И отново за тъпотията на българския пешеходец...
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
И отново за тъпотията на българския пешеходец...
Преди три дена на дъжда как щях да помета едно стадо бабички и чичковци... пресичат на червено!!! На тея хора няма ли най после да им дойде акъла в главата, че трябва поне малко и те да се пазят? Точно когато беше мокро (при Макдоналдс - Орион в Люлин) тъкмо съм хванал едното зелено, (идвам от към тунела), и завивам надясно покрай макдоналдс за към центъра... и свети зелено и аз се движа с 50 км/ч... и като се юурнаха тея хора (по-скоро животни), бре натискам спирачка, то хлъзгаво, нямам АБС, бутам на скорост, пак помпам спирачка... колата си лети и не спирааа... Добре, че като чуха "шшшшшт" се затичаха, явно тогава инстинктът за самосъхранение проработи. Та и аз не знам как ми се размина, половин час след това не можах да се успокоя... диваци. Явно някой е видял, че отсреща идва автобуса (83 за Надежда) и е хукнал да го хване, и айде другите след него... Ако ви се случва да минавате от там, да знаете, много опасна зона... преди като съм минавал, все съм се чудел за какво хората набиват яко спирачки, въпреки, че е зелено... сега знам 

Аз също се вълнувам от тази тема и имам следните предположения.
1. Ти видял ли си глобен пешеходец?
2. Ти видял ли си проверен за алкохол пешеходец?
3. Ти видял ли си незабавно и безусловно освободен от каквато и да е отговорност водач за блъснат пешеходец-нарушител, независимо от последствията.
Когато започнат да се случват гореописаните неща вероятността да ти се случи това, което описваш ще бъде не повече от 0.1 %. И да споделя едно много опасно явление при пешеходците: Пресичат неправилно, виждат Ви, но въобще не спират да пресичат и продължават, като по този начин или трябва да спрете или да навлезете в насрещното платно.
Когато ни разрешат в тази ситуация да спрем и да зашлевим няколко звучни шамара на нарушителя, тогава и ще бъде пресечено това опасно явление.

1. Ти видял ли си глобен пешеходец?
2. Ти видял ли си проверен за алкохол пешеходец?
3. Ти видял ли си незабавно и безусловно освободен от каквато и да е отговорност водач за блъснат пешеходец-нарушител, независимо от последствията.

Когато започнат да се случват гореописаните неща вероятността да ти се случи това, което описваш ще бъде не повече от 0.1 %. И да споделя едно много опасно явление при пешеходците: Пресичат неправилно, виждат Ви, но въобще не спират да пресичат и продължават, като по този начин или трябва да спрете или да навлезете в насрещното платно.

- CX
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен просто трябва да има големи глоби И за пешеходците. Не знам дали четохте като имаше акция срещу пешеходците, глобяваха ги по 5-10 лв. евентуално и един каза че изкарва 10лв. за 5 минути да речем и няма да се блъска заради това да минава през подлез. А една жена каза: работата на шофьорите е да ни пазят
:
:
: Говоря за жена, която пресичаше неправилно.
Абе... някой път ми иде да изпогазя де що видя пешеходец
Шегувам се де, ама се ядосвам само при мисълта за пешеходци напоследък 

- tedy
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи, прави ми впечатление, че пешаходците наистина са на мнение,че шофьорите трябва да ги пазят
: , много се дразня когато пресичат и то неправилно, че изобщо не се забързват, а все едно са на алеята в парка, освен това някой се оглеждат неправилно, а върха са майките с деца, които блеят кой знае къде......... 

- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
tedy написа:Значи, прави ми впечатление, че пешаходците наистина са на мнение,че шофьорите трябва да ги пазят: , много се дразня когато пресичат и то неправилно, че изобщо не се забързват, а все едно са на алеята в парка, освен това някой се оглеждат неправилно, а върха са майките с деца, които блеят кой знае къде.........
Ами по принцип наистина шофьорите трябва да пазят пешеходците, защото все пак ако един пешеходец не се огледа и ви блъсне колата, няма да ви убие, докато ако се случи обратната ситуация има голям риск за пешеходеца.
Всички по-леки от автомобил обекти на платното и около него трябва да са с предимство. Визирам мотопеди; велосипеди; пешеходци и т.н.
В белите държави в града всички карат с максимум 50км/час, през 200-300 метра има легнали полицаи и никой не му идва на ум да не даде предимство на пешеходец или велосипедист. Друг е въпроса, че катаджиите там пишат актове на велосипедисти които нямат стоп и фар, на пешеходците и т.н. При нас лошото е, че сме абсолютни тъпири и си мислим, че законите са направени за всички останали, но не и за нас самите.
С ръка на сърцето си признайте колко пъти на ден карате с над 50км/час в града?
- CX
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
По принцип си прав, но колко често в тези държави пешеходците пресичат на червено така че аха да стане катастрофа заради тях? И дето викаш там ги глобяват все пак. Аз гледам по принцип да се съобразявам с тях. И много често съм виждала случаи на пешеходец, пресичащ на червено просто защото не е смогнал да мина на зелено. Че е пълно с кофти водачи спор няма, но... Абе закони му е майката и СПАЗВАНЕТО ИМ. И за пешеходци и за шофьори. Ама немаааа 

- stormbringer
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Според мен истината за нашата мила страна е следната: нито
шофьорите, нито пешеходците спазват правилата за свижение по
пътищата. Има дно ноще което очевидно би трябвало да ръководи
хората при тяхното движение и то с еказва : Инстинкт за
самосъхранение. Но за съжаление накои хора не притежават такъв и
имено в това е проблема, според мен...
Аз лично много, много , ама ужасно много ненавиждам пешеходците,
които си мислят, че като на тях им свети зелено, това означава че всички
останали трябва да спрът в средата на кръстовището и да ги изчакат да
могат спокойно да си се разхождат по шосето като в Борисовата Градина.
Същитете тези хора понякога се разхождат вместо по тротоарите по
средата на улицата (особено валидно за СтудентскиГрад) и аз вече за
трети път си троша колата за да не убия някои. Повярвайте ако
инстинкта им за съхранение работеше на тези пешеходцио те нямаше
да го правят. Защото както си се разхождат в средата на улицата,
така аз мога да мина със 120км и да ги размажа на платното и какво ,
кой е виновния - еми и двамата , а защо, защото - този инстинкт при
тях е заврян в гъзовете им а не в главите им.
Така че - мислете за да не умрете
)
шофьорите, нито пешеходците спазват правилата за свижение по
пътищата. Има дно ноще което очевидно би трябвало да ръководи
хората при тяхното движение и то с еказва : Инстинкт за
самосъхранение. Но за съжаление накои хора не притежават такъв и
имено в това е проблема, според мен...
Аз лично много, много , ама ужасно много ненавиждам пешеходците,
които си мислят, че като на тях им свети зелено, това означава че всички
останали трябва да спрът в средата на кръстовището и да ги изчакат да
могат спокойно да си се разхождат по шосето като в Борисовата Градина.
Същитете тези хора понякога се разхождат вместо по тротоарите по
средата на улицата (особено валидно за СтудентскиГрад) и аз вече за
трети път си троша колата за да не убия някои. Повярвайте ако
инстинкта им за съхранение работеше на тези пешеходцио те нямаше
да го правят. Защото както си се разхождат в средата на улицата,
така аз мога да мина със 120км и да ги размажа на платното и какво ,
кой е виновния - еми и двамата , а защо, защото - този инстинкт при
тях е заврян в гъзовете им а не в главите им.
Така че - мислете за да не умрете

- brother_Tom
- Автомобил:
- Двигател:
Това е една тема която силно ме вълнува вече повече от 10-12 години.
По това време карахме с колеги бус пълен обикновенно с куп инструменти, компресор, бутилки с СО2 и много често пачки ламарина. С две думи всяко рязко спиране можеше да ти коства собствената цялост и здраве. ВИНАГИ сме карали много внимателно. И като правило разни пъргави баби и забързани глухтери искачаха пред буса из невиделица на червено. По едно време така бяха зачестили че колегата до шофьора ги плашеше с тесла през отворения десен прозорец предупреждавайки ги да не пресичат, понеже си мислеха че като караме бавно може би няма да ги ударим силно
(истина ви казвам!). Тогава се роди едно предложение. Ако пешеходец притича пред теб на червено и ти набиеш естествено спирачки, спираш, ловиш го и му резваш едното ухо с теслата. Като събереш 10 уши ги носиш в КАТ и ти дават талон за паркиране в синята зона
. По изчисления тогава, за минаване през центъра на София от Люлин до Дружба си в състояние да заработиш поне 2 талона
Абсолютно съм ЗА!, че пешеходеца трябва да се пази, но също така, че трябва когато пресича на червено или притичва над подлез да се beat_butt2, да се плаши, пак да се Smackbum, особено пълнолетните - по всякакъв начин да му се набие в тъпата глава, че заради овчото му безумие и безотговорно поведение ти можеш да го лежиш като за човек. А за децата - винаги да сме на щрек, да им говорим и да им даваме ежедневен пример.
И да ни пази господ да не пострада някой!
По това време карахме с колеги бус пълен обикновенно с куп инструменти, компресор, бутилки с СО2 и много често пачки ламарина. С две думи всяко рязко спиране можеше да ти коства собствената цялост и здраве. ВИНАГИ сме карали много внимателно. И като правило разни пъргави баби и забързани глухтери искачаха пред буса из невиделица на червено. По едно време така бяха зачестили че колегата до шофьора ги плашеше с тесла през отворения десен прозорец предупреждавайки ги да не пресичат, понеже си мислеха че като караме бавно може би няма да ги ударим силно

Абсолютно съм ЗА!, че пешеходеца трябва да се пази, но също така, че трябва когато пресича на червено или притичва над подлез да се beat_butt2, да се плаши, пак да се Smackbum, особено пълнолетните - по всякакъв начин да му се набие в тъпата глава, че заради овчото му безумие и безотговорно поведение ти можеш да го лежиш като за човек. А за децата - винаги да сме на щрек, да им говорим и да им даваме ежедневен пример.
И да ни пази господ да не пострада някой!
- jettro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
абе преди 40мин се пребирам, карам по главна улица, двама чички си стоят и си лафят на средата на платното, виждат че за да мина трябва да изчакам колите в насрещното да минат и да ги заобиколя все едно са закъсал ЗИЛ, намилих културно, присветнах с фаровете, свирнах леко, ония ме погледнат и не се мърдат бе, и за к'во трябваше да си пиля гумите и да ми видят емблемата отблизо та да скачат като заици към тротоара?????Винаги гледам да съм внимателен, да заобикалям локвите и т.н. щото не седя само в колата и аз ходя пеш, ама има простаци дето разбират кой е с предимство само като осети че може да идат под гумите ма...им проста
- vasstop
- Гадфадъ'
- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
И аз много се дразня от такива неща. По принцип като забележа такъв пешеходец си го псувам наум, а и ако много се издразня се провиквам:
"Ей, да взема аз да карам по тротоара пък ти да ходиш по ппатното, а... ?!!"... и така.
Абсолютно съм съгласен с всички по-горе изказани мнения, освен това за рязането на ушите
"Ей, да взема аз да карам по тротоара пък ти да ходиш по ппатното, а... ?!!"... и така.
Абсолютно съм съгласен с всички по-горе изказани мнения, освен това за рязането на ушите

- tedy
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Значи искам да ти задам един въпрос: Ти ако ходиш пеша разчиташ ли шофьорите да те пазят? Извинявай много ама не може да се пресича тичешком през шосето защото идва автобуса от другата страна и ще го изпуснеш?!?! Съгласна съм че трябва да се отдава предимство на пешеходците, но вярвай ми идвало ми е направо да сляза и да им раздам шамари като изкачат на платното точно пред колата на непешеходна зона, защото са решили че ще пресекат точно сега!musura написа:tedy написа:Значи, прави ми впечатление, че пешаходците наистина са на мнение,че шофьорите трябва да ги пазят: , много се дразня когато пресичат и то неправилно, че изобщо не се забързват, а все едно са на алеята в парка, освен това някой се оглеждат неправилно, а върха са майките с деца, които блеят кой знае къде.........
Ами по принцип наистина шофьорите трябва да пазят пешеходците, защото все пак ако един пешеходец не се огледа и ви блъсне колата, няма да ви убие, докато ако се случи обратната ситуация има голям риск за пешеходеца.
Всички по-леки от автомобил обекти на платното и около него трябва да са с предимство. Визирам мотопеди; велосипеди; пешеходци и т.н.
В белите държави в града всички карат с максимум 50км/час, през 200-300 метра има легнали полицаи и никой не му идва на ум да не даде предимство на пешеходец или велосипедист. Друг е въпроса, че катаджиите там пишат актове на велосипедисти които нямат стоп и фар, на пешеходците и т.н. При нас лошото е, че сме абсолютни тъпири и си мислим, че законите са направени за всички останали, но не и за нас самите.
С ръка на сърцето си признайте колко пъти на ден карате с над 50км/час в града?

- VW_FEN
- Автомобил:
- Двигател:
Аз също много им се дразня, защото винаги, когато съм пешеходец, гледам да се съобразявам с по големите от мене (превозните средства) защото ти сам ако не се пазиш, и Господ не може да те опази (май нещо такова беше, само че за помощта, но то важи и тук с пълна сила). Винаги гледам да притичам бързо, когато някой ми даде път, за да не го тормозя, винаги се оглеждам и внимавам когато пресичам, дори и на зелено. Пешеходците трябва да се пазят сами, защото колите могат и да имат спирачки, ама не всеки път спират навреме ... (имаше една реклама или лозунг, "децата нямат спирачки - епа колите като имат, какво от това?)...
Върни се в “ОФФ-Топик - други”