значи конфигурирам конекция на лаптоп през модема
обаче като тръгне да набира и ми дава грешка
Отваряне на порт...
Грешка 633: The modem (or other connecting device) is already in use or is not configured properly.
идей някакви ? от какво може да е това?:
Олдскуул модем въпрос
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Veso101
- Автомобил:
- Двигател:
Нищо , че е вграден, пак заема Com, виж кой ползва порта и от настройките на модема , ако може промени порта му.
Друг вриант , който съм ползвал с тая архаична техника е следния.
Оставяш тоя инсталиран модем , който не работи и ръчно инсталираш втори (виртуален), той заема друг порт и е много вероятно да тръгне.
След това изтриваш първия.
Може да поровичкаш и в настройките на BIOS за да видиш как са конфигурирани COM портовете и дали въобще оттам е разрешен модема.
Друг вриант , който съм ползвал с тая архаична техника е следния.
Оставяш тоя инсталиран модем , който не работи и ръчно инсталираш втори (виртуален), той заема друг порт и е много вероятно да тръгне.
След това изтриваш първия.
Може да поровичкаш и в настройките на BIOS за да видиш как са конфигурирани COM портовете и дали въобще оттам е разрешен модема.
- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Имах същия проблем тия дни и открих едно решение - махаш драйверите на модема. Като рестартираш ти открива нов хардуер и само ти качва драйверите или ти ръчно му ги качваш. Тогава работи. Рестартираш ли - пак същия.
Спрях всички възможни процеси - така и не разбрах кой заема този порт. Мисля, че може да е и вирус. Бозата беше вече на 4 години и праснах нова инсталация.
Спрях всички възможни процеси - така и не разбрах кой заема този порт. Мисля, че може да е и вирус. Бозата беше вече на 4 години и праснах нова инсталация.
- Dan4ote
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Veso101 написа:Влез в Control Panel-Phone and Modem Options - Modems - избери си модема.-properties - Diagnostics - Query Modem
Какво показва в прозореца, има или отговор от модема?
Щом му дава тази грешка, че ще му дава "port opened" Нещо много нахално ползва порта на модема
Последна промяна от Dan4ote на Чет 30 авг 2007 9:37, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”