Криптиране на файлове голям проблем!!!!!!

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Volkov
Автомобил: Golf 3 20 Jahre
Двигател: 2.0 16V ABF

Криптиране на файлове голям проблем!!!!!!

Мнениеот Volkov » Чет 23 авг 2007 19:58

Наложи ми се да преинсталирам Windows,и установих че след преинсталация някои файлове са криптирани от юзърите,които вече ги няма и сега немога да ги декриптирам, ако някой има предложение или решение на въпроса да го сподели моля,
опитах със сумати програми,които ми искат паролата на юзъра от който са криптирани фаилловете но те са загубени, сами се досещате че проблема си е проблем, а това са снимки и не ми се иска да ги губя!!!:(
Моля за помощ!!!! :roll:

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Чет 23 авг 2007 20:05

Какъв ти е линдолса :?:

Потребителски аватар
mr_bush
Автомобил: Vw Transporter T6
Двигател: 2016

Мнениеот mr_bush » Чет 23 авг 2007 20:19

Ако е ХП пробвай от тука http://support.microsoft.com/kb/308993

Ако не си с тоя линдолс пиши :wink:

Потребителски аватар
relaxxx
Автомобил: 4x4
Двигател:
Контакти:

Мнениеот relaxxx » Чет 23 авг 2007 20:25

да не бъда песимист, ама мисля че ше се простиш с тях, аз съм имал същия проблем и не успях....

Потребителски аватар
Volkov

Мнениеот Volkov » Чет 23 авг 2007 20:25

mr_bush написа:Какъв ти е линдолса :?:

и преди това беше Немезис 3,а сега е ЕКСпи сър пак 2 ФЛП

[quote="mr_bush"]Ако е ХП пробвай от тука http://support.microsoft.com/kb/308993

пробвах не става, и аз так си мисля ама не ми се искада повярвам!!! :cry: :cry: :cry:

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 23 авг 2007 21:21

Да не те отчайвам, ама няма начин.
Пробвай всички варианти от: http://forum.vwclub.bg/viewtopic.php?t=38748&highlight=%EA%F0%E8%EF%F2%E8%F0%E0%ED%E5
Аз поне не успях :cry:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 23 авг 2007 21:42

Smeagol написа:Да не те отчайвам, ама няма начин.

:twisted: има има :)

с две думи, трябва да изключиш "simple file sharing" от "folder options" и после с десен клик върху "криптираната" папка ще ти се появи и опция "security ..." - понеже папката или фала са останали от предната инсталация, им е указано, че до тях имат достъп само потребители от предния ти уиндоус. Номера е да им нагласиш кой е в момента шефа - "take ownership" има някъде из security настройките :wink:

Знам, че е доста неясно обяснението ми, но не ставам за даскал. Поне ти дадох насока :)

musura написа:От My Computer -> избираш "Tools" от менюто-> Folder Options -> View -> тук махаш отметката на "Use simple file sharing"

После отваряш харддиска и върху папката, която не иска да ти отвори - с десен клик избираш "Sharing and Scurity" - отиваш на таба "security", избираш "advanced" -> "Owner" - там ще има няколко юзъра, избираш настоящия администратор и отдолу чекваш "Replace ownership" и ОК и би трябвало да имаш достъп до папката.

За всички подпапки повтаряш същата процедура.

Потребителски аватар
Volkov

Мнениеот Volkov » Чет 23 авг 2007 22:20

Пробвах го това и не става, както са писали хорицата в другата тема, проблема си остажа с фаиловете,папката ми се махна цвета но фаиловете си останаха криптирани!!!! :No

Потребителски аватар
buller

Мнениеот buller » Чет 23 авг 2007 22:29

Даааа, именно! И при мен е така. Единственото, което мога да правя с въпросните файлове е да ги изтрия :twisted: С повечето се стигна до саморазправа, но най-ценните съм си ги оставил, ако някой все пак открие решението...
В линка, който съм пратил има една програмка Advanced EFS Data Recovery, която колегата Muncho ми бе препоръчал. Ако и с нея не става, вече ги отпиши... Доста се помъчих и се бях примирил с факта, че въпросните файлове са неизползваеми...

Потребителски аватар
Volkov

Мнениеот Volkov » Чет 23 авг 2007 22:31

Smeagol написа:Даааа, именно! И при мен е така. Единственото, което мога да правя с въпросните файлове е да ги изтрия :twisted: С повечето се стигна до саморазправа, но най-ценните съм си ги оставил, ако някой все пак открие решението...
В линка, който съм пратил има една програмка Advanced EFS Data Recovery, която колегата Muncho ми бе препоръчал. Ако и с нея не става, вече ги отпиши... Доста се помъчих и се бях примирил с факта, че въпросните файлове са неизползваеми...

с неиа нема да стана и ще ти кажа защо, защото SYSYKEYS са изтрити от стариа т ихард, аз имам една друга идея с една програм аза въстановяване на целия партишан, ако стане ще ви кажа как точно съм го направил,това е последен шанс!!! :roll:

Пробвах с лайв линукс сиди, таман 2 , неможа да ми види хардовете,защото не е администратор:(

Последна промяна от Volkov на Чет 23 авг 2007 22:37, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
buller

Мнениеот buller » Чет 23 авг 2007 22:34

При мен проблемът дойде от факта, че форматирах дяла от харда, на който бе операционната система.. А самите файлове бяха прехвърлени на други partitions.
Ще очаквам развитие...
Под Линукс може и да се получи, пробвай...

ГLГLГL

Мнениеот ГLГLГL » Чет 23 авг 2007 23:34

musura написа:с две думи, трябва да изключиш "simple file sharing" от "folder options" и после с десен клик върху "криптираната" папка ще ти се появи и опция "security ..." - понеже папката или фала са останали от предната инсталация, им е указано, че до тях имат достъп само потребители от предния ти уиндоус. Номера е да им нагласиш кой е в момента шефа - "take ownership" има някъде из security настройките :wink:

Знам, че е доста неясно обяснението ми, но не ставам за даскал. Поне ти дадох насока :)

Чакай малко. Говорят ти за криптиране, т.е. EFS. Не за някакво си Security т.е. потребителски достъп. Двете неща са коренно различни. Ако беше "жив" windows-а, можеше да се направи нещо. Но ако е презаписан и не са останали системните файлове почти няма начин с разбиване да стане, освен ако не ти се чака 1 година.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”