Motul 15W50 на мотоциклет - може ли?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Motul 15W50 на мотоциклет - може ли?
Може ли да се сипне Motul 15W50 на четиритактов мотор или трябва специално масло за мотори.....остана ми литър и половина та затова 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Motul 15W50 на мотоциклет - може ли?
абе смятам , че трябва да се сипва масло за мотори - много кончета са в тия малко кубици, огромни обороти, много натоварване... допускам че маслото за мотори си е разработено специално за такива двигатели.Даскала™ написа:Може ли да се сипне Motul 15W50 на четиритактов мотор или трябва специално масло за мотори.....остана ми литър и половина та затова
Цитат на: бат Димо
...........
Дотогава, много се чудих, въобще има ли разлика между автомобилното и мотоциклетно масло. Явно има, но в кои съставки не знам. Някой може ли да каже нещо по въпроса?
Е ся ми просветна защо ми буксува съединителят По личното ми скромно мнение моторното масло за автомобил не е преднаазначено за съединител нито пък за скоростна кутия,същото се отнася и за трансмисионното за автомобил да кажем за скоростната кутия на 2Т -(ся съм с такова) превключва мазно и без щракане но съединителят боксува малко Та трябва да се кара с масло за мотоциклет защото то отговаря на 3 противоречиви изисквания- да маже цилиндрите, да маже зъбните колела в скоростната кутия и да позволява съединителят да зацепва и отцепва безпроблемно и пълно.
Ами мисля,че ми стана ясно

Върни се в “ОФФ-Топик - други”