Motul 15W50 на мотоциклет - може ли?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Motul 15W50 на мотоциклет - може ли?

Мнениеот Даскала™ » Нед 19 авг 2007 8:21

Може ли да се сипне Motul 15W50 на четиритактов мотор или трябва специално масло за мотори.....остана ми литър и половина та затова :roll:

drju
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Motul 15W50 на мотоциклет - може ли?

Мнениеот drju » Нед 19 авг 2007 9:08

Даскала™ написа:Може ли да се сипне Motul 15W50 на четиритактов мотор или трябва специално масло за мотори.....остана ми литър и половина та затова :roll:
абе смятам , че трябва да се сипва масло за мотори - много кончета са в тия малко кубици, огромни обороти, много натоварване... допускам че маслото за мотори си е разработено специално за такива двигатели.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Нед 19 авг 2007 9:09

Цитат на: бат Димо
...........
Дотогава, много се чудих, въобще има ли разлика между автомобилното и мотоциклетно масло. Явно има, но в кои съставки не знам. Някой може ли да каже нещо по въпроса?

Е ся ми просветна защо ми буксува съединителят По личното ми скромно мнение моторното масло за автомобил не е преднаазначено за съединител нито пък за скоростна кутия,същото се отнася и за трансмисионното за автомобил да кажем за скоростната кутия на 2Т -(ся съм с такова) превключва мазно и без щракане но съединителят боксува малко Та трябва да се кара с масло за мотоциклет защото то отговаря на 3 противоречиви изисквания- да маже цилиндрите, да маже зъбните колела в скоростната кутия и да позволява съединителят да зацепва и отцепва безпроблемно и пълно.

Ами мисля,че ми стана ясно :roll:

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Нед 19 авг 2007 9:46

Точно. Разликата между мотоциклетните и автомобилните масла е антифрикционна съставка, която пречи да буксува съединителя. Имам тука останал 0.5 литра motul 5100 - 10w40, за мотоциклети е. Ако ти трябва - твое е.

Потребителски аватар
Даскала™
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Даскала™ » Нед 19 авг 2007 10:23

Благодарение на колегата brum с който си пописахме на ICQ разбрах много неща и за маслото и за начина на каране :yeaha:
Мерси пич,да си жив и здрав :beer

brum
Автомобил: Golf Mk4
Двигател: AGU

Мнениеот brum » Нед 19 авг 2007 11:04

Нямаш грижи :) . Щом мога - помагам.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”