към компютърните специалисти
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
към компютърните специалисти
Дъното на компа ми е p4i45gv и ми се ще да му ъпдейтна РАМ-паметта.Но на всякъде ми казват че нямало щото бил стар и т.н. А аз съм просто консуматор и не съм много в час та въпроса ми е може ли да се намери памет за този дядо и на каква цена.Идеята ми е да е 1ГБ.А сега е 256.Рових се по он-магазините но не разбирам много кое става за мен и кое не .И се оказва че само гледам.
- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
Чудомир написа:Компютъра ти ще чака около 3 до 5 % по-бавно да натиснеш следващия клавиш.
Разликата е минимална и реално погледнато незабележима за потребителя
Клавиатурата си има свой собствен контролен и буфер за натиснати клавиши така, че незнам как поставянето на допълнителна RАМ ще забависканирането на клавиатурата (обоснови се защото може и аз да греша).
Според мен (и това което знам за компютрите) с добавянето на допълнителната RAM компютъра ще стане по бърз само при работа с по тежки приложения (игри, програми за графични обработки...), защото в RAM-a ще се побират повече страници на пиложението, при което ще се налага по-малко на брой обръщения към хард-а за зареждане на страници на даденото приложение. Също подобрение ще има и при потдържане на повече отворени приложения, прозорци.
Също така не смятам че RAM-a който работи на 400MHz ще чака управляваващите сигнали от шината (дъното) а тя работи на 333MHz при което радотата на целия компютър не би следвало да се забави (освен от факта че след добавянето на допълнителната памет процесора вече трябва да управлява две платки памети(256, 1025))
Не налагам мнението си и ако нещо греша ще се радвам да ме поправите.
- P4v3l
- Автомобил:
- Двигател:
tatenceto написа:в магазина ми казаха да занеса машината че можело да не тръгне паметта.и после кво праим-както се изразиха.
По-добре им занеси машината и ги питай каква гаранция дават като те си поставят платката (най-бероятно след като ти я сложат ще ти запечатът кутията). Не че ти неможеш да си я сложиш но тогава няма да ти признаят гаранцията.
- Plamen_RI
- Автомобил:
- Двигател:
това че чипсета на дъното потдържа определен обем РАМ не означава че конкретното дъно го потдържа също, аз примерно съсм със NFORCE 2 чипсет, и на теория той държи до 3 ГБ РАМ, само че....самото дъно потдържа модули не по-големи от 512 МБ, имам четири слотчета, което ще рече максимум 2 ГБ,....казвам ти това защото може да си вземеш 1 ГБ и после да се окаже че дъното ти го познава като 512, иначе колегите са прави - принципно ДДР 333 вече не се продава, но просто може да си сложиш ДДР 400 и дъното ще ти го познава като 333
...освен това разбрах че има значение на кое слотче слагаш РАМ-а в зависимост от това дали е сингъл сайд или дабъл сайд...
ПС абе съветвам те дръпни си от сайта на производитела манюала на дъното и си го прочети
...освен това разбрах че има значение на кое слотче слагаш РАМ-а в зависимост от това дали е сингъл сайд или дабъл сайд...
ПС абе съветвам те дръпни си от сайта на производитела манюала на дъното и си го прочети

spirof написа:колега,рграбвай компютъра и в магазина
купуваш 1gb 400MHz,слагаш и пееш
процента да не стане е 1-2 най-много
а относно скоростта не се плаши-всичко е нагласено
А ако не стане? Ако дъното е с 4 слота за рам и му дават максимум 2ГБ каква е вероятността да тръгне 1ГБ на един слот?

Най-добре вземи писито и отиди с него да се тества и тогава купувай.
Разните там измислени памети а-дата и в-дата и Ъ-дата....може и да не тръгнат. Принципно 400mhz памет тръгва на 333 mhz шина, но работи на 333 естествено...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”