E-bay .... може ли да ме излъжат ?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

E-bay .... може ли да ме излъжат ?

Мнениеот longora » Пет 10 авг 2007 18:53

Колеги, търсих в търсачката но не успях да намеря това което ми трябва ... нещо не се оправям с нея. Въпроса ми се отнася за едно оригинално CD за колата ми, но ме е страх да не би да се окаже някой боклук който не работи защото парите не са малко. Та дали има шанс да не е читава някоя стока ?? Благодаря ви предварително !!!

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niks76 » Пет 10 авг 2007 18:54

гаранция няма ,но принципно няма измама

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Пет 10 авг 2007 18:57

niks76 пак ти благодаря много !!! Само полезно инфо ми даваш напоследък .. значи да си действам и това е :) Благодаря ти !

Потребителски аватар
L&R
Автомобил: CCC
Двигател:
Контакти:

Мнениеот L&R » Пет 10 авг 2007 18:59

могат :wink: , гледай рейтинга на продавача.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 10 авг 2007 19:00

niks76 написа:гаранция няма ,но принципно няма измама

има регистрирани проблеми...колегата bufka /пфу липсва ми/ беше закупил развалено дъно и процесор от там при това от човек със отличен рейтинг!

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Съб 11 авг 2007 1:08

Чакайте де, това eBay е просто едно посредническо "бюро". Сделките се правят от частни лица и eBay не може да контролира кой какво в крайна сметка продава, изпраща ли го реално и т.н. Тъй че ако ще те мамят няма никакви пречки. Караш на доверие. Макар че не вярвам за едно ЦД да тръгнат да ти правят големи измами. Който мами ще гледа поне 1000$ да прибере.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Съб 11 авг 2007 7:38

Е то е за 100$ ама като си знам късмета :? Но друго няма и се чудя дали да се жертвам .... до тук разбрах че е на какъвто попаднеш ... дано този да не е измамник .. то и от Хонг Конг та се надявам жълтурите да не лъжат ...

Потребителски аватар
The_King
Автомобил:
Двигател:

1

Мнениеот The_King » Съб 11 авг 2007 8:05

niks76 написа:гаранция няма ,но принципно няма измама

Всеки ден в бачкането се натъквам поне на 10 човека (чужденци) които са излъгани от някой в Е-bay.
Няма никаква гаранция че ще си получиш стоката,а даже да я получиш,че ще е читава.

stilko
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stilko » Нед 12 авг 2007 1:20

Не се знае кой български циганин ще ти изпрати от Германия кашонче с дръвченце за прилична сума от твоя страна mhihi

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 12 авг 2007 19:45

Пише че е от Хонг Конг ... но за сега ме разубеждавате да поема риска ... А ако ме излъжат примерно вместо с CD наистина ми донесат пръчка има ли някъв начин да си върна парите след като съм излъган ?

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Нед 12 авг 2007 20:26

longora написа:Пише че е от Хонг Конг ... но за сега ме разубеждавате да поема риска ... А ако ме излъжат примерно вместо с CD наистина ми донесат пръчка има ли някъв начин да си върна парите след като съм излъган ?

Парите трудно ще си върнеш. Но може евентуално да искаш да ти снима в много пози стоката и евентуално и него си да включи в снимките. Ако продава нещо измислено това ще го затрудни поне малко. Питай го и от кой град е и после по IP-то в емайла със снимките може да провериш дали не лъже.

Потребителски аватар
longora
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот longora » Нед 12 авг 2007 22:16

Тия работи с IPтата не са ми много ясни как стават... но наистина добра идея със снимките на стоките ... Ще се регистрирам и ще му пиша ...... дано разбира английски :)

Върни се в “ОФФ-Топик - други”