Въпросче към колегите, занимаващи се с компютърен бизнес

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Въпросче към колегите, занимаващи се с компютърен бизнес

Мнениеот Miki » Чет 11 окт 2007 13:27

На сина ми му трябва точно определен модел таблет - този

Изображение

http://www.wacom.com/intuos/6x11.cfm

Въпроса ми е, някой знае ли къде се продава такъв?

Odisei
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Odisei » Чет 11 окт 2007 17:22

http://www.datacom.bg/shop/front/show.p ... 15/0/0/1/0

http://www.adcom.bg/Web/ADCOM_EN.htm

http://www.enicomp.com/shopping/search. ... m+Intuos3+

Търсиш А5 формат той е почти 6х11 (това са инчове) с малка разлика по широчината

Поздрави

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Чет 11 окт 2007 19:16

Odisei написа:...

:да:

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Пет 12 окт 2007 8:31

Благодаря ви много колеги. За съжаление обаче ценичката ми иде леко свръх възможностите - 740 лева без ДДС! :roll: А на линка на производителя е 370 долара. :cry: Явно ще търся човек да ми го купи от Източно Немачко или Западно Имачко.

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Сря 12 дек 2007 13:57

Намерих официалния вносител - фирма ADCOM, за съжаление цените и там са кожодерски, ама няма как, ще се прежалвам - ето линка, може да послужи на някой друг -
http://adcom.bg/Web/Wacom/Intuos3.htm
http://adcom.bg/Web/Prices/PriceWacom.html

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Сря 12 дек 2007 17:06

пробваи щатите с куриер там е супер по евтино

Потребителски аватар
Insect
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Insect » Сря 12 дек 2007 17:09

ebey?

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Сря 12 дек 2007 19:09

значи таблет само Wacom и само от официалния вносител Адком ... аз лично съм малко на кантар за intous верно готин е, но не е нищо кой знае какво повече от graphire например (има слайдъри и фаща наклон на писалката, който аз не познавам жив човек който да го ползва) ...

... но всичко е относително и зависи за какво ще се ползва - моите лични нужди и а наблюдения показват, че повечето хора дори на голям таблет ползват само една по-малка локална централна зона, което малко обезмисля големите размери, от друга страна ако сина ти рисува с размах си трябва големина ;) ...

... аз лично наскоро пробвах най ниския клас Wacom Bamboo (наследник на Volito) и определено ми допадна - той също е wide вярно по-малък е, но и доста по-евтин също има слайдър - ако парите са от голямо значение си струва да се помисли и над него

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Сря 12 дек 2007 20:40

@mucho - колега, аз съм лаик в тази област, но синът следва "Визуални изкуства", джаджата не е за забавление и мисля, че подхода в случая трябва да е - ако е гарга, да е рошава. Дали съм прав времето ще покаже.
btw спряхме се на модела формат 4:3, точно защото парите са от значение /баси цифроманията/ :shock

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Чет 13 дек 2007 8:00

Miki написа:@mucho - колега, аз съм лаик в тази област, но синът следва "Визуални изкуства", джаджата не е за забавление и мисля, че подхода в случая трябва да е - ако е гарга, да е рошава. Дали съм прав времето ще покаже.
btw спряхме се на модела формат 4:3, точно защото парите са от значение /баси цифроманията/ :shock

момент сега нещо да уточним щото тва е много важно, всъщност няколко неща ...

1. на какъв монитор ще работи на 4:3 или на 16:10 - какъвто ще е монитора такъв ТРЯБВА да е и таблета, защото повярвай ми иначе е ужасно (всъщност работната площа на таблета може да се преоразмерява, но не си заслужава) ...

2. ако сина ти не е запален художник и още повече ако това ще му е първия таблет, на който ще се учи аз лично не бих се спрял на скъпата серия интоус ... познавам доста хора, които правят невероятни неща и с по-ниските серии

3. големите размери освен, че са и скъпи заемат и доста място, което на пръв поглед може да ви се струва, че не е от значение, но всъщност Е ;)

4. аз пак бих споменал да помислите над варианта Wacom Bamboo

успех

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Чет 13 дек 2007 16:28

аз съм синът на Мики и тъй като не съм имал възможност да разцъквам опции на таблет, искам да попитам какво мислите, и специално mucho какво мисли за тази опция (понеже вика че имало проблем), за да знам дали съотношението таблет-монитор трябва да е еднакво или може и с 4:3 таблет и 16:9 монитор..
уж таблета може да действа като мишка, т.е. да не разтяга линиите ако монитора е по-широк от него, и мисля че точно онези настройки трябва да се пипнат
не говорим за преразмеряване на работната площ нито на таблета нито на монитора(тука разбирам рязане от площа за постигане на пропорции), ами просто да си е 1:1 с монитора на височина, а на широчина просто като ти свърши работната площ на таблета да вдигнеш ръка и да продължиш от средата на таблета за да достигнеш края на монитора, точно като мишка

Потребителски аватар
mucho
Палячо
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mucho » Чет 13 дек 2007 18:05

сега начи ... ти говориш за две различни неща, които не бива да се бъркат - едното е модове на pen-a, които са два - пен мод и маус мод.

при първия работната площ е в абсолютни координати, което иде да рече, че както и да движиш писалката в момента, в който я позиционираш в долния десен ъгъл (например) на полето, то курсора винаги ще застава съответно в долния десен ъгъл на монитора (ако таблета и монитора са с еднакви пропорции) ... а при маус мод-а работната площ е в относителни координати (работи точно като мишка - няма нужда да обясняям ;) )

а другото (което теб повече те вълнува) е възможността да се променя пропорцията на работната площ на таблета, тъй щото тя да е същата като пропорцията на екрана - тази функционалност я имат дори най евтините таблети на Wacom ...

... ако ме питаш дали може таблета ти да е 4:3 а монитора да ти е 16:9 ще ти кажа че принципно може, но аз лично не съм фен, пък и логично изскача въпроса ако сичко си е ток и жица със старата класическа пропорция 4:3 защо аджаба Вакуууумите пуснаха wide таблети ;)

... в края на краищата сичко опира до личен избор и маниер на работа, на мен специално ми е най-удобно с малък таблет А6-А5 и като си включиш релативните координати и малката площ изобщо не се усеща, а същевременно имам повече свободно място на бюрото - въпрос на вкус

Върни се в “ОФФ-Топик - други”