сега начи ... ти говориш за две различни неща, които не бива да се бъркат - едното е модове на pen-a, които са два - пен мод и маус мод.
при първия работната площ е в абсолютни координати, което иде да рече, че както и да движиш писалката в момента, в който я позиционираш в долния десен ъгъл (например) на полето, то курсора винаги ще застава съответно в долния десен ъгъл на монитора (ако таблета и монитора са с еднакви пропорции) ... а при маус мод-а работната площ е в относителни координати (работи точно като мишка - няма нужда да обясняям

)
а другото (което теб повече те вълнува) е възможността да се променя пропорцията на работната площ на таблета, тъй щото тя да е същата като пропорцията на екрана - тази функционалност я имат дори най евтините таблети на Wacom ...
... ако ме питаш дали може таблета ти да е 4:3 а монитора да ти е 16:9 ще ти кажа че принципно може, но аз лично не съм фен, пък и логично изскача въпроса ако сичко си е ток и жица със старата класическа пропорция 4:3 защо аджаба Вакуууумите пуснаха wide таблети
... в края на краищата сичко опира до личен избор и маниер на работа, на мен специално ми е най-удобно с малък таблет А6-А5 и като си включиш релативните координати и малката площ изобщо не се усеща, а същевременно имам повече свободно място на бюрото - въпрос на вкус