Ново 20 с първа инвестиционна банка

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Stoi
Вечен БАН
Автомобил: Golf2EJettaMk2coupeZZR600
Двигател:
Контакти:

Ново 20 с първа инвестиционна банка

Мнениеот Stoi » Съб 18 авг 2007 1:42

Е как де не ми е готино вече :twisted: След като в една друга тема бях писал относно гафовете с електронното баникане....и ето ти днес пак поредния гаф. Да не споменавам и това че вече 4-ти месец немогат да ми открият една карта която загубиха някъде из офиса им. Има и още доста издънки, но няма смисъл вече.Прекалено много станаха ! Край ! Днес се засилвам да си тегля пари от банкомат пред ПИБ и се случва следното нещо. Пъхам аз картата и опитвам да тегля парички. Да ама не ! "Нямате наличност по сметка" ми казва глупавата машина ! Как бре , пари бол има вътре ! Бум картата обратно в тъпото подобие на машина. "Невалиден ПИН код" ..Какво ????? Айде пак..... "Невалиден ПИН код" . АААаааа. Влизам вътре и обяснявам. "Моля изчакайте" .....чакам.....ЧАС ! "Ами господине ,немога да разбера какво става , а и от София нещо не ми вдигат, елате утре" ........ Ай сектир ! Без мен.

Колеги кажете някоя свястна банка в Пловдив. ДА има къде пред нея да паркираш, че мразим да ходим пеш :lol:

Потребителски аватар
Jogo_1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Jogo_1 » Съб 18 авг 2007 7:26

Лично аз ползвам ДСК и съм доволен, но става въпрос за плащане на сметките и 1-2 превода в месеца, четох че много колеги не са доволни от тях аз съм засега оки, в старата фирма шефа ползваше ОББ и беше доволен, като се има в предвид, че трудно му се угаждаше.

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 18 авг 2007 7:45

зад електронното банкиране стоят хора и машини ...да им падне част от ауторизационния център или целия и ето ти невалидна карта и грешен пин още повече че банкоматите са с windows embedded ....... за това се сключва договор с някоя примерно международна компания дето има много здрав ауторазиционен център да обслужва карти ако дефалтния падне...... така има по голям щанс за крадене на пари обаче...... отделно преводите и електронното банкиране всяка банка го реализира горе долу по различен начин........

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Съб 18 авг 2007 7:59

само FIBANK...оправи си проблемната карта и дерзай...

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Съб 18 авг 2007 8:16

Tyan написа:зад електронното банкиране стоят хора и машини ...да им падне част от ауторизационния център или целия и ето ти невалидна карта и грешен пин още повече че банкоматите са с windows embedded ....... за това се сключва договор с някоя примерно международна компания дето има много здрав ауторазиционен център да обслужва карти ако дефалтния падне...... така има по голям щанс за крадене на пари обаче...... отделно преводите и електронното банкиране всяка банка го реализира горе долу по различен начин........

БОРИКА е националния оператор за разплащания с карти, т.е. ауторизациите минават именно през нея с изключение на on-us (транзакции с карти на издателя на терминали на издателя)транзакциите на ОББ, ДЗИ и ДСК които имат собствен ауторизационен център. Всички останали транзакции минават през БОРИКА и за падане на ауторизационния център не мисля че може да се говори. И понеже работя в тази област аз лично не съм виждал това да се случи. За всяка отхвърлена транзакция си има причина, било то в картата (недостатъчна наличност, блокировки и т.н.), било то в терминалното устройство (технически проблем, комуникационен проблем и т.н.). Грешки просто така не се появяват:)
Така че картодържатя на която и да е банка не е застрахован от тези проблеми, друг е въпроса как те обслужват и как реагира банката при такива проблеми. :wink: :wink: :wink:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 18 авг 2007 8:41

това ясно ...принципно говоря че никой не е застрахован от проблеми защото зад всичко седят хора и машини .... ОББ ския скоро по нощите беше долу ;) Миналия месец част от югозапада нямаше връзка с БОРИКА заради черните братя тръгнали да крадат оптичен кабел за скрап :shock

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Съб 18 авг 2007 14:12

За съжаление в България без прекъсване се демонстрира какво значи лошо организиране. Проблемите на ПИБ са главно от желанието им да имат отделна система с банкомати извън Борика. Хубаво като искат, но това трябваше да става максимално плавно без никакви издънки. Отделна тема е защо ме одраха 0.45 лв за това че съм си проверил наличността на картата на _техен_ банкомат?! Ще ходя да се разправям да чуя някакво обяснение. Преди няколко дни имах неблагоразумието да направя същата проверка на сметка на чужд банкомат и удоволствието излезе 0.60 лв. Тия банки вече ще вземат да таксуват броя на вдишвания на служителите си и да удържат по 1 стотинка от всеки клиент, защото заради тях (клиентите) се диша фирмен въздух.

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Съб 18 авг 2007 16:34

Истината е че банките изнемогват за кадърни кадри, и почни във всички вече е така...за да те вземат да работиш на гише вече вобще не е нужно да си вишист, а просто да говориш и изглеждаш добре :lol: във ИТ отделите не е много различно май

ПС и моят съвет е да преглътнеш проблема и да продължаваш с тази банка, повярвай кой знае каква разлика няма :wink:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 18 авг 2007 16:44

лошото е че навсякъде изнемогват за кадърни кадри ....щото на малко хора им се работи .....

Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Съб 18 авг 2007 16:47

Tyan написа:лошото е че навсякъде изнемогват за кадърни кадри ....щото на малко хора им се работи .....

що да работят като има работодатели, дето дават мило и драго (разбирай добри пари) само и само да намерят (евентуално) подходящия човек и са готови на какви ли не компромиси, че да видят отсреща няква мотивация за работа...

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 18 авг 2007 17:03

да ама след три месеца дават пет пъи повече на тия дето наистина могат :)

Потребителски аватар
evgenyh
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: BSE 2005

Мнениеот evgenyh » Съб 18 авг 2007 20:28

Само да ти кажа, че оня ден се обадиха на приятелката ми от ПИБ да й кажат, че понеже видиш ли ползвала картата си в "подозрителен" банкмат са й блокирали картата :evil: та да минела да си вземела нова карта - чип карта. Ама тя сега е в Варна а това може да стане само в софия... :evil:

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mileff » Съб 18 авг 2007 21:52

evgenyh написа:Само да ти кажа, че оня ден се обадиха на приятелката ми от ПИБ да й кажат, че понеже видиш ли ползвала картата си в "подозрителен" банкмат са й блокирали картата :evil: та да минела да си вземела нова карта - чип карта. Ама тя сега е в Варна а това може да стане само в софия... :evil:

Това са превантивни мерки, които аз лично подкрепям въпреки, че понякога това създава и доста неудобства. Но все пак ако на същият този "подозрителен" банкомат са ти скимирали картата и след 1-2 дни като отидеш да теглиш парички а в картата "няма никой" едва ли ще ти стане много приятно :evil: . Заради едно такова блокиране на карта писаха по вестниците за банката в която работя и доста ни плюха, и за какво? Защото опитваме да защитим парите на клиентите :?: :wink:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 18 авг 2007 21:55

ooo това е нищо ...трябва да видиш какви кавги стават когато поискат документ за самоличност на някой дето плаща с истинска кредтна карта виза или мастеркард ...на какъв скандал съм присъствал не е истина .....и човека се пени че искаш да му запазиш парите сигурни :shock при все че се е подписал под услвия за ползване ....

Потребителски аватар
Veso101
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Veso101 » Съб 18 авг 2007 21:58

Tyan написа:ooo това е нищо ...трябва да видиш какви кавги стават когато поискат документ за самоличност на някой дето плаща с истинска кредтна карта виза или мастеркард ...на какъв скандал съм присъствал не е истина .....и човека се пени че искаш да му запазиш парите сигурни :shock при все че се е подписал под услвия за ползване ....

Досега на мен ако са ми искали 2 пъти личната карта пък на, имам master card , който е без PIN код.
Нито сверяват подписа , нито искат карта, особено по бензиностанциите.
Няма изградени навици у хората за ползване на кредитни карти.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”