За хората и... Човеците...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
emo-gar
Автомобил:
Двигател:

За хората и... Човеците...

Мнениеот emo-gar » Вто 18 сеп 2012 23:30

Колкото и да съм досаден,НЕ МОГА ДА НЕ СПОДЕЛЯ една невероятна случка с мен от днес...!!!
И така,както е казал някога един философски настроен човек.."денят си личи от сутринта..."
Е не ли вярно!?Днес,18.09.2012г. денят ми започна странно...събудих се като никога без чужда намеса-абе 6 часа сабахле.. :lol: Пуля се в тавана..тъмничко,часовника се не вижда добре..не е земетресение..чудна работа.Е,станах,пих кафе и тръгнах за работа,стигнах преди работно време(почти прецедент),пих пак кафе и се опитах да разбера какво работят тия-които идват обикновено преди мен с няколко минути...ам-работеха "пиене на кафе". :D
Дотук -добре,но имаме работа в Севлиево(ей го на ,180 км в посока..и обратно+ 2 фирми..колко му е,сгодна работа).Скачаме с колега в служебния пикап-пей сърце!Пу-да се не види,забравих си детектора..добре,ще карам внимателно!И от приказка на друга-минахме Ябланица,викам-дай да пийнем кафенце на Български извор.Спряхме ,похапнахме набързо,сръбнахме,тръгнахме...докато се усетиме и бяхме на портала на Идеал-Стандарт.Там се "обяснихме" на охраната за какво сме дошли и...почна да ми звъни служебния телефон-нещо "синковеца"..." ..абе ,баща ми,ти нещо чанта с документи да си забравил..".. :shock ,леле-с чук по главата да ме бяха ударили-нямаше да има такъв ефект. :banghead: .
Кой разбрал,кой не, ама с въртене на гуми обърнах и отпраших сам обратно!Карам и с последни надежди и смътни догадки чрез служебния си набирам личния телефон(в забравената чанта).Отсреща-глас непознат,обяснявам набързо ситуацията и че пристигам веднага(разстоянието е 70-80км,ясно е колко веднага..).Човекът каза че случайно е занелязал чантичката и някакви съмнителни субекти наоколо,накрая я взел и намерил в нея личния ми телефон.Проявил съобразителност и почнал да прозвънява последните набрани и така попаднал на сина ми.
Само за подробност:вътре са лична карта,шоф.книжка,документи на лична кола,документи на служ. кола,2 броя дебитни карти,карта за зареждане с гориво(безлимитна!),и някой и друг код..хммм уж "умело" прикрити..абе цялото ми "АЗ"+ отговорност за служебно имущество!!!
Разбрахме се с Човека,ако го задържам да я предаде в полицейското на Б.извор,така и стана,добре че съобразих да му "заповядам" да бръкне в портофела и да вземе мъдрещата се там самотно 20-левка(скромно,но това имаше там),ей-най после се съгласи!!!
Карам като луд,всяка минута ми се вижда час..бах ти и скритата патрулка с камера(около Микре,до една къща с антени се качват и снимат от височинката)-100% ме заснеха,ще се оправям после-поне имам някаква причина да изтъкна-повече от основателна!Вече се виждах собственик на няколко "кухи" фирми и с няколко изтеглени кредита...,мани ако ме спрат физически-не мога да докажа кой съм и чия кола карам!!!Т.е.-"късмет".!!!
Стигам в селото,и право в полицейското,служителят надлежно ми предоставя "имането"-абсолютно всичко в наличност..разтърчах се,някак и на него да благодаря,както мога в момента..не търпях противоречие..
Ама да се върна,на онзи Човек-казва се Марино Цветанков Стойчев,от Тетевен.Това е НАЙ-ЧЕСТНИЯТ ЧОВЕК,когото не познавам..за сега!!!Ама му имам телефончети и рано или късно ще му се отчета(е,колкото са ми възможностите).Ако някой,от тоя град,го познава..само шапка да му сваля!Момчето е на едва 22 години,по малък от сина ми!
Почти съм сигурен,това в град като София,,съжалявам-няма да се получи,хем съм оттам :oops:
Извод:все още има Надежда за България,радвам се че ми го доказа млад човек!
Нямам регистрации във фейсбук,туитър и скайп и други подобни-ама чрез числеността на този форум искам случката да стане достояние на повече хора,позволявам да се линква навсякъде...Поклон!

Потребителски аватар
nokiangage
Автомобил: Passat B3 - 35i
Двигател: 1.8 RP 1990 - 90 hp. LPG only
Контакти:

Re: За хората и..Човеците...

Мнениеот nokiangage » Вто 18 сеп 2012 23:34

Наистина поклон пред такива хора в днешно време... :bowdown

Потребителски аватар
push
Автомобил: mk2
Двигател: 1.9 TD

Мнениеот push » Вто 18 сеп 2012 23:39

:bowdown Дай Боже повече такива хора кат тоз младеж!

Потребителски аватар
yoan4o
магистрален бандит
Автомобил: 2018 Arteon R 335 + 2017 e-Up
Двигател: Много газ и всичко ток

Мнениеот yoan4o » Вто 18 сеп 2012 23:45

Браво колега, много се радвам за щастливата развръзка../изключвайки Микре, щото предвид огрозите е бял кахър/..

Наистина заслужава яка почерпка момчето!!! :bowdown

За съжаление лятото на мойта жена /о**а/ се случи абсолютно същата работа, ама ния нямахме твоя късмет...

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 19 сеп 2012 0:00

Да не забравя,служителят от полицейското управление в Б.извор..Орлин..(дано съм му запомнил правилно името)-адмирации!И да ме извинят ония в патрулката,и при тях на връщане към Севлиево бих се поспрял,да се извиня за преднамерената наглост-която извърших съвсем съзнателно(без да застрашавам никого,все пак претендирам за известен 26 годишен опит)-ама бяха отпрашили...туй-както се писа "бял кахър"!Ама "шестото" ми чувство предполага..нещо,НИКОГА не ме е лъгало,ама все за лошо.. :x
Абе,има "нещо отгоре",енергия ли,кво ли...ето от сутринта го усещам...ще взема да стана врачка :shock ,ма ще ме бият..много!!!
Ето нов "лаф",човек от Севлиево,като му разказах случката направи извод "..ей-това е вторник,то е нещо като четвъртък-преди петък...ама на обратно..демек след понеделник...лош ден" :cry: ,е остана една сряда ...някъде посред лошите дни,ама пък всяка сряда на работа...е то-кво остана!

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Сря 19 сеп 2012 0:08

Аз също бих постъпил така и смея да твърдя,че повече млади хора биха постъпили така от колкото да речем тези на средна (не над 50) лично мое мнение.Почерпи го чиляка,но не с пари,някак изглежда,че го откупваш.Отиди и направете една софра...А да знаеш каква е тетевенската ракия мааалииииии mhihi

emo-gar
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот emo-gar » Сря 19 сеп 2012 0:18

фейкот,съгласен съм напълно,Ние имаме една незаличима "дупка"-за съжаление съвпадаща с едни огромни промени настъпили в държавата.Точно такава "средна" възраст хора сме я запълнили(аз съм от тях,патил съм,мизерувал съм,прегърбвал съм се...преживял съм)-ама някои са я запълвали с добри намерения,други...извинете с лайна!И вторите за съжаление...са повече!
Но,както писах-има Надежда,не за нас-за вас!
Ей,каква сърцераздирателна тема отворих....нощеска,по никое време...философско...

Потребителски аватар
airjohn
Автомобил: 2020 Skoda Karoq
Двигател:

Мнениеот airjohn » Сря 19 сеп 2012 7:28

emo-gar написа:Колкото и да съм досаден,НЕ МОГА ДА НЕ СПОДЕЛЯ една невероятна случка с мен от днес...!!!....
Извод:все още има Надежда за България,радвам се че ми го доказа млад човек!
...Поклон!

Човече, ти имаш писателски талант.Чудесно описано. :bowdown

Потребителски аватар
digo_pl
Автомобил: omega V6
Двигател:
Контакти:

Мнениеот digo_pl » Сря 19 сеп 2012 8:28

Добър човек е той, а ти голям късметлия!
Аз когато дойдох в първи курс (2004) във Варна, намерих една лична карта и без да познавам града и без гоогле мапс с 300зора намерих адреса да я върна и познай - през портата се подаде една ръка , дръпная избоботи нещо и се прибра!

Потребителски аватар
Dragon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Dragon » Сря 19 сеп 2012 9:15

За съжаление не са много хората и като теб. Намерих през зимата в снега загубен телефон и прозвънях "мама". Е, ето тази "мама" ми тегли такава псувня, че още кънти в ушите ми. После ми се извини, но ти убий човека, после му кажи "извинявай". Разбира се собственикът на телефона си го взе :)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Сря 19 сеп 2012 9:20

Браво на такива хора. :да:

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Сря 19 сеп 2012 9:46

Огромен респект към момчето и постъпката му :bowdown

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 19 сеп 2012 10:08

Браво на момчето, винаги съм вярвал и пак се убеждавам, че има такива хора.
Колега си беше забравил чантата с 4 цифрена сума и документи в кафето на една бензиностанция в Русе, карал е по подобен начин от Рижкия проход обратно и си я намери. Клиент я предал на служителите от бензиностанцията.

Dragon написа:... Е, ето тази "мама" ми тегли такава псувня, че още кънти в ушите ми. После ми се извини, ...

Човек трябва да е човек въпреки всичко, иначе какво му остава :да: !

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Сря 19 сеп 2012 10:16

евала за постъпката :bowdown ,при мен са забравяне поне по 1-2 портфейла или телефони ,като винаги до сега не съм се изкушил и съм търсил хората който винаги са оставали приятно изненадани,защото честно казано знам какво е да нямаш и един лв. в джоба и да ти е жизнено важен,та било и то само документи,който след това трябва за да извадиш да се разделиш с много нерви,време и не на последно място пари,така че евала на такива хора :idea:

Потребителски аватар
Благовест
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN

Мнениеот Благовест » Сря 19 сеп 2012 10:41

Dragon написа:За съжаление не са много хората и като теб. Намерих през зимата в снега загубен телефон и прозвънях "мама". Е, ето тази "мама" ми тегли такава псувня, че още кънти в ушите ми. После ми се извини, но ти убий човека, после му кажи "извинявай". Разбира се собственикът на телефона си го взе :)

Ами,онези родители,заради чийто деца се удавиха двама мъже в морето това лято... :screwy Нямало е и "благодаря".
Та хората в тези времена на стрес,губят връзка с главния мозък...
Преди година бачках във фитнес зала,бях втора смяна до 22.00 ч и една клиентка си забравила ГеСеМе-то,правя един тигел преди да затворим,звъннахме на "тати" и си получи тела обратно :applause:
Браво на сънародника ни от Тетевен!Както се казва има хора и "хора"! :да:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”