Кредитна карта от Булбанк ...

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Кредитна карта от Булбанк ...

Мнениеот Adnan » Пон 17 сеп 2007 9:11

Колеги някой има ли повече инфо за тази карта :

http://bulbank.bg/?id=2.4.2

По точно моята е VISA.

Главно мене ме вълнува процента лихва при теглене на пари от банкомат?
Звъня на всички номера които са изписани всеки ми вика или да съм идел в някой близък клон или че не знаят нищо за кредитни карти щото те са били в друг отдел. А аз просто искам да знам лихвата за 500 - 600 лева в период 1 година :shock

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора
Автомобил: VW Transporter T5 2006
Двигател: AXD

Мнениеот gr_kanev » Пон 17 сеп 2007 9:19

По принцип лихвите по такива кредитни карти на банките се движат около 18-19 %. Аз имам и една MasterCard Galaxy на ДСК с 14,5 %, но тя е с преференции.
Освен лихвата, питай и за таксите, които дължиш - понякога могат да стопят преднината от по-малка лихва. Питай и за други условия дали има.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 17 сеп 2007 9:21

gr_kanev написа:По принцип лихвите по такива кредитни карти на банките се движат около 18-19 %. Аз имам и една MasterCard Galaxy с 14,5 %, но тя е с преференции.
Освен лихвата, питай и за таксите, които дължиш - понякога могат да стопят преднината от по-малка лихва. Питай и за други условия дали има.

Точно такава информация ме вълнуваше и мене ама като ми кажат това което съм писал по горе направо ме разбиват :?. Иначе вече от 6 месеца я имам и до сега по нея не съм плащал нищо нито такси нито нищо а и не са ме търсили за такива неща ? Но предполагам, че таксите по обсужването почват като изтеглиш пари :roll: обърках се тотално

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Пон 17 сеп 2007 9:26

Не - таксата по обслужването си е годишна, и се дължи при всички случаи (освен ако не са решили да пускат гювечи, както в случая - разни промоции). При теглене на пари в брой лихвата си тръгва от момента в който ги изтеглиш - дори и същия ден да ги върнеш; няма гратисни периоди (като за плащане при търговец напр.). Интересувай се също и каква е таксата при теглене на пари от банкомат и от ПОС в банката (обикновено има разлика, и то не много малка) - на едни банки до определена сума е по-изгодно да теглиш от банкомат, след това - от ПОС, при други пък обратно.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 17 сеп 2007 10:01

Сега с хиляди прехвърляния на телефони най накрая успях да разбера поне малко инфо.

Има комисионна при теглене на пари в брой от банкомат, който е 1 ЕУРО + 1% от теглената сума :shock :shock.
- Може ли да ми кажете каква е лихвата : "нямаме връзка с системата"
- Как мога да си разпределя вноските ? "Съжалявам не мога да ви отговоря на този въпрос".

Писна ми вече ме е шубе да изтегля 500 лева :?

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Пон 17 сеп 2007 10:11

Какво страшно има ? Теглиш 500 лв., и имаш 7 лв. такса за тегленето. За връщането - има минимална сума, която трябва да внесеш (може би към 40-50 лв.), от там нататък - колкото ти се отпусне от сърцето. Колкото повече - толкова по-добре (намалява ти главницата, оттам и лихвата, която дължиш, а и минималната сума за внасяне също намалява). Добре е да попиташ дали нямат някаква такса при внасяне - знам че звучи тъпо, ама и това го има някъде. Другия месец - пак така. Ако пропуснеш някое плащане (закъснееш със срока), има наказателна такса. По документите пише че в такъв случай могат да ти изискат всичко, което дължиш, да го платиш веднага, ама аз поне с такова не съм се сблъсквал.
Лихвата се смята месец за месец - не е предварително начислена.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 17 сеп 2007 10:17

Не е толкова страшно комисионната страшното е липсата на инфо аз каквото и да питам само мълчат отсреща. Както казваш ти накрая да няма такса и за изплащане на кредита + още една такса "дойде ли ти акъла в главата да не теглиш пари от нас" .

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Пон 17 сеп 2007 10:23

Ами отиваш в някой клон на тази банка и там си задаваш въпросите на място. Ако пак ти отговарят по този начин, се срещаш с директора (управителя) и му казваш, че е голям некадърник - защото има подчинени такива некадърници.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 17 сеп 2007 10:27

gr_kanev написа:Ами отиваш в някой клон на тази банка и там си задаваш въпросите на място. Ако пак ти отговарят по този начин, се срещаш с директора (управителя) и му казваш, че е голям некадърник - защото има подчинени такива некадърници.

На там отива работата

Потребителски аватар
wili98
Щраусолог
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот wili98 » Пон 17 сеп 2007 11:15

отговора почти винаги е в тарифата на съответната банка.
даже и линк имаше на същата страница
http://bulbank.bg/uploads/about/visa_cl ... andard.pdf

не би следвало да има разлика в % /освен ако не е уговорено друго в някоя примоциика/

т.е. ако си на 16% си тече толкова лихва.. без значение от къде си ги изтеглил..

това което каза колегата по-горе.. обаче нямаш гратисен период при теглене от банкомат...

Потребителски аватар
mileff
Автомобил:
Двигател:

Re: Кредитна карта от Булбанк ...

Мнениеот mileff » Пон 17 сеп 2007 12:03

Adnan написа:Колеги някой има ли повече инфо за тази карта :

http://bulbank.bg/?id=2.4.2

По точно моята е VISA.

Главно мене ме вълнува процента лихва при теглене на пари от банкомат?
Звъня на всички номера които са изписани всеки ми вика или да съм идел в някой близък клон или че не знаят нищо за кредитни карти щото те са били в друг отдел. А аз просто искам да знам лихвата за 500 - 600 лева в период 1 година :shock

Колега, аз работя в същата банка но за съжаление не съм запознат с лихвените проценти и таксите. То постоянно има някакви новости + промоции и т.н.
Обади се на 02/9264977 и колегите ще ти дадат инфо.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 17 сеп 2007 12:29

Преди малко ходих в един близък клон. Както се и очакваше ми казаха, че не са запознати с кредитните карти. Но нали съм учтив и помолих за някой който може поне с малко да ми помогне защото вече наистима ми писна на ***** в нашата електронна епоха да ходя до клонове за информация която може да ми се даде за 2 мин.

Та ситуацията е следната нека това инфо бъде полезно към всеки който има нужда :

- Теглене на пари от банкомат на Банката 1% + EUR 1 ( това го взех от линка на колегата за което много 10х ).
- Погасяването става от 01-15 число на месеца като лихвата е 15% върху остатъка на сумата.
- Минимална вноска за погасяване 50 лв.

И така докато не се изплати сумата.

Само единствен въпрос ме човърка отвътре.
Ако изтегля 500 лв.
- 1 месец ( 500 - 100 вноска ) + 15 % = 460
- 2 месец ( 460 - 100 вноска ) + 15 % = 414
- 3 месец ( 414 - 100 вноска ) + 15 % = 399
......

Такава ли ще бъде схемата ? Ако е така този кредит кога ще го изплатя :shock

Потребителски аватар
duini
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот duini » Пон 17 сеп 2007 12:37

Е, 15% е годишна, не месечна лихва, така че имаш грешка в изчисленията, трябва да добавяш 1.25% (15%/12м.) :)

Потребителски аватар
gr_kanev
Доктора

Мнениеот gr_kanev » Пон 17 сеп 2007 12:40

В грешка си със сметките - тези 15% са годишна лихва. Разделяш 15% на 12 и получаваш 1,25 % месечно. А първия месец плащаш лихва за 500-те лева + таксата (т.е. 507 лв. ги изкарах - ама може и да бъркам).

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пон 17 сеп 2007 12:44

gr_kanev написа:В грешка си със сметките - тези 15% са годишна лихва. Разделяш 15% на 12 и получаваш 1,25 % месечно. А първия месец плащаш лихва за 500-те лева + таксата (т.е. 507 лв. ги изкарах - ама може и да бъркам).

5 лв + 1.95 + 6.25 лв = 13.20 + 100 лв. вноска.

Успокоих се малко

:bowdown :bowdown на всички. Ако искат модовете могат да ключат.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”