On-Line банкиране. Къде ? Впечатления
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
On-Line банкиране. Къде ? Впечатления
Имам онлайн банкиране в ПИБ, но така са ми вдигнали нервите, че ще се махам. Някой да има добри впечатления от други банки, предлагащи онлайн банкиране ?
- Stoi
- Вечен БАН
- Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
- Двигател:
- Контакти:
ChimeyJimmey написа:Не е лошо да дадеш повече подробности защо си недоволен, ако не е прекалено недискретно...
Иначе, всички по-големи банки предлагат такава услуга, ноооо...
Ами обслужването им е пълен отврат. Последния път един тапак даже ми затвори телефона, защото не му се занимаваши да обяснава . Накрая сам си оправих проблема. Сега последната дивотия която ме издразни е, че трябва да имаш електронен подпис, за да пратиш пари на някой. Персонален сертификат, електронен подпис.....още малко и скенер на роговицата ще искат да си сложа. Има още куп неща.....сещам се как ми бяха изгубили кредитната карта и я търсиха 3 месеца, като същевременно ме разкараха 4 пъти да офиса им.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
онлайн банкиране в ПИБ, но така са ми вдигнали нервите, че ще се махам.
само едно ще ти кажа : Никога , ама никога не се занимавай с банка ДСК!
такава нечовешка простотия има там и то точно с И-пей и банкирането , че направо .... сумати пъти се занимавах с тях ... разбрах , как карта хем е в Борика, хем не е и как за да регистрираш карта за плащане трябва да ти е кредитна и какви ли не простотии

сега съм към ПИБ - там са малко гламави , ама като обясняваш по подробно накрая става

п.с
Персонален сертификат, електронен подпис...
хаха ама в ДСК ти искат и 5 лева за сертификата ..т.е 6 ( 50 ст месечна такса)

Последна промяна от juve на Вто 07 авг 2007 10:17, променено общо 1 път.
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
Аз ползвам ПИБ от 6 години и по-добра банка с по-добро обслужване не съм виждал ( а сега са вече и с удължено работно време - работят и в събота). Интернет банкиране ползвам и от Пощенска банка, ползвал съм от ОББ и Райфайзен - супер боза е! На Пощенска обслужването е отврат и всички тези работят само до 16.30, което е тъпо. Сега на ПИБ го направиха това с ел. подпис и то само за нови контрагенти ( иначе трябва за всеки нов да подаваш писмено заявление в клона), защото стана скандал с окрадени техни клиенти. Във форума на инвестор.бг има цяла тема за това. Та, тебе сигурно те притеснява ел. подписа, ама ако си чел той не е задължителен.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
juve написа:онлайн банкиране в ПИБ, но така са ми вдигнали нервите, че ще се махам.
само едно ще ти кажа : Никога , ама никога не се занимавай с банка ДСК!
такава нечовешка простотия има там и то точно с И-пей и банкирането , че направо .... сумати пъти се занимавах с тях ... разбрах , как карта хем е в Борика, хем не е и как за да регистрираш карта за плащане трябва да ти е кредитна и какви ли не простотиисамо съпорта им го бива - каквото попитах - обясниха ми го ....
сега съм към ПИБ - там са малко гламави , ама като обясняваш по подробно накрая става( водиха ме за ръчичка до банкомат, защото тяхните бяха със сменен софт ама персонала ми обясняваше, че явно не се справям с машината което и аз охотно потвърдих
беше ми по приятно от гледане на съвременна комедия - смеха беше повече
)
подкрепям.....ДСК SUX! подобни проблеми там въпреки че съм им сериозен клиент...
- ChimeyJimmey
- Автомобил: торанага
- Двигател: AXQ
Е, процедурата с изискването на цифров сертификат за удостоверяване на наредена транзакция се въвежда с цел повишаване на сигурността, ноооо...
Дупките във сигурността се крият в немарливо изградена логическа структура и работни процедури. Внедряваш PKI системи за десетки хиляди евро, а парите ти могат да изтекат през РИНГС трансфер...
Онлайн-банкирането на банките в България е в трагично положение, и не заради използваната техника, а мениджърски простотии.
Теоретично, да си извадиш цифров сертификат не е чак толкова сложна процедура, а и ще ти послужи за още доста полезни неща (например, подаване на данъчни декларации онлайн), само че трябва малко да се поограмотиш технически как се използват тези карти/токени, четци и програми...
Дупките във сигурността се крият в немарливо изградена логическа структура и работни процедури. Внедряваш PKI системи за десетки хиляди евро, а парите ти могат да изтекат през РИНГС трансфер...

Онлайн-банкирането на банките в България е в трагично положение, и не заради използваната техника, а мениджърски простотии.
Теоретично, да си извадиш цифров сертификат не е чак толкова сложна процедура, а и ще ти послужи за още доста полезни неща (например, подаване на данъчни декларации онлайн), само че трябва малко да се поограмотиш технически как се използват тези карти/токени, четци и програми...
- The Red Guy
- Автомобил:
- Двигател:
А "бинго залите" на ОББ - имах кредит при тях - влизам да питам нещо по кредита в русенкия им клон "Приста", от 10 гишета всички свободни. Аз отивам на първото, което видях, жената стана, заведе ме до машинката с билетчета, изтеглих си номерче и стоях в една чакалня пред едно табло 15 мин да ми дойде реда. Ташак! А целия клон беше празен! Е това е кретенизъм!
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
едно табло 15 мин да ми дойде реда.
Хах и в ДСК е така .... ама има далавера според мене ..по рано всякакви навлеци ти дишат във врата и ти четат документите ...докато не ги нариташ

Имам на Булбанк и съм доволен, лошото е че няма плащане на комунални услуги- ток , вода, телефон.
ми регистрирай картата в И-пей и си готов ...за 15 стотинки на плащане не вярвам да си ...

Последна промяна от juve на Вто 07 авг 2007 10:25, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”