Някой виждал ли е торнадо?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- joser
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Някой виждал ли е торнадо?
ето какво имаше днес при нас

- asskoGTI
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
аз съм виждал един СМЕРЧ и едно ТОРНАДО , и двете чвления съм ги виждал на морето.на къмпинг ГРАДИНА,понеже нали съм съфрист и съм ходил дълги години там.значи да обясня за торнадото:оформя се само над ВОДА,получава се от ниско налягане във въздуха..или казано по-простичко от горещич въздух насабрал се от парниковия ефект в облаците когато налягането падне рязко той вместо да се качва нагоре(както би трябвало понеже е горещ),той слиза надолу към водата(която е доста по ниска температура).слизайки надолу се отваря така нареченото "око" което представлява сгъстена зона от ниско налягане във въздуха(самата тя се затваря отново от разликата в температурата).имаше илустрации някуде в нета но сега не мога да ви намеря
ще го обясня с 2 думи.горещия въздух слиза надолу по окото,охлажда се когато стигне до водата и се качва нагоре от всички страни като създава невероятни скорости.когато торнадото стигне до земя то губи силата си.
смерча е съвсем различно нещо.единственото което знам за него е че се оформя по хълмове или склонове и отново е свързано с ниско налягане.
пп: торнадото беше 2001ва и отнесе 1 лодка на созопол
смерча беше 90 и някоя година
ще го обясня с 2 думи.горещия въздух слиза надолу по окото,охлажда се когато стигне до водата и се качва нагоре от всички страни като създава невероятни скорости.когато торнадото стигне до земя то губи силата си.
смерча е съвсем различно нещо.единственото което знам за него е че се оформя по хълмове или склонове и отново е свързано с ниско налягане.
пп: торнадото беше 2001ва и отнесе 1 лодка на созопол

смерча беше 90 и някоя година
- minimiro
- Автомобил: Audi A3
- Двигател:
- Контакти:
И аз мисла че леко се е объркал колегата
Тайфуна се образува в океана и кат набере сила вече гази наред
Торнадото се образува над суша, инак немаше у щатите да викат на оня участък дет си е съвсем на сухо алеята на торнадото
бтв колкото до смерча си мисла че тва си е нашенско наименование на същото явление само дето тука по наще мерий е доста по-слабичко и доста по-редичко от хамериканското
Тайфуна се образува в океана и кат набере сила вече гази наред
Торнадото се образува над суша, инак немаше у щатите да викат на оня участък дет си е съвсем на сухо алеята на торнадото
бтв колкото до смерча си мисла че тва си е нашенско наименование на същото явление само дето тука по наще мерий е доста по-слабичко и доста по-редичко от хамериканското

Върни се в “ОФФ-Топик - други”