Има ли такъв кабел?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
mely
Автомобил: Citroen C crosser
Двигател:

Има ли такъв кабел?

Мнениеот mely » Чет 27 сеп 2007 10:16

Колеги някой да е срещал нещо подобно:
Искам да свържа нотбука с лсд телевизор
Компира има VGA/така се казвоше май ония с многото дупки /изход
Телевизора има HDMI вход .Кабелът да е около 6 м

Потребителски аватар
LILO&STICH
ябълката на раздора
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот LILO&STICH » Чет 27 сеп 2007 10:18

ми има такива кабели и по 10м. Къв е проблема?

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 27 сеп 2007 10:23

не мога да намеря.Предлагат ми някакви с преходници от .....на....и пак ...че накрая HDMI

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 27 сеп 2007 10:26

mely написа:не мога да намеря.Предлагат ми някакви с преходници от .....на....и пак ...че накрая HDMI

Един съвет не си купувай в никакъв случай някакви мете преходници или кабели на мене ми изгоря VGA'то на лаптопа от един преходник който струва 3 лв. А колко струва VGA на лаптоп сам може да сметнеш. Точно правих връска от TV OUT -> ТВ и замина интегралата на ТВ'то от тоя смотан преходник :evil: :evil: :?

Потребителски аватар
Vladsman1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladsman1 » Чет 27 сеп 2007 10:29

Няма такъв кабел. иначе нямаше да се продава това: http://www.gefen.com/kvm/product.jsp?prod_id=1310
за повече инфо хората са писали тук: http://www.highdefforum.com/archive/ind ... 11370.html
ако ти е проблем англииския мога да помогна :wink:

ПС:
Adnan написа: Един съвет не си купувай в никакъв случай някакви мете преходници или кабели на мене ми изгоря VGA'то на лаптопа от един преходник който струва 3 лв. А колко струва VGA на лаптоп сам може да сметнеш. Точно правих връска от TV OUT -> ТВ и замина интегралата на ТВ'то от тоя смотан преходник Evil Evil Confused

Колаега случайно да ти е била вързана кабелната към телевизора докато ти е бил вързан лаптопа?

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 27 сеп 2007 10:38

Vladsman1 написа:ПС:
Колаега случайно да ти е била вързана кабелната към телевизора докато ти е бил вързан лаптопа?

Нямам спомени но мисля, че да. Но какво общо има това, като преходника беше направил късо и от удря и лаптопа и инегралата на ТВ'то и чак бушона гръмна :? ?

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 27 сеп 2007 10:42

Точно такъв ми предлагат от VGA към DVI преходник DVI към HDMI
ама

Adnan написа:
Един съвет не си купувай в никакъв случай някакви мете преходници или кабели на мене ми изгоря VGA'то на лаптопа от един преходник който струва 3 лв. А колко струва VGA на лаптоп сам може да сметнеш. Точно правих връска от TV OUT -> ТВ и замина интегралата на ТВ'то от тоя смотан преходник :evil: :evil: :?

Кабела струва 3м към 18 лв а преходника 24 :shock дали е качествен или е като този от 3 лв ама го е хванала инфлацията :P

Потребителски аватар
Vladsman1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladsman1 » Чет 27 сеп 2007 10:44

ами телевизора ти връща 110V от кабеларката към лаптопа от там на сетне може да се сетиш какво следва :wink:

Едит:
mely написа:Точно такъв ми предлагат от VGA към DVI преходник DVI към HDMI
ама
...
Кабела струва 3м към 18 лв а преходника 24 Shocked дали е качествен или е като този от 3 лв ама го е хванала инфлацията Razz

Няма как да се разбере освен някой колега който ползва да си каже марка модел. Пък ще ти трябват и 2 кабела до преобразувателя и след него, щото мисля не си вървят с кабелите или може и да бъркам. Но каквото и да правиш или лаптопа или кабелната да не стават фалове.

Последна промяна от Vladsman1 на Чет 27 сеп 2007 10:54, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 27 сеп 2007 10:54

Vladsman1 написа:ами телевизора ти връща 110V от кабеларката към лаптопа от там на сетне може да се сетиш какво следва :wink:

ТВ'то нищо не връща щото преходника е вързан към СКАРТ буксата а след скарта няма никакви защити ( поне при моя ТВ ) и директно в Интегралата

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Чет 27 сеп 2007 10:55

mely написа:Точно такъв ми предлагат от VGA към DVI преходник DVI към HDMI
ама

Adnan написа:

Кабела струва 3м към 18 лв а преходника 24 :shock дали е качествен или е като този от 3 лв ама го е хванала инфлацията :P

Същия проблемен преходник се разбира, че е супер хипер дупер мупер менте то просто неможе по менте от това да се направи. Дори за да го вкарам се наложи малко да го преправям. Качественото пак се подразбира.

Потребителски аватар
Vladsman1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladsman1 » Чет 27 сеп 2007 11:11

Adnan написа:
Vladsman1 написа:ами телевизора ти връща 110V от кабеларката към лаптопа от там на сетне може да се сетиш какво следва :wink:

ТВ'то нищо не връща щото преходника е вързан към СКАРТ буксата а след скарта няма никакви защити ( поне при моя ТВ ) и директно в Интегралата

Явно тея дето са ми го обяснявали и те толкоз разбират като мене :oops: :oops: , та по темата или малко в страни от нея: http://comexgroup.com/forums/index.php? ... f=3&t=5658

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 27 сеп 2007 13:07

Ходих по магазините и :
Вариант 1 АДАПТЕР от VGA към DVI оттам кабел DVI към HDMI но стози вариант се произнесоха че нямало да тръгне ,зощото сигнала от аналогов не стамал цифров и.....
Вариант 2 КАБЕЛ VGA към DVI и тогава адаптер DVI към HDMI така ще стане ли незнам Никой не казва /ама и аз не попитах.Забравих/
Кой да избера то че кабел няма да намеря го разбрах

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Чет 27 сеп 2007 13:34

Кабелът и адапторът правят едно и също нещо - т.е. нищо. Просто сменят формата на буксата от VGA на DVI. DVI буксата има едни отделени пинчета, по които е аналоговия сигнал. Т.е. след DVI няма цифров сигнал по другите пинове, а само по тези отделените (аналогов сигнал). Затова HDMI няма да стане.

Потребителски аватар
Vladsman1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Vladsman1 » Чет 27 сеп 2007 14:13

pipi_to написа:Кабелът и адапторът правят едно и също нещо - т.е. нищо. Просто сменят формата на буксата от VGA на DVI. DVI буксата има едни отделени пинчета, по които е аналоговия сигнал. Т.е. след DVI няма цифров сигнал по другите пинове, а само по тези отделените (аналогов сигнал). Затова HDMI няма да стане.

Да затова на човека му трябва АЦП от VGA към DVI ама те са скъпички (около $200)... Другия вариант е безжичен аудио/видео предавател те са малко по ефтинки (около $150) това според гоогле, може и по-еФтинко да има ама почва да куца от към качество на картината.
Според някакво типче от някакъв форум теоритично само с преходници би трябвало да изкара картина стига лаптопа да поддържа разделителната на телевизора. Аз не те съветвам да пробваш да не стане като при колегата Adnan. Вече ти си решаваш колко можеш да отделиш и колко си склонен да рискуваш.

Потребителски аватар
mely
Двигател:

Мнениеот mely » Чет 27 сеп 2007 14:59

ама изобщо не съм склоненда рискувам Затова
Компа -комп,телевизора -телевизор

Върни се в “ОФФ-Топик - други”