Колеги предстои ми външно боядисване на една стара къща от плет и кал с вар. Та чух че след като се боядиса имало някакъв продукт с който се маже върху варта и така издържала боята повече на атмосферните условия. Има ли нещо такова и къде мога да го намеря?
П.П. също и оцветител за вар къде може да се намери?
Боядисване стара къща с вар - въпрос
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- joro_kem
- VW експерт
- Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
- Двигател: AXR DFFA
колега, бих ти препоръчал да смесиш варта с бял мраморен прах (в по-гъста консистенция) и да мажеш с баданарка. ще се учудиш колко лесно се запълват грапавини и фуги и колко бяла ще стане фасадата. освен това вместо да пожълтява от слънцето, ще става все по-бяла. това съм го пробвал лично на вилата и работи. успех!
п.п. и аз бях купил разни фасагени и стабилизатори и ненам кво си, ама като видях ефекта от мраморния прах, върнах всичко в магазина.
п.п. и аз бях купил разни фасагени и стабилизатори и ненам кво си, ама като видях ефекта от мраморния прах, върнах всичко в магазина.
- napster
- Автомобил: BMW E30
- Двигател: 1.6 LPG
Варта можеш да си я оцветиш с какъвто и да е оцветител за боя. Аз работя в склад за строителни материали и имаме оцветители на хамелекон. Получават се добри цветове, а и една кутиика струва 1,70лв. Това за мраморният прах съм го чувал и от други майстори които пазаруват от нас. А за да не ти се пука мазилката се слага мрежа отдолу и тогава се шпаклова. Има и едни специални заздравители които се нанасят преди боята и не позволяват да се напуква 

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Mраморният прах или брашно е старичка технология, но много много добра , проверена от времето.
Живея в стара къща едната част строена някога , по-новата преди 1937г с дебели над 50 см зидове. навсякъде са слагали мраморен прах - и във външната мазилка / варовият разствор/ и в бетона .
Този бетон не се кърти -шилото се плъзга по него и оставя драскотини.
Сега гледам , че тази технологият отнов се използва - при поставяне на плочки.
Колега не си цапай къщата остави си я бяла - справка -Гърция / а там е по-горещо от тук от години/ Както е тръгнало температурите ще се покачват.
Живея в стара къща едната част строена някога , по-новата преди 1937г с дебели над 50 см зидове. навсякъде са слагали мраморен прах - и във външната мазилка / варовият разствор/ и в бетона .
Този бетон не се кърти -шилото се плъзга по него и оставя драскотини.
Сега гледам , че тази технологият отнов се използва - при поставяне на плочки.
Колега не си цапай къщата остави си я бяла - справка -Гърция / а там е по-горещо от тук от години/ Както е тръгнало температурите ще се покачват.
- Pavcho2
- Автомобил: Golf Mk4 GTI
- Двигател: 1798 Т AGU custom intake
- Контакти:
Като се прави външно мазане се слага и грунт (говоря специялно за минерална мазилка макар да е малко извън темата) т.е. искам да кажа, че такъв сигурно се слага и преди всякъкво външно мазане (логично ми се струва) а иначе за с мрежата става жестоко
после не можеш да махнеш таз мазилка (освен ако не подхванеш от някъде самата мрежа и да сваляш мазилката на пластове).
А за оцветителите често ползвам на "боро" и съм доста доволен
.

А за оцветителите често ползвам на "боро" и съм доста доволен

- K22
- Автомобил: НИСАН Х ТРЕЙЛ
- Двигател: 2200 Д 2005
Re: Боядисване стара къща с вар - въпрос
svetlin написа:Колеги предстои ми външно боядисване на една стара къща от плет и кал с вар. Та чух че след като се боядиса имало някакъв продукт с който се маже върху варта и така издържала боята повече на атмосферните условия. Има ли нещо такова и къде мога да го намеря?
П.П. също и оцветител за вар къде може да се намери?
Четете внимателно. Такава е къщата на Светлин!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”