Мога ли да шофирам без личната си карта?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- lowrider
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мога ли да шофирам без личната си карта?
Може ли да се шофира кола,без лична карта?
- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
Re: Мога ли да шофирам без личната си карта?
lowrider написа:Може ли да се шофира кола,без лична карта?
Да това е документ за самоличност и не подлежи на проверка от КАТ, но .. при рутинна проверка на пътя от полиция, жандармерия ще имаш проблеми.
- leavon
- Автомобил:
- Двигател:
Kozunak написа:е аз що си мисля че някъде по документите пишеше че шофьорската книжка е валидна само при носене И на лична карта.или паметта ми е доста зле или вие се бъркате нещо.
Въпросът при проверката е да се установи самоличността на притежателя на шофьорската книжка. На нея има и снимка, и ЕГН, което е напълно достатъчно за идентификация. Аз съм минавал в банка с шофьорска книжка.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мога ли да шофирам без личната си карта?
lowrider написа:Може ли да се шофира кола,без лична карта?

аз веднъж пробвах и се оказа, че мога да шофирам даже и без книжка

- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
leavon написа:Kozunak написа:е аз що си мисля че някъде по документите пишеше че шофьорската книжка е валидна само при носене И на лична карта.или паметта ми е доста зле или вие се бъркате нещо.
Въпросът при проверката е да се установи самоличността на притежателя на шофьорската книжка. На нея има и снимка, и ЕГН, което е напълно достатъчно за идентификация. Аз съм минавал в банка с шофьорска книжка.
ДА ама я се замисли как ще докажеш че това ЕГН на шофьорската книжка и това на снимката са твои.сещаш ли се.а на личната карта ти пише адрес, ръст, цвят на очите и т.н.аз примерно и на личната и на шофьорската съм гола глава а са имам повечко коса и ме гледат малко странно.

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Kozunak написа:ДА ама я се замисли как ще докажеш че това ЕГН на шофьорската книжка и това на снимката са твои.сещаш ли се.а на личната карта ти пише адрес, ръст, цвят на очите и т.н.аз примерно и на личната и на шофьорската съм гола глава а са имам повечко коса и ме гледат малко странно.
Шфьорската книжка е документ за самоличност колкото и личната карта. А затова, че на снимката изглеждаш по друг начин, просто прави документите ти невалидни - иди питай в полицията, ако не вярваш. По-добре си ги подмени с такива с актуални снимки, на които си приличаш, да не ти треснат някой акт (почват от 200лв. нагоре)
- Kozunak
- Автомобил:
- Двигател:
musura написа:Kozunak написа:ДА ама я се замисли как ще докажеш че това ЕГН на шофьорската книжка и това на снимката са твои.сещаш ли се.а на личната карта ти пише адрес, ръст, цвят на очите и т.н.аз примерно и на личната и на шофьорската съм гола глава а са имам повечко коса и ме гледат малко странно.
Шфьорската книжка е документ за самоличност колкото и личната карта. А затова, че на снимката изглеждаш по друг начин, просто прави документите ти невалидни - иди питай в полицията, ако не вярваш. По-добре си ги подмени с такива с актуални снимки, на които си приличаш, да не ти треснат някой акт (почват от 200лв. нагоре)
е да аз секи път като си сменя прическата (а това става често) ли да ходя да си сменям документите.досега никой нищо не ми е казвал че е нередно.
- веселин
- Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
- Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
- Контакти:
ЗДВП-чл.183-наказва се с глоба от 10 лв. водач,който:1.не носи определените документи-свидетелство за управление,свидетелство за регистрация на управляваното МПС,документ за сключена задължителна застраховка ГО-ТОВА СА ИЗИСКИВАНИЯТА НА ЗДВП, Обаче по ЗМВР-Гражданите на РБ- СА ДЛЪЖНИ ДА НОСЯТ ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ И ПРИ НЕОБХОДИМОСТ ДА СЕ ИДЕНТИФИЦИРАТ ПРЕД ОРГАНИТЕ НА РЕДА-според мен можеш да си караш спокойно без л.к 

Върни се в “ОФФ-Топик - други”