Най-накрая и у нас някой се сети да обърне внимание на този проблем.Какво мислите вие?Предимства и недостатъци.Перспективи.Мнения.Лични наблюдения.Изводи и т.н...
Найлон и стиропор как да третирам?При пластмасите и хартиите,или в общия отпадък?
Тема за разделното събиране на отпадъци.
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- bomini
- Автомобил: Audi A4 Quattro
- Двигател: AVF
- Контакти:
При нас още си стоят кофите..., ама заключени.
Събрах аз 20 бутилки от безалкохолни и вода - отивам доволен от себе си, че спомагам за опазването на околната среда... и о изненада... - аплодисменти за печелившия, който изхвърля 1 по 1 двайсе парчета през нек'ва тесна дупка.... Епа нема да го правя 2-ри път. Това се случи и с хартията - там е процеп..... имаше наблизо метална кофа
Събрах аз 20 бутилки от безалкохолни и вода - отивам доволен от себе си, че спомагам за опазването на околната среда... и о изненада... - аплодисменти за печелившия, който изхвърля 1 по 1 двайсе парчета през нек'ва тесна дупка.... Епа нема да го правя 2-ри път. Това се случи и с хартията - там е процеп..... имаше наблизо метална кофа

- murzelamka
- Автомобил:
- Двигател:
Аз лично разделям отпадъците,но има някои неща които не са измислени както трябва.
Събрал си например 10 плстмасови бутилки, стигаш до кофата и какво?!?!
почваш една по една да ги пъхаш през малката дупка на контейнера....
Разбирам, че това е с цел клошарите да не крадът и да не ги предават за вторични суровини,
но също знам , че това отказа доста хора от раделянето на отпадъците.
Имаше също така една статия в някой от вестниците преди време,че всички контейнери
(жълти зелени, сини) се изсипват на едно място и после в депото пак биват разделяни... ?!
Събрал си например 10 плстмасови бутилки, стигаш до кофата и какво?!?!
почваш една по една да ги пъхаш през малката дупка на контейнера....
Разбирам, че това е с цел клошарите да не крадът и да не ги предават за вторични суровини,
но също знам , че това отказа доста хора от раделянето на отпадъците.
Имаше също така една статия в някой от вестниците преди време,че всички контейнери
(жълти зелени, сини) се изсипват на едно място и после в депото пак биват разделяни... ?!
- Denko_be_maina
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- wili98
- Щраусолог
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
хаха разделно събиране я майна им..
да ми намалят данък смет.. тогава ще разделям
да си сложат кофите на определените за целта места.. не на пътя.. тогава ще разделям.
да решат проблема с боклука... тогава ще разделям
да махнат такса пакетиране.. която сега плащаме към всички продукти.. тогава ще разделям /бтв.. тази такса прозиводителя.. после ние я плащаме именно за това./
кат започнат да ги изнасят редовно.. тогаз ше разделям..
бил съм у неколко "културни" държави.. такива нагли кофи не видях..
даже и в Париж.. дето беше кат помиина яма мръсен пак не видях..
в културните държави един ден в седмицата примерно /или два/ идват хора и изнасят боклука... от специалните места в сградите, или директно от пред къщата...
да ми намалят данък смет.. тогава ще разделям
да си сложат кофите на определените за целта места.. не на пътя.. тогава ще разделям.
да решат проблема с боклука... тогава ще разделям
да махнат такса пакетиране.. която сега плащаме към всички продукти.. тогава ще разделям /бтв.. тази такса прозиводителя.. после ние я плащаме именно за това./
кат започнат да ги изнасят редовно.. тогаз ше разделям..
бил съм у неколко "културни" държави.. такива нагли кофи не видях..
даже и в Париж.. дето беше кат помиина яма мръсен пак не видях..
в културните държави един ден в седмицата примерно /или два/ идват хора и изнасят боклука... от специалните места в сградите, или директно от пред къщата...
- juve
- Автомобил: Pasat B3-Seat Leon TDI
- Двигател: AAZ - ALH
асеновград има 3 казана за разделно хвърляне на боклуци
в пловдив такова нещо няма
Говори ми ти

Хах да отбележа : на събора , както някои знаят аз се излежавах под борчетата зад софийската група ...поедно време дойде зад нас едно девойче мисля , яде сладолед , пи бира Леденика ( то па една бира ... ) и си засра всичко ей така ..както в къщи на масата

- G3
- Автомобил: Vw Sharan 7M
- Двигател: 2.8 v6 204ps 4motion Ha METAH
аххахахаххахаххаChernoGTI написа:няма смисъл от разделното събиране...всичко хвърлям на едно.В началото си играех а разделям нещата но няколко сутрини докато бях на работа обърнах внимание че ВИНАГИ събират всички стъкла,хартий,пластмаси и т.н. се събират в един камион...
къде е смисъла да ги разделям?
убаво си направил

- ChernoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
G3 написа:аххахахаххахаххаChernoGTI написа:няма смисъл от разделното събиране...всичко хвърлям на едно.В началото си играех а разделям нещата но няколко сутрини докато бях на работа обърнах внимание че ВИНАГИ събират всички стъкла,хартий,пластмаси и т.н. се събират в един камион...
убаво си направил![]()
![]()
![]()
какво?
- juve
аз много се чудех дали да не ти направя забележка. .за бутилката от бира която беше ей така оставена..
ма викам може пък да не са събирали още..
Заклевам се в моите хлапета , че моя боклук ( кутии от загорка и тарелки от кебапчета ) ме придружи до Пловдив ...... даже имаше някои чужди , които взех, само че жена ми каза : е виж ей там и там ..и там ( бяха някакви хартии ) все пак аз не съм чистач , нито пък полицай - да разследвам кой какво прави .... поне за мен си съм сигурен - простотията от този род не ми е присъща .....

- dekata
- Автомобил:
- Двигател:
ChernoGTI написа:няма смисъл от разделното събиране...всичко хвърлям на едно.В началото си играех а разделям нещата но няколко сутрини докато бях на работа обърнах внимание че ВИНАГИ събират всички стъкла,хартий,пластмаси и т.н. се събират в един камион...
Тъкма и аз това щях да напиша.Ние си имаме варели пред къщите,но това и аз го видях.Честно казано не се изненадах-такава си е нашата държава.Какво да кажа повече-обичам Родината,но мразя държавата

- juve
Женски поглед : сладоледа , зарязан зад нашето място е яден от една девойка , облечена в розова фанелка с дълги ръкави , слязла от някаква зелена кола с номер вероятно СО .... бирата не я е пила тя
има и още , ама няма смисъл да се раздува принципен въпрос ....... основния принцип е ясен а допълнителния е : Жените са зли и наблюдателни същества .....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”