Помощ за настройка на рутер-NAT пренасочване?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Помощ за настройка на рутер-NAT пренасочване?

Мнениеот pit » Вто 18 сеп 2007 21:56

Здравейте, рутера е ASUS WL520GC, имам реално IP, пуснал съм интернета през рутера, но сега съм с вътрешен адрес..Немога да качвам торенти, защото не ме виждат отвън. Също преди да сложа рутера, влизах с remote admin отдалечено, сега не става вече.Какво да пипна, за да се виждам, всички заявки да се пренасочват към мен?
Благодаря! 8)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Вто 18 сеп 2007 23:30

първо пробвай да му включиш UPNP и после повечето торент програми (utorrent със сигурност) се оправят сами :wink:

Иначе на "NAT" описваш от кой до кой порт да се пренасочва към определено вътрешно IP, ако останалите на рутера не ползват нещо специално, може директно да забиеш от 0 до 65534 да са насочени кум твоето вътрешно IP, но определено 90% съм сигурен, че само с разрешаване на UPNP ще стане работата също и то за всички от вътрешната мрежа.

Потребителски аватар
pit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pit » Сря 19 сеп 2007 0:23

Сложих на всички компове статични вътрешни айпи, пуснато беше UPNP.Бачка мощно вече 8)
Мерси!! :D А последен въпрос: има Internet Firewall, да я пусна ли? Ще спира ли пак достъпа до мен?

"Enabling Firewall(SPI Firewall) will provide basic protection for ASUS Wireless Router and devices behind it. If you want to filter out specified packets, please use WAN vs. LAN filter in next page."

...musura, тая муха на аватара ти е страшна бе! 2 пъти и махам с ръка да се разкара :-))

Върни се в “ОФФ-Топик - други”