не слезе, не каза ....Само се забавляваха! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: :shock :shock :shock :shock :shock
Ебати ужаса! Повечето като се качат в кола, особено по-хубава, и си мислят, че са богове! Мърлячи!
Е целият този ужас ми се случва всеки ден докато вървя пеша (не преувеличавам). Днес не издържах и теглих един крак на задния калник на Яриса, съпътствано с купища псувни, на една путка заспала, която изкочи на една пешеходна пътека и си отри предния десен калник в крачола ми!
Защо ни е такъв манталитетът? Зашо сме простаци бе, мамка му! Идва ми да си купя един ЗИЛ 157 и да газя, газя ... (въпреки че осъзнавам, че не е реализируемо).
КОЛЕГИ, ДАВАЙТЕ ПЪТ НА ПЕШЕХОДЦИТЕ! ВЯРНО Е, ЧЕ И ТАМ ИМА ГОВНЯРИ, АМА НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ, ЧЕ ВСИЧКО СЕ ГРАДИ НА КОМПРОМИСА! НЯКОЙ ДЕН И ВИЕ МОЖЕ ДА БЪДЕТЕ ПЕШЕХОДЦИ!
И не знам колко ще има връзка с това, което пиша, ама не ща да чувам повече нарицателното "Голфаджия", защото много хора го ползват като обида - един вид, че който кара Голф се има за безсмъртен и правели глупости по пътя (сигурно щото има много келеши с голфове по улиците - най-масовата кола е това, спор няма). Ама на мене ми става много обидно и се хвърлям в едни спорове когато го чуя това. И до голяма степен се обиждам, защото повечето от нас са тръгнали или поне са карали някога Голф (мойта Марийка - така го бях кръстил - ми беше първата кола - още като я видя по улиците стоя и си я гледам - много я обичам)! КАРАЙТЕ УМНО! НЕКА ГОЛФАДЖИЯ НЕ БЪДЕ НЕГАТИВНО ПОНЯТИЕ В ПРЕДСТАВИТЕ НА НЯКОИ!
Изпаднах в много дълго лирично отклонение, ама..... :lol:

Последна промяна от The Red Guy на Чет 02 авг 2007 19:40, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lyubobg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyubobg » Чет 02 авг 2007 18:02

аз давам
3 неща ме дразнят

1.някой не вижда че намалявам и ми влиза в задниацата
2.пешеходеца е в стрес 1 минута че му давам път и седи и гледа като говедо :evil:
3.някой простак отзад ми свирка - аре каааааарай бе :x

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Чет 02 авг 2007 18:04

Верно ти е лирично отклонението. Аз по принцип малко не мога да ви разбера Русенците. Много странни шофьори сте ми. Нищо лошо, просто имам чувството че обичате да карате с постоянна скорост при всякакви условия - градско извънградско mhihi около 60 mhihi
И на мене ми е направили впечетление на тези кръстовища който спомена че никои не му пука ама не само за пешеходците но и за колите. Никои няма да ти спре да ти направи път. Какво да се прави. Иначе това е най-европеиския град, поне по думите на обитателите му:)

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Чет 02 авг 2007 18:10

lyubobg написа:2.пешеходеца е в стрес 1 минута че му давам път и седи и гледа като говедо :evil:

много се дразна на това... седят и чакат и се чудат ама що спирам :shock аз като съм пешеходец като вида пешеходна пътека и си се мятам се едно не пресичам улица ами си вървя спокойно :twisted: айде па нека не спре :P

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Чет 02 авг 2007 18:11

Kak стигна до извода - всички карата с 60 даже извън града :)? В града може, ама от всички русенци, които познавам ( а те не са никак малко), а си мисля, че съм от тези, които карат най-кротко - 120-140. Напоследък даже им секарам на мойте да не карат бързо, щото нещата станаха дебели...

Потребителски аватар
Gesha_GTI
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Gesha_GTI » Чет 02 авг 2007 18:12

Jerom написа:
lyubobg написа:2.пешеходеца е в стрес 1 минута че му давам път и седи и гледа като говедо :evil:

много се дразна на това... седят и чакат и се чудат ама що спирам :shock аз като съм пешеходец като вида пешеходна пътека и си се мятам се едно не пресичам улица ами си вървя спокойно :twisted: айде па нека не спре :P

И аз така като теб правя по пешеходните :D

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Чет 02 авг 2007 18:14

Jerom написа:

Да, ама има един билюк олигофрени, които не спират и минават отгоре ти. Фактите са достатъчно красноречиви - колко блъснати пешеходци има. А пешеходецът стои стресиран, защото той по default не очаква да му дадеш път! Тъпа реалност!

Потребителски аватар
reinhard
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот reinhard » Чет 02 авг 2007 18:14

Абе незнам при всички ли е така или аз напоследък срещам малоумници на всяка крачка.При наблюденията ми през последните 10-20 дни редом до бакшишите и маршрукаджийте се нарежда нова група шАфьори,а именно "Лелката шАфьор" ,способни на уникални изпълнения :shock :shock :shock

Потребителски аватар
tskostov
Автомобил: Seat Ibiza MK III 2002
Двигател: 1.4 16V
Контакти:

Мнениеот tskostov » Чет 02 авг 2007 18:17

zaro написа:Верно ти е лирично отклонението. Аз по принцип малко не мога да ви разбера Русенците. Много странни шофьори сте ми. Нищо лошо, просто имам чувството че обичате да карате с постоянна скорост при всякакви условия - градско извънградско mhihi около 60 mhihi
И на мене ми е направили впечетление на тези кръстовища който спомена че никои не му пука ама не само за пешеходците но и за колите. Никои няма да ти спре да ти направи път. Какво да се прави. Иначе това е най-европеиския град, поне по думите на обитателите му:)

нищо лично към пловдивчани,ама и шофирането в техния град си е екстремно преживяване :) по мое впечатление едни от най културните шофери са в северозападния край на нашта мила родина..... и по точно Враца!!!! значи.....един единствен път един "пич" с мерцедес ме засече доста злобно и като ме задмина някак си на номера му се беше изписало СА.....иначе там няма състезатели....знаят си правилника,уважават си пешеходците и сичко което се изисква от един наистина културен и правоспособен шофьор!!!! иначе ходил съм в русе,ама нямам големи наблюдения!!!

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Чет 02 авг 2007 18:17

Аз като видя пешеходец в 90% от случаите спирам и го пускам. Ако ми свири някой отзад - боли ме. Нека си свири!

Потребителски аватар
Ludia
Most Wanted
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ludia » Чет 02 авг 2007 18:18

Vlad777 написа:Аз като видя пешеходец в 90% от случаите спирам и го пускам. Ако ми свири някой отзад - боли ме. Нека си свири!

особенно в голяма жега, голям студ, и дъжд :да:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Чет 02 авг 2007 18:20

не се сещам с кой от форума бях когато спрях на една пешеходна пътека и оня с колата отзад почна да ми вика защо съм бил намалил толкова рязко .... :shock

Потребителски аватар
ivo_barns
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivo_barns » Чет 02 авг 2007 18:48

The Red Guy написа:
Jerom написа:

Да, ама има един билюк олигофрени, които не спират и минават отгоре ти. Фактите са достатъчно красноречиви - колко блъснати пешеходци има. А пешеходецът стои стресиран, защото той по default не очаква да му дадеш път! Тъпа реалност!
пи4 аз сам от тези олигофрени дето не дават пат на пешеходците ,няма и да дам щото маи пешеходците са за газене,не да ми ходят като 4е ли платното е тяхно,или пак бабата с краставиците и киселото мляко вав 7:30 сутринта ти иска4а на три метра отпред пред буса и хаиде да те видя как спираш,а да си е.....т маи4иците пешаците да си купят коли.щото ми е спаднал к...а от загубеняци по улиците,аиде няма нужда от тази тема.

Потребителски аватар
The Red Guy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот The Red Guy » Чет 02 авг 2007 18:52

ivo_barns написа:пи4 аз сам от тези олигофрени дето не дават пат на пешеходците ,няма и да дам щото маи пешеходците са за газене,не да ми ходят като 4е ли платното е тяхно,или пак бабата с краставиците и киселото мляко вав 7:30 сутринта ти иска4а на три метра отпред пред буса и хаиде да те видя как спираш,а да си е.....т маи4иците пешаците да си купят коли.щото ми е спаднал к...а от загубеняци по улиците,аиде няма нужда от тази тема.

Явно щото попадаш само на баби! бабата нищо не може да ти каже....или направи!

Потребителски аватар
Undertaker
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Undertaker » Чет 02 авг 2007 19:05

Момчета и аз съм камикадзе като съм пешеходец...отпирам по някой шамар по огледалата или тенекето на някоя залюхана кофа дето ми отнема предимството на светофара...въпреки, че съм супер толерантен и давам почти на 90% предимство на пешеходците с Пасатора.
Ама с един авер сме се навили да вземем под наем един камаз и да го натоварим с 10 тона камъни...айде некой да ми отнеме предимство тогава в Габрово...черти ше напрааа с него...
:twisted:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”