Мога ли да шофирам без личната си карта?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мога ли да шофирам без личната си карта?

Мнениеот lowrider » Пет 05 авг 2005 18:48

Може ли да се шофира кола,без лична карта?

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Re: Мога ли да шофирам без личната си карта?

Мнениеот kris11 » Пет 05 авг 2005 19:04

lowrider написа:Може ли да се шофира кола,без лична карта?

Да това е документ за самоличност и не подлежи на проверка от КАТ, но .. при рутинна проверка на пътя от полиция, жандармерия ще имаш проблеми.

Потребителски аватар
varkulaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varkulaka » Пет 05 авг 2005 19:13

Свидетелсвото за управление на МПС ,както и задграничният паспорт са документи за самоличност.Така че нямаш грижи.

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Пет 05 авг 2005 20:42

доколкото знам трябва да можеш да докажеш ЕГН-то си.
тоест шофьорса книжка е достатъчна, а те ако искат ти правят справка по радиостанцията за другите подробности.

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Пет 05 авг 2005 20:53

е аз що си мисля че някъде по документите пишеше че шофьорската книжка е валидна само при носене И на лична карта.или паметта ми е доста зле или вие се бъркате нещо.

Потребителски аватар
Jerom
Автомобил: Golf II
Двигател: RF
Контакти:

Мнениеот Jerom » Пет 05 авг 2005 21:25

Май верно имаше нещо такова (аз уж скоро ги учех тея работи пък нищо не си спомням Mr Green Fun )

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Пет 05 авг 2005 22:09

Kozunak написа:е аз що си мисля че някъде по документите пишеше че шофьорската книжка е валидна само при носене И на лична карта.или паметта ми е доста зле или вие се бъркате нещо.

Въпросът при проверката е да се установи самоличността на притежателя на шофьорската книжка. На нея има и снимка, и ЕГН, което е напълно достатъчно за идентификация. Аз съм минавал в банка с шофьорска книжка.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Re: Мога ли да шофирам без личната си карта?

Мнениеот musura » Съб 06 авг 2005 3:38

lowrider написа:Може ли да се шофира кола,без лична карта?

spam

аз веднъж пробвах и се оказа, че мога да шофирам даже и без книжка :)

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Съб 06 авг 2005 12:02

leavon написа:
Kozunak написа:е аз що си мисля че някъде по документите пишеше че шофьорската книжка е валидна само при носене И на лична карта.или паметта ми е доста зле или вие се бъркате нещо.

Въпросът при проверката е да се установи самоличността на притежателя на шофьорската книжка. На нея има и снимка, и ЕГН, което е напълно достатъчно за идентификация. Аз съм минавал в банка с шофьорска книжка.

ДА ама я се замисли как ще докажеш че това ЕГН на шофьорската книжка и това на снимката са твои.сещаш ли се.а на личната карта ти пише адрес, ръст, цвят на очите и т.н.аз примерно и на личната и на шофьорската съм гола глава а са имам повечко коса и ме гледат малко странно. 8)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 06 авг 2005 14:03

Kozunak написа:ДА ама я се замисли как ще докажеш че това ЕГН на шофьорската книжка и това на снимката са твои.сещаш ли се.а на личната карта ти пише адрес, ръст, цвят на очите и т.н.аз примерно и на личната и на шофьорската съм гола глава а са имам повечко коса и ме гледат малко странно. 8)

Шфьорската книжка е документ за самоличност колкото и личната карта. А затова, че на снимката изглеждаш по друг начин, просто прави документите ти невалидни - иди питай в полицията, ако не вярваш. По-добре си ги подмени с такива с актуални снимки, на които си приличаш, да не ти треснат някой акт (почват от 200лв. нагоре)

Потребителски аватар
Kozunak
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Kozunak » Съб 06 авг 2005 18:23

musura написа:
Kozunak написа:ДА ама я се замисли как ще докажеш че това ЕГН на шофьорската книжка и това на снимката са твои.сещаш ли се.а на личната карта ти пише адрес, ръст, цвят на очите и т.н.аз примерно и на личната и на шофьорската съм гола глава а са имам повечко коса и ме гледат малко странно. 8)

Шфьорската книжка е документ за самоличност колкото и личната карта. А затова, че на снимката изглеждаш по друг начин, просто прави документите ти невалидни - иди питай в полицията, ако не вярваш. По-добре си ги подмени с такива с актуални снимки, на които си приличаш, да не ти треснат някой акт (почват от 200лв. нагоре)

е да аз секи път като си сменя прическата (а това става често) ли да ходя да си сменям документите.досега никой нищо не ми е казвал че е нередно.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Съб 06 авг 2005 21:42

ЗДВП-чл.183-наказва се с глоба от 10 лв. водач,който:1.не носи определените документи-свидетелство за управление,свидетелство за регистрация на управляваното МПС,документ за сключена задължителна застраховка ГО-ТОВА СА ИЗИСКИВАНИЯТА НА ЗДВП, Обаче по ЗМВР-Гражданите на РБ- СА ДЛЪЖНИ ДА НОСЯТ ДОКУМЕНТИ ЗА САМОЛИЧНОСТ И ПРИ НЕОБХОДИМОСТ ДА СЕ ИДЕНТИФИЦИРАТ ПРЕД ОРГАНИТЕ НА РЕДА-според мен можеш да си караш спокойно без л.к 8)

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Съб 06 авг 2005 22:25

Да май наистина е така :D

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Нед 07 авг 2005 1:42

никога не са ми искали личната карта, те не са ме спирали за рутинна провека, винаги има за какво , така че как да се сетят за лична карта , пука им за мойта лична ..........

Потребителски аватар
Sir T
the STIG
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Sir T » Нед 07 авг 2005 7:54

аз пък я нося .. и без това е с размера на книжката и си ги държа в портмонето.. така мога да карам винаги, когато се наложи и винаги съм си редовен :roll:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”