Тема за разделното събиране на отпадъци.

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
тръба
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Тема за разделното събиране на отпадъци.

Мнениеот тръба » Пон 03 сеп 2007 16:50

Най-накрая и у нас някой се сети да обърне внимание на този проблем.Какво мислите вие?Предимства и недостатъци.Перспективи.Мнения.Лични наблюдения.Изводи и т.н...

Найлон и стиропор как да третирам?При пластмасите и хартиите,или в общия отпадък?

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Пон 03 сеп 2007 16:54

то бат Бойко беше наслагал кофи пред нас за разделно събиране на отпадъци :wink: но някой тъпанар подпали кофите и вече няма... :cry: а разделях боклука и го хвърлях разделно...но уви :twisted:

Потребителски аватар
bomini
Автомобил: Audi A4 Quattro
Двигател: AVF
Контакти:

Мнениеот bomini » Пон 03 сеп 2007 17:03

При нас още си стоят кофите..., ама заключени.
Събрах аз 20 бутилки от безалкохолни и вода - отивам доволен от себе си, че спомагам за опазването на околната среда... и о изненада... - аплодисменти за печелившия, който изхвърля 1 по 1 двайсе парчета през нек'ва тесна дупка.... Епа нема да го правя 2-ри път. Това се случи и с хартията - там е процеп..... имаше наблизо метална кофа :x

Потребителски аватар
murzelamka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот murzelamka » Пон 03 сеп 2007 17:07

Аз лично разделям отпадъците,но има някои неща които не са измислени както трябва.
Събрал си например 10 плстмасови бутилки, стигаш до кофата и какво?!?!
почваш една по една да ги пъхаш през малката дупка на контейнера....
Разбирам, че това е с цел клошарите да не крадът и да не ги предават за вторични суровини,
но също знам , че това отказа доста хора от раделянето на отпадъците.
Имаше също така една статия в някой от вестниците преди време,че всички контейнери
(жълти зелени, сини) се изсипват на едно място и после в депото пак биват разделяни... ?!

Потребителски аватар
Дашо
Пернишки бек
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Дашо » Пон 03 сеп 2007 17:13

При нас в Перник такова животно нема!Но е много идейно и аз напълно подкрепям тази идея.Без значение някой дали иска или не-така за в бъдеще ще се събират отпадъците(като съдя по по-развитите от нам страни)

Потребителски аватар
Denko_be_maina
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Denko_be_maina » Пон 03 сеп 2007 18:05

В
асеновград има 3 казана за разделно хвърляне на боклуци
в пловдив такова нещо няма
мисля че е хубаво
и ако в пловдив турят бих си разделял малко боклука :D

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 03 сеп 2007 18:21

хаха разделно събиране я майна им..
да ми намалят данък смет.. тогава ще разделям
да си сложат кофите на определените за целта места.. не на пътя.. тогава ще разделям.
да решат проблема с боклука... тогава ще разделям
да махнат такса пакетиране.. която сега плащаме към всички продукти.. тогава ще разделям /бтв.. тази такса прозиводителя.. после ние я плащаме именно за това./
кат започнат да ги изнасят редовно.. тогаз ше разделям..

бил съм у неколко "културни" държави.. такива нагли кофи не видях..
даже и в Париж.. дето беше кат помиина яма мръсен пак не видях..

в културните държави един ден в седмицата примерно /или два/ идват хора и изнасят боклука... от специалните места в сградите, или директно от пред къщата...

Потребителски аватар
juve
Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
Двигател: AAZ - ALH

Мнениеот juve » Пон 03 сеп 2007 18:26

асеновград има 3 казана за разделно хвърляне на боклуци
в пловдив такова нещо няма

Говори ми ти :wink: Има ги в нашия квартал ( до Санкт Перербург) ама както винаги нещата са супер опорочени : Хартиените са разпорени от бай Мангал - ебати и паура ;) - защото той от това си вади хляба , стъклените пак са рачепени - защото бай -мангал проверява дали пък няма хвърлени някакви ценни бутилки или буркани , от които може да изкара нещо ..... пълна пародия ! Ние сме див народ ! Няма да се занимавам с това :twisted:
Хах да отбележа : на събора , както някои знаят аз се излежавах под борчетата зад софийската група ...поедно време дойде зад нас едно девойче мисля , яде сладолед , пи бира Леденика ( то па една бира ... ) и си засра всичко ей така ..както в къщи на масата :twisted: Та простотията я има и в нашите редици ..... а ние Бай - Мангал коментираме .... :evil: Позор !! :evil: :x

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 03 сеп 2007 18:29

аз много се чудех дали да не ти направя забележка. .за бутилката от бира която беше ей така оставена..

ма викам може пък да не са събирали още..

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пон 03 сеп 2007 18:34

няма смисъл от разделното събиране...всичко хвърлям на едно.В началото си играех а разделям нещата но няколко сутрини докато бях на работа обърнах внимание че ВИНАГИ събират всички стъкла,хартий,пластмаси и т.н. се събират в един камион...
къде е смисъла да ги разделям?

Потребителски аватар
G3
Автомобил: Vw Sharan 7M
Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH

Мнениеот G3 » Пон 03 сеп 2007 18:35

ChernoGTI написа:няма смисъл от разделното събиране...всичко хвърлям на едно.В началото си играех а разделям нещата но няколко сутрини докато бях на работа обърнах внимание че ВИНАГИ събират всички стъкла,хартий,пластмаси и т.н. се събират в един камион...
аххахахаххахахха
убаво си направил :lol: :lol: :lol: :lol:

Потребителски аватар
ChernoGTI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ChernoGTI » Пон 03 сеп 2007 18:36

G3 написа:
ChernoGTI написа:няма смисъл от разделното събиране...всичко хвърлям на едно.В началото си играех а разделям нещата но няколко сутрини докато бях на работа обърнах внимание че ВИНАГИ събират всички стъкла,хартий,пластмаси и т.н. се събират в един камион...
аххахахаххахахха
убаво си направил :lol: :lol: :lol: :lol:

какво?

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Пон 03 сеп 2007 18:40

аз много се чудех дали да не ти направя забележка. .за бутилката от бира която беше ей така оставена..

ма викам може пък да не са събирали още..

Заклевам се в моите хлапета , че моя боклук ( кутии от загорка и тарелки от кебапчета ) ме придружи до Пловдив ...... даже имаше някои чужди , които взех, само че жена ми каза : е виж ей там и там ..и там ( бяха някакви хартии ) все пак аз не съм чистач , нито пък полицай - да разследвам кой какво прави .... поне за мен си съм сигурен - простотията от този род не ми е присъща ..... :!:

Потребителски аватар
dekata
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dekata » Пон 03 сеп 2007 18:50

Тъкма и аз това щях да напиша.Ние си имаме варели пред къщите,но това и аз го видях.Честно казано не се изненадах-такава си е нашата държава.Какво да кажа повече-обичам Родината,но мразя държавата :evil:

Потребителски аватар
juve

Мнениеот juve » Пон 03 сеп 2007 19:21

Женски поглед : сладоледа , зарязан зад нашето място е яден от една девойка , облечена в розова фанелка с дълги ръкави , слязла от някаква зелена кола с номер вероятно СО .... бирата не я е пила тя :oops: има и още , ама няма смисъл да се раздува принципен въпрос ....... основния принцип е ясен а допълнителния е : Жените са зли и наблюдателни същества ..... :roll:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”