Колеги попадна ми един и ми се иска да кача на детето някакви стари DOS игрички ама стоя и го гледам кото голям комък
Пише някакви CMOS ала бала наредени са 5-6 реда и на единия от тях ми иска Boot disk
диска му е много голям цели 41 мв
Кажете какво да го правя ,че да го събудя
Мноооого стар лаптоп
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Мноооого стар лаптоп
mely написа:Колеги попадна ми един и ми се иска да кача на детето някакви стари DOS игрички ама стоя и го гледам кото голям комък
Пише някакви CMOS ала бала наредени са 5-6 реда и на единия от тях ми иска Boot disk
диска му е много голям цели 41 мв
Кажете какво да го правя ,че да го събудя
1. Ако вика CMOS трябва да се смени батерията на дъното.
2. Взимаш един'а дистека форматираш я под "дос" и я правиш системна.
3. И ти си човека от там на сетне

- Angeljordan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Инсталирай смело. Дос е елементарен за инсталация, но смея да ти препоръчам да не го качваш целият. Просто направи харддиска системен, така печелиш място. Ще ти трябват не повече от два или три файла за игрите. Ако не можеш сам питай конкретно каквото те вълнува. За пример: Сисва се харда с буутващата дискета на Дос 5.0 с команда "Sys c:" Желателно е да си форматирал хард-а със същата дискета(първата от дос 5.0 - общо са три). Ако това, което си свалил като Дос не е на дискети, нещата стават малко "Шибано". Знаеш ли английски и следваш инструкциите не би трябвало да имаш грижи 

- Adnan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Angeljordan написа:Инсталирай смело. Дос е елементарен за инсталация, но смея да ти препоръчам да не го качваш целият. Просто направи харддиска системен, така печелиш място. Ще ти трябват не повече от два или три файла за игрите. Ако не можеш сам питай конкретно каквото те вълнува. За пример: Сисва се харда с буутващата дискета на Дос 5.0 с команда "Sys c:" Желателно е да си форматирал хард-а със същата дискета(първата от дос 5.0 - общо са три). Ако това, което си свалил като Дос не е на дискети, нещата стават малко "Шибано". Знаеш ли английски и следваш инструкциите не би трябвало да имаш грижи

Имах някъде хиляди игри за под дос дори някой 3д беха ама къде са

mely написа:нищо не става колеги.Ръгах дискети какви ли не .Може и дефекта да е в предлаптоповото устройсво.Батерия няма изобщо -дупкааа
Я някой да каже step by step
За CMOS-a i Boot-a разбрахме... от какво се оплаква на другите 3-4 реда? Изобщо тръгва ли да бутва от дискетката, или не стига до нея?
- Angeljordan
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
За да буутне от дискетата, трябва да е системна. как точно я направи тази дискета? След като батерията за биоса не държи, той се рестартира всеки път. По подразбиране трябва да търси ОС първо през флопито. Понеже е стар, сигурен ли си, че изобщо работи това флопи?! Това са въпроси, които ми идват за първо време.
Това, че чегърка и свети не е критерий, че работи... Няма как да ти помогна оттук. Трябва да му намериш проблема, било сам или с чужда помощ
Това, че чегърка и свети не е критерий, че работи... Няма как да ти помогна оттук. Трябва да му намериш проблема, било сам или с чужда помощ
Последна промяна от Angeljordan на Чет 04 окт 2007 12:21, променено общо 1 път.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”