Здравейте...
та пребирам си се аз с 94 и си слизам на моята спирка... и си викам .. "я аз да отида до бившия ми работодател да си взема трудовата книжка, че ми я бави вече 1 месец ..." ... а той бая я бави .. вече 1 месец чакам..все се разминавам с него .. казвам там на момичето в кафето(работих като барман/сервитьор там (там= бул."Васил Левски" 1ва спирка на градски транспорт след подлеза на НДК посока ПОПА) ) да му предаде нали да ми звънне и да ми каже като е готова... мина се мн време...
Та аз отивам .. Гледам Кафето затворено .. Той държи и Нон стоп павильон за Кафе.. цигари ... такива тим тереминтени.. и аз оп там (на другият тротуар до хотел Далтаун) .. Виждам,че е там при което става следният разговор:
Той: "оо кфо става..(няма даже здравей,ебати простака) къде одиш ти!?"
Аз: "нишо какво да става.. па къде одя си е моя работа..Ти криеш ли се от мен .. какво става .. бавиш ми трудовата книжка вече месец....!?"
Той: хмм..тя е отатъка в кафето .. ама няма да ти я дам... (кафето е на 25 метра)
Аз: "Искам си я тая вечер защото ми трябва..."
Той: "няма да ти я дам .. няма си зарежа павильона (едно прозорче и врата се заключва) за да ти дам книжката"
Аз: "човек не ме разигравай искам си тая вечер книжката,че те чакам вече МЕСЕЦ и ми писна от теб!!!Затваряй тука и да ходим да ми я дадеш"
Той: Ти ли на мене ще ми казваш какво да правя пикльо с пикльо....
Аз: "Епа ако искаш ела от вънка пред нон стопа да се разберем ...(като имам предвид че 1во РПУ е в близост да го заведа там и пред тях да ми каже. че няма да ми я даде !"
Той ми показа юмрук и каза да не съм го вбесявал,кой съм бил аз... при което аз се нервирах и му казах че ще си пати .. защото знаете какво е да си в квартал с мн приятели и 1н отворили се на някой знаете какво ствава.. а той излезна да ме бие ... при което аз отидох в 1 РПУ да кажа какво е станало ... и утре с дижурният да пусна молба.... искам съвет.. Тъй като аз нямам провинения и никога не съм пипнал грам нищо от кафето, където бачках.. ме освободи по взаймно съгласие.. са ако напише че съм ДИСЦИПЛИНАРНО УВОЛНЕН .. какво мога да направя ... къде мога да се оплача.... мога ли да го съдя, че не е спазил 30 дневно предупреждение преди освобождаване от длъжност.. и ако нищо не мога да направя по закон.. то поне някакви други идей !?
ако нещо не сте разбрали .. е защото съм ефектиран още и много ядосан... все пак той беше наел 2 нелълнолетни и ги караше да бачкат по 15 часа ... за 25 лв... което си е недопустимо .... благодаря Ви за вниманието ... предварително !
Какво ми се случи... !?!?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Не се ядосвай-има и други начини да му направиш по-черен живота-данъчни,нои и т.н.
А дори и да напише че си дисц.уволнен-какво от това?Като обясниш случая на новия шеф и представиш протокола от МВР-то--мисля че няма да има проблем.
А има и другия вариант-с "изгубването" на книжката....
Сигурен ли си че този те е записал в нои?а че те е отписал?Щото аз знам че като се подпише тр,договор работодателя е длъжен в 3 дневен срок да декларира в ной този договор.Ако си получавал бележки за осигуровките те е записал ама ако не е ?Я си провери тези неща и ако не те осигурявал-затова да не иска да ти връща книжката?
виж тука https://socialsecurity.nssi.bg/
А дори и да напише че си дисц.уволнен-какво от това?Като обясниш случая на новия шеф и представиш протокола от МВР-то--мисля че няма да има проблем.
А има и другия вариант-с "изгубването" на книжката....
Сигурен ли си че този те е записал в нои?а че те е отписал?Щото аз знам че като се подпише тр,договор работодателя е длъжен в 3 дневен срок да декларира в ной този договор.Ако си получавал бележки за осигуровките те е записал ама ако не е ?Я си провери тези неща и ако не те осигурявал-затова да не иска да ти връща книжката?
виж тука https://socialsecurity.nssi.bg/
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
за да те уволнят дисциплинарно си има процедура.
като начало трябва да си получил предупреждение за дисциплинарно уволнение, което трябва да си подписал.
друг е въпроса, че по закон трудовата книжка трябва да си е в теб.
освен ако не си подписал декларация, че я оставяш при работодателя за периода на трудовият договор.
като начало трябва да си получил предупреждение за дисциплинарно уволнение, което трябва да си подписал.
освен ако не си подписал декларация, че я оставяш при работодателя за периода на трудовият договор.
- Junior
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
golfer написа:за да те уволнят дисциплинарно си има процедура.
Не съм подписвал нищо такова... пък и четох до сега договора в който не е написано да съм длъжен да му я дам... той каза след като ме освободи "ако искаш остави си кжиката да ти вкарам отработените месеци и ще ти звънна да ти я дам" това е..
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Re: Какво ми се случи... !?!?
Junior написа:Аз: "човек не ме разигравай искам си тая вечер книжката,че те чакам вече МЕСЕЦ и ми писна от теб!!!Затваряй тука и да ходим да ми я дадеш"
Junior написа:Аз: "Епа ако искаш ела от вънка пред нон стопа да се разберем ...
нали се сещаш, че след такова държание може и да ти се изгуби някъде книжката и човека да каже, че ти я е дал ?
ходи доказвай, че не е.. според мен държанието ти е било непристойно за млад човек
оня че е бил буклук бил е но ти си паднал доста под неговото ниво
не очаквай да говориш така на някой и той да се стресне и веднага да си затвори магазинчето и да ти даде трудовата книжка !
Според мен си постъпил глупаво.
Както ти казаха колегите преди това.. има си начини да си я вземеш законно .. такива каквито той неможе да ти откаже
но според това което си писал.. ти си искал саморазправата а не той
според мен ако си се държал малко по прилично е щял да ти я даде но това си е мое лично мнение
- Junior
- !!!ИЗМАМНИК!!!
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Какво ми се случи... !?!?
Vizor написа:Junior написа:Аз: "човек не ме разигравай искам си тая вечер книжката,че те чакам вече МЕСЕЦ и ми писна от теб!!!Затваряй тука и да ходим да ми я дадеш"Junior написа:Аз: "Епа ако искаш ела от вънка пред нон стопа да се разберем ...
нали се сещаш, че след такова държание може и да ти се изгуби някъде книжката и човека да каже, че ти я е дал ?
ходи доказвай, че не е.. според мен държанието ти е било непристойно за млад човек
оня че е бил буклук бил е но ти си паднал доста под неговото ниво
не очаквай да говориш така на някой и той да се стресне и веднага да си затвори магазинчето и да ти даде трудовата книжка !
Според мен си постъпил глупаво.
Както ти казаха колегите преди това.. има си начини да си я вземеш законно .. такива каквито той неможе да ти откаже
но според това което си писал.. ти си искал саморазправата а не той
според мен ако си се държал малко по прилично е щял да ти я даде но това си е мое лично мнение
Ходих поне 10 пъти да си я искам !!!! 1вото ... 2рото той се държа аругантно.... аз съм адски кротък и НИКОГА не създавам проблеми !!! Когато 1 човек се държи по 1 начин с мен .. по същия начим му отговарям... това е .. АКо не те уважава някой.. ти ще го уважаваш ли !?
-
- Автомобил: VW MK4
- Двигател: ATD PD TDI
reinhard написа:Инспекция по труда
Направи оплакване в Инспекцията по труда. Работодателя няма право да ти задържа трудовата книжка!!! Също така кажи, че сте работили извънредно / над 8 ч /. А за наемането на непълнолетни без разрешение от Инспекцията по труда се носи отговорност по Наказателния Кодекс !!!
Мисля ако споменеш това, което съм написал пред бившия ти шеф, веднага ще ти върне книжката.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”