Петиция в подкрепа на образованието

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Петиция в подкрепа на образованието

Мнениеот batmilko » Вто 25 сеп 2007 20:05

Ето тук - електронния вариант на петицията, доколкото знам се предава утре - 26.09.2007, така, че сега е времето да подкрепите.
Аз го направих!
Важно е!

А тук вижте точно за какво става въпрос де

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Вто 25 сеп 2007 20:09

Аз подкрепих петицията !!! Наистина е важно !

Декларацията в подкрепа на образованието и науката в България

Ние, гражданите на Република България,

Изразявайки дълбоката си загриженост за състоянието на образованието и научните изследвания в България и искреното си убеждение, че успешното развитие на страната е невъзможно без инвестиране на големи средства и грижи в тези области декларираме волята си да настояваме пред Народното събрание, Президент и Министерския съвет за:

Издигане на образованието и науката като основен приоритет в развитието на страната

* Ангажимент на държавата за финансиране на образованието и науката с процент от БВП, препоръчван от Европейската общност
* Изготвяне на дългосрочна стратегия за развитие на образованието и науката, след анализ на съществуващите проблеми и широк обществен и експертен дебат
* Държавна политика за привличане на средства за наука и образование по линия на Европейския съюз
* Заплащане на труда на учителите, преподавателите и учените, съответно на това на държавните чиновници
* Държавен контрол на качеството на обучението. Подобряване на системата за акредитиране. Строги мерки срещу корупцията
* Повишаване на стипендиите на учениците, студентите и докторантите до ниво, отговарящо на техните икономически и социални потребности
* Спазване на задълженията, произтичащи от приетата Лисабонска стратегия за финансиране на образованието и научните изследвания

11 май, София

Ако прецените дайте своя глас :!:

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Вто 25 сеп 2007 20:14

VW-fenka написа:Подкрепих петицията !!! Наистина е важно !

Не ги подкрепям,100пр, увееличение е много,в тая бедна страна.

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Вто 25 сеп 2007 20:18

boi4eto написа:

spam Ти нищо не каза колега !!! Страната не ни е бедна .... много ни крадът и нямат идея как да я управляват... !!! spam Образованието е най-важно за една държава, дори тя да е "бедна"

Потребителски аватар
THE BATUGATA
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот THE BATUGATA » Вто 25 сеп 2007 20:22

И аз не ги подкрепям на 100%.Въпреки,че има и учители които заслужават даже и по-голямо увеличение.
Друг е въпроса с ЧАСТНИТЕ уроци,които дават учителите,като по този начин си докарват и още няколко заплатки,и топълнителен бонус никакви данъци в в/у страничните доходи!!!

Последна промяна от THE BATUGATA на Вто 25 сеп 2007 20:23, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
batmilko
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 25 сеп 2007 20:22

Фенката, всеки има право на мнение, остави човека.
Явно е по-добре шофьора на автобуса да взима три пъти повече от учителя и научния работник :roll:
Пък и в края на краищата почти всеки учител може да стане маршруткаджия сигурно, кво ги мислим :evil:

THE BATUGATA написа:Друг е въпроса с ЧАСТНИТЕ уроци,които дават учителите,като по този начин си докарват и още няколко заплатки,

проста сметка - по три часа уроци на ден - 20 дни х 3 часа х 10 лв. = 600 лв. на месец - вярно е - няколко "заплатки" са
Да не мислиш, че всеки учител може да дава частни уроци....
ти би ли предпочел като се прибереш от работа, да приемеш още три часа У ВАС непознати тъпанари, да продължаваш да работиш с тях...
аре помисли малко

Последна промяна от batmilko на Вто 25 сеп 2007 20:26, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Вто 25 сеп 2007 20:23

boi4eto написа:

Не съм съгласен :? с теб :?
Не маже един шофьор на градския траспорт да взема 800лв чиста заплата, където няма и средно образование, а един учител да взема между 150 и 400лв заплата :?
Това го няма никъде по света :?

Това го има само в България :? :? :? :? :evil: :evil: :evil:

Последна промяна от petko5 на Вто 25 сеп 2007 20:24, променено общо 1 път.

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Вто 25 сеп 2007 20:24

VW-fenka написа:
boi4eto написа:

spam Ти нищо не каза колега !!! Страната не ни е бедна .... много ни крадът и нямат идея как да я управляват... !!! spam Образованието е най-важно за една държава, дори тя да е "бедна"[/quote
Колега кажи ми какво ще стане,ако увеличат заплатите с 100пр.на всички в тази неработеща икономика?ИНФЛАЦИЯ...

Потребителски аватар
VW-fenka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот VW-fenka » Вто 25 сеп 2007 20:27

boi4eto написа:
VW-fenka написа:
boi4eto написа:

spam Ти нищо не каза колега !!! Страната не ни е бедна .... много ни крадът и нямат идея как да я управляват... !!! spam Образованието е най-важно за една държава, дори тя да е "бедна"

Колега кажи ми какво ще стане,ако увеличат заплатите с 100пр.на всички в тази неработеща икономика?ИНФЛАЦИЯ...

Първо съм колежка.... ами задай въпроса на политиците ,защото аз уча науката Химия и не разбирам от политика и от инфлации .Знам само,че всички способни млади хора занимаващи се с наука ( Химия, Биология..Математика и Физика ) заминават за чужбина...защо ли? Заради бедната ни държава и неработещата ни икономика...Икономиката ни не струва заради ония от парламента...

Ае стига СПАМ в темата...който иска да гласува !!!! :wink:

Последна промяна от VW-fenka на Вто 25 сеп 2007 20:30, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
batmilko
Контакти:

Мнениеот batmilko » Вто 25 сеп 2007 20:29

boi4eto написа:Колега кажи ми какво ще стане,ако увеличат заплатите с 100пр.на всички в тази неработеща икономика?ИНФЛАЦИЯ...

аре тия приказки цинични ги чуваме и от Станишев, нема нужда да ги приказваш - кога завърши икономика колега?

boi4eto
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот boi4eto » Вто 25 сеп 2007 20:38

VW-fenka написа:
boi4eto написа:
VW-fenka написа:
boi4eto написа:

spam Ти нищо не каза колега !!! Страната не ни е бедна .... много ни крадът и нямат идея как да я управляват... !!! spam Образованието е най-важно за една държава, дори тя да е "бедна"[/quote

Първо съм колежка.... ами задай въпроса на политиците ,защото аз уча науката Химия и не разбирам от политика и от инфлации .Знам само,че всички способни млади хора занимаващи се с наука ( Химия, Биология..Математика и Физика ) заминават за чужбина...защо ли? Заради бедната ни държава и неработещата ни икономика...Икономиката ни не струва заради ония от парламента...

Права си,затова трябва поетапно и равномерно,на всички слоеве от населението доходите да се вдигат,разбери че без производство,нищо не става.Аз съм инвалид,с 1 ампутиран крак,но не се оплаквам боря се и съм убеден,че съм много по стоиностен човек от болшинството българи.

Потребителски аватар
leavon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот leavon » Вто 25 сеп 2007 20:41

Аз пък никъде в текста не видях нещо конкретно свързано с учителската стачка в момента - защо задълбахте натам??
Текстът е много смислен и касае нещата по принцип!
Така че - подкрепям!!!

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

:))

Мнениеот Perso » Вто 25 сеп 2007 20:55

И аз не ги подкрепям, да се оправя кой как може!
Като не им изнася да хващат "кирките и лопатите" и да бачкат.
А колкото до образованието и възпитанието, това си зависи от семейната среда.

Потребителски аватар
bluefen
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот bluefen » Вто 25 сеп 2007 20:58

значи между учител и учител разлика огромна. Съгласен съм че това не са нормални заплати, но някой и толкова незаслужават и немогат да научат на нищо едно дете. Как може да се назначават учители който, не са подготвени и децаат знаят повече от тях. Трявба да се измисли начин да се плаща според това колко са подготвени децата. Другото нещо е че според мен тази стачка нетрябва да е направена по този начин и да е за сметка на децата. И последно ако се дадат и 100% на учителите ще има лавинообразен ефект

Потребителски аватар
Perso
Автомобил:
Двигател:

:)))

Мнениеот Perso » Вто 25 сеп 2007 21:03

Лошо няма, обичам такива ефекти :)
С 2 кинта тунджа, ефекта е неизбежен и въпрос на време.
Дочух, че след изборите ще има доста ефектни и шокови цени и .....

Върни се в “ОФФ-Топик - други”