Къде се живее по лесно?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- guard
- Автомобил:
- Двигател:
Къде се живее по лесно?
Имаше сблъсък на тая тема, та какво е вашето мнение?
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Естествено София. Аз лично живея във Варна и често идвам за по седмица в София и имам опит, въпреки че Варна не точно провинция като Полски тръмбеш, но пак се виждат разликите. По-лесно е в смисъл - има работа за всички, работата е по-добре платена, има повече магазини за каквоти и да било, повече места за забавление и т.н. Иначе спор няма - в провинцията живота е по-спокоен, хората са по-дружелюбни един към др. има на места все още запазена прекрасна природа и въздуха е чист.
- madmen
- Автомобил:
- Двигател:
Интересен въпрос.
В провинцията, където живея(25км от София) няма работа, но пък живея спокойно и съм свикнал там. В София, където работя пък не мога да живея и ден.
И равносметката е следната ~ 300лв. на месец за горива и консумативи , 45 минути сутрин до работа и още толкова вечер обратно...и така вече десетина години! Въпрос на личен избор.
В провинцията, където живея(25км от София) няма работа, но пък живея спокойно и съм свикнал там. В София, където работя пък не мога да живея и ден.
И равносметката е следната ~ 300лв. на месец за горива и консумативи , 45 минути сутрин до работа и още толкова вечер обратно...и така вече десетина години! Въпрос на личен избор.
- Ice___Cool
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
имайте предвид че в провинцията може да са по-малки заплатите но имат и по-малки разходи
по-евтино е почти всичко (говоря за услуги като автомонтьор сервиз техника и т.н.) и понякога и стоките
в един малък град почти разходите по транспорта падат толкова рязко и много се усеща
аз като отида до елена и с 10-15лв. бензин карам цяла седмица (като се има предвид че съм на 7км от елена)
така че е спорен въпроса
ако имаш добра надежна работа (например в община или си зъболекар фризьор със собствен кабинет ) е доста по-поносимо в провинцията
обаче ако си безработен много трудно се намира работа...
по-евтино е почти всичко (говоря за услуги като автомонтьор сервиз техника и т.н.) и понякога и стоките
в един малък град почти разходите по транспорта падат толкова рязко и много се усеща
аз като отида до елена и с 10-15лв. бензин карам цяла седмица (като се има предвид че съм на 7км от елена)
така че е спорен въпроса
ако имаш добра надежна работа (например в община или си зъболекар фризьор със собствен кабинет ) е доста по-поносимо в провинцията
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
DragoCL написа:имайте предвид че в провинцията може да са по-малки заплатите но имат и по-малки разходи
така че е спорен въпроса
Братче ами и заплатите са съобразени с това къде живееш.
Заплатите във Варна са едни в София други. Имам познати в Русе ,Кърджали-ами те горките на 300лв се радват , а в Смолян ,Силистра на 200-/също познати/.Даже в Силистра 15о лв е добра заплата според тях.
-
- Автомобил: VW Polo 1991
- Двигател: NZ
имайте предвид че в провинцията може да са по-малки заплатите но имат и по-малки разходи
по-евтино е почти всичко (говоря за услуги като автомонтьор сервиз техника и т.н.)
Абе кльопачката си е на същата или даже и по-висока цена. И като си помисля колко пъти се храня на ден и колко пъти в годината ползвам услуги на автомонтьор...
...аз като отида до елена и с 10-15лв. бензин карам цяла седмица...
Еееееееех Елена...
Определено в провинцията животът е по-труден.
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
за Елена споменах понеже мога да направя сравнение
ми да ви кажа там спокойно примерно си излизам с 10лв вечерта и ми е доволно
тука 10лв закъде си вечер??
то един филм пуканки и кола и край
точно това е че там 150-200лв е добра заплата дето се вика че се и радват
ако си оправен и способен и на по-висока заплата можеш да се радваш и тогава е още по-добре
но като си сравня разходите за една седмица в София и една в Елена
какво да ви кажа доста голяма разлика някъде към 3 пъти по-малко ми трябва за там
другата лоша работа е че там избора е доста ограничен откъм магазини забавления и т.н. за тях интернет си е още нормално да е 4Кб е както съм свикнал аз 300Кб има разминавания големи в някой области
ми да ви кажа там спокойно примерно си излизам с 10лв вечерта и ми е доволно
тука 10лв закъде си вечер??
то един филм пуканки и кола и край
точно това е че там 150-200лв е добра заплата дето се вика че се и радват
ако си оправен и способен и на по-висока заплата можеш да се радваш и тогава е още по-добре
но като си сравня разходите за една седмица в София и една в Елена
какво да ви кажа доста голяма разлика някъде към 3 пъти по-малко ми трябва за там
другата лоша работа е че там избора е доста ограничен откъм магазини забавления и т.н. за тях интернет си е още нормално да е 4Кб е както съм свикнал аз 300Кб има разминавания големи в някой области
За мен лично е по-евтино да живея в София отколкото във Варна.
Тук има доста кръчмички в студентски град, където човек може да похапне много добре за смешни пари. Такситата тук са почти два пъти по-евтини - за едно и също разстояние (Дианабад (Сф) - Център (Сф) vs. Почивка (Вн) - Център (Вн)). Отоплението тук ми излиза също около два пъти по-евтино (парно vs. отопление на ток).
И като капак на всичко, заплатата ми в София е около 3 пъти по-висока от възможната за същата позиция във Варна.
Най-общо казано - много по-добре ми е в София. Ще се върна във Варна след време, но ще е основно от носталгични чувства, а не защото там се живее по-добре.
Тук има доста кръчмички в студентски град, където човек може да похапне много добре за смешни пари. Такситата тук са почти два пъти по-евтини - за едно и също разстояние (Дианабад (Сф) - Център (Сф) vs. Почивка (Вн) - Център (Вн)). Отоплението тук ми излиза също около два пъти по-евтино (парно vs. отопление на ток).
И като капак на всичко, заплатата ми в София е около 3 пъти по-висока от възможната за същата позиция във Варна.
Най-общо казано - много по-добре ми е в София. Ще се върна във Варна след време, но ще е основно от носталгични чувства, а не защото там се живее по-добре.
- Bojo
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен донякъде е въпрос на личен избор. Не мога да се похваля че съм ходил в София кой знае колко пъти, ама винаги ми се е струвало че е голяма лудница. Сигурно щото в Хасково е опредлено по-спокойно. Накък си живота тука не е толкова динамичен, което пък автоматично го прави по-скучен
Пък за парите... аз специално се оправям

Пък за парите... аз специално се оправям

- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
Бе хора, човека пита "Къде се живее по-лесно", а не къде се работи по-лесно...
Аз с удоволствие бих си живял в провинцията ако взимах заплатата която взимам в София. Определено в София не се живее лесно, нито пък в провинцията. Пък и къде ли се живее лесно, и какво означава "лесно"?
Критериите са абсолютно различни в зависимост от гледната точка.
В Бангладеш да не им е лесно, а... ?
Аз с удоволствие бих си живял в провинцията ако взимах заплатата която взимам в София. Определено в София не се живее лесно, нито пък в провинцията. Пък и къде ли се живее лесно, и какво означава "лесно"?
Критериите са абсолютно различни в зависимост от гледната точка.
В Бангладеш да не им е лесно, а... ?
Върни се в “ОФФ-Топик - други”