Днес ме повикаха да погледна един телевизор (името му и модела са в заглавието). Проблема му е, че картината трепти (нещо синхронизациите). В блок МС-1 (А7) бобината L3 висеше - явно нещо й се е случило. Възможно е да не е само това проблема, но като за начало поне това трябва да се оправи. Молбата ми е, ако някой може да ми каже от къде мога да намеря въпросната бобина, ще съм много благодарен. Вероятно в понеделник (15.10) ще ходя до Варна - ако там може да се намери нещо ...
Модела на телевизора (по руската (съветска)) номенклатура е 5УСЦТ-61-20, Н-119. На кинескопа мернах надпис 1.88 - вероятно някъде там е произведен и телевизора като цяло.
Благодаря предварително на всички, отзовали се с мнение по темата !
ТВ "Чайка 275Д"
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
Re: ТВ "Чайка 275Д"
gr_kanev написа:Днес ме повикаха да погледна един телевизор (името му и модела са в заглавието). Проблема му е, че картината трепти (нещо синхронизациите). В блок МС-1 (А7) бобината L3 висеше - явно нещо й се е случило. Възможно е да не е само това проблема, но като за начало поне това трябва да се оправи. Молбата ми е, ако някой може да ми каже от къде мога да намеря въпросната бобина, ще съм много благодарен. Вероятно в понеделник (15.10) ще ходя до Варна - ако там може да се намери нещо ...
Модела на телевизора (по руската (съветска)) номенклатура е 5УСЦТ-61-20, Н-119. На кинескопа мернах надпис 1.88 - вероятно някъде там е произведен и телевизора като цяло.
Благодаря предварително на всички, отзовали се с мнение по темата !
http://www.pasatbg.com/jsp/articles.jsp ... rderBy=ASC
нещо от тези работи ако ти влезе в употреба?
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
Не е чак толкова голям таралеж - просто ме помолиха да погледна (все пак съм бил поне малко ТВ-техник) и ако мога, да помогна. Моето мнение също е такова (нов ТВ) - за 100-150 лв. може да се вземе някакъв приемник. За съжаление нищо от този "Юность" няма да ми свърши работа - пази го да го показваш след време на внуците като музеен експонат.
- gr_kanev
- Доктора
- Автомобил: VW Transporter T5 2006
- Двигател: AXD
emdless4 написа:http://www.pasatbg.com/jsp/articles.jsp?subGroupID=383&varPages=90&orderBy=ASC
Благодарско за сайта - точно този линк едва ли, но ще поровя (имат магазин и в Т-ще). Не съм се и съмнявал че няма да получа подкрепа от човек, роден на същата дата като мен

- emdless4
- Автомобил:
- Двигател:
gr_kanev написа:emdless4 написа:http://www.pasatbg.com/jsp/articles.jsp?subGroupID=383&varPages=90&orderBy=ASC
Благодарско за сайта - точно този линк едва ли, но ще поровя (имат магазин и в Т-ще). Не съм се и съмнявал че няма да получа подкрепа от човек, роден на същата дата като мен
Я, верно бе!

- WDW
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Тоя телевизор е 61 см диагонал ! Дросела е от системата за корекция на растера и там често се скапват нещата ! Поне според това, което описваш! Тя много се нагрява и пластмасата се разтапя и увисва! Можеш и да не я сменяш, но огледай останалите елементи !!
Модулите аз ги имам и ако ти се наложи може да измислим нещо, но са в София ! Само трябва да се поразровя дали не съм ги поизхвърлил! Макар,че доста неща от тези телевизори могат да се ползват и сега и си ги пазя!!
Модулите аз ги имам и ако ти се наложи може да измислим нещо, но са в София ! Само трябва да се поразровя дали не съм ги поизхвърлил! Макар,че доста неща от тези телевизори могат да се ползват и сега и си ги пазя!!
Върни се в “ОФФ-Топик - други”