Не зная дали темата е за тук но ... не пък и не зная къде другаде да я постна
Възникна спор който тръгна от собственици на пасат и обхвана по мащабни размери с разменяне на реплики. Казуса е следния:
Хипотетично два автомобила пасат (то после стана мондео, но все пак), които са абсолютно еднакви имат само една разлика единия е със другия е без АБС. Въпроса е? При еднакви обстоятелства кой има по-дълъг спирачен път. Бих бил изключително воволен на обоснован технически отговор. Нека уточня: става въпрос за по-дълъг или по-къс спирачен път а не кой спира по удобно, лесно, ефективно и т.н.
Намерих някои неща по други теми и форуми но не са пълни и обосновани отговорите.
Моето лично мнение че този с АБС има по-дълъг спирачен път.
Допълвам че не е задължително автомобила без АБС да блокира колелата за да спре.
По скоро въпрос
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- passenger
- Автомобил:
- Двигател:
По скоро въпрос
Последна промяна от passenger на Сря 08 авг 2007 17:41, променено общо 1 път.
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
- Стиви Джи
- Автомобил:
- Двигател:
santo_trafficante написа:бах маму модерна кола си си взелСтиви Джи написа:Ако с АБС имаше по-дълъг спирачен път за последните два дни щях да съм превърнал три седана в хечбеци. Не знам колко аргументирано ти звучи, но предишната ми кола беше без АБС и съм сигурен, че с нея щях да им вляза отзад.![]()
Стига си спамил. Вече си мод

пп
А ти имаш ли жам на тавана?

- Ludia
- Most Wanted
- Автомобил:
- Двигател:
Стиви Джи написа:santo_trafficante написа:бах маму модерна кола си си взелСтиви Джи написа:Ако с АБС имаше по-дълъг спирачен път за последните два дни щях да съм превърнал три седана в хечбеци. Не знам колко аргументирано ти звучи, но предишната ми кола беше без АБС и съм сигурен, че с нея щях да им вляза отзад.![]()
Стига си спамил. Вече си мод![]()
пп
А ти имаш ли жам на тавана?
не му трябва оти има ламба, да му свети

Re: По скоро въпрос
passenger написа:...................
да ти кажа и аз малко склоня към твоето мнение ама то много зависи от всичко останало и така натака.........
много може да се спори и не виждам смисъл.
- shenko
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
radotom написа:Когато не ми работеше ABS-а определено чувствах спирачния педал по-точно и спирах много по-прецизно.
Глас за тази без!
Ма недай си боже веднъж да ти потрябва зиматаааааааа......
Чефи, търси 2 асистентки! Взимам едната!
на мен зимата ми потрябва веднъж АБС'то с Б5.5, повярвайте ми цял ден благославях този, който я измислил
ако искате асистентки Даскала ще ви намери
Върни се в “ОФФ-Топик - други”