Съвет за спешна продажба на апартамент

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Postman
Автомобил:
Двигател:

Съвет за спешна продажба на апартамент

Мнениеот Postman » Пет 12 окт 2007 7:58

Здравейте :)
Както заглавието подсказва, налага ми се спешно да продам 1-стаен апартамент в Младост 3. Продавам го вече от 3 седмици, имаше много огледи, отначало на сравнително висока цена, но след това я корегирах. Парите от продажбата трябва да бъдат внесени съвсем скоро като вноска за друго жилище и е разбираемо защо бързам.
За апартамента не мога да кажа, че е особено атрактивен - 48 м2 на висок етаж, без балкон, с не много удобно изложение - изток и север, но така или иначе според мен всичко е въпрос на цена, поради което мога да си позволя, притиснат от времето, да го продам малко по-евтино от пазарната цена.
Въпросът е как това да стане възможно най-бързо.
Някакви съвети от колегите брокери или някой друг, който е бил в подобна ситуация?

Потребителски аватар
DragoGT
1/8 перничанин
1/8 перничанин
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DragoGT » Пет 12 окт 2007 8:17

вдигни процента на брокера :wink:

Потребителски аватар
Ото Кац
Автомобил:
Двигател:

Re: Съвет за спешна продажба на апартамент

Мнениеот Ото Кац » Пет 12 окт 2007 8:19

Postman написа:Здравейте :)
Както заглавието подсказва, налага ми се спешно да продам 1-стаен апартамент в Младост 3. Продавам го вече от 3 седмици, имаше много огледи, отначало на сравнително висока цена, но след това я корегирах. Парите от продажбата трябва да бъдат внесени съвсем скоро като вноска за друго жилище и е разбираемо защо бързам.
За апартамента не мога да кажа, че е особено атрактивен - 48 м2 на висок етаж, без балкон, с не много удобно изложение - изток и север, но така или иначе според мен всичко е въпрос на цена, поради което мога да си позволя, притиснат от времето, да го продам малко по-евтино от пазарната цена.
Въпросът е как това да стане възможно най-бързо.
Някакви съвети от колегите брокери или някой друг, който е бил в подобна ситуация?

Пусни нова обява, с коригираната цена. Брокерите сами ще те намерят.
Както сам си отбелязал, всичко е въпрос на цена. Щом ти е спешно, ще трябва наистина да намалиш цената повече и да продаваш под пазара. От друга страна обаче, търсенето на малки жилища като цяло е по-голямо, Младост е добър район поради предстоящото изграждане на метрото, така че не вярвам да имаш затруднения.

Потребителски аватар
Postman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Postman » Пет 12 окт 2007 9:01

На всяко сваляне на цената съм пускал нова VIP обява в imot.bg, досега винаги брокерите са ме търсили, аз не съм ходил в агенции...
Относно комисионната на брокерите - аз съм публикувал минималната цена, която искам да получа, комисионната те сами са си я определяли като добавка, варираща от 2 до 3,2%.
Трудността по-скоро идва от това, че вече съм под пазарната цена (разбира се по моя скромна преценка), но резултат още няма...
Интересното е, че до момента имам сигурно над 50 обаждания и половината на това огледи, и САМО 1 беше от частно лице, всичко друго от агенции - чудя се хората не се ли опитват поне малко сами да потърсят жилище и да избегнат комисионната?!?
Както и да е... ако все пак се сещате за нещо типично, което се прави в такъв случай, като например разлепване на листовките по спирките (което мисля че би помогнало точно никога), посъветвайте ме.
Благодаря!

Потребителски аватар
fidrimku
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот fidrimku » Пет 12 окт 2007 9:07

Здравейте! Аз си търся жилище ако не е проблем прати цената на лс! Благодаря предварително!

Mar
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Mar » Пет 12 окт 2007 9:11

А защо не пуснеш обявата и тук в Продава, не се знае откъде може да изскочи нещо :wink:

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Пет 12 окт 2007 9:17

Postman написа:На всяко сваляне на цената съм пускал нова VIP обява в imot.bg, досега винаги брокерите са ме търсили, аз не съм ходил в агенции...
Относно комисионната на брокерите - аз съм публикувал минималната цена, която искам да получа, комисионната те сами са си я определяли като добавка, варираща от 2 до 3,2%.
Трудността по-скоро идва от това, че вече съм под пазарната цена (разбира се по моя скромна преценка), но резултат още няма...
Интересното е, че до момента имам сигурно над 50 обаждания и половината на това огледи, и САМО 1 беше от частно лице, всичко друго от агенции - чудя се хората не се ли опитват поне малко сами да потърсят жилище и да избегнат комисионната?!?
Както и да е... ако все пак се сещате за нещо типично, което се прави в такъв случай, като например разлепване на листовките по спирките (което мисля че би помогнало точно никога), посъветвайте ме.
Благодаря!

Много ясно, че всеки куповач се опитва да се отърве от процента, който трябва да се даде на агента (тава са си 1000-2000 евро точно за едно освежаващо ремонтче), даже и цената да ти е много добра като се прибави комисионната на агенцията и на куповача му идва много. Лошото, е че преди да доведат някой клиент за оглед го карат да подпише предварителен договор (с който се опитват да се застраховат да не би да ги прескочат). Като пускаш обява другия път напиши нещо пояснително, с което да стане ясно че това е крайна цена (и няма нещо допълнително за плащане).

Потребителски аватар
Postman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Postman » Пет 12 окт 2007 9:49

Mar написа:А защо не пуснеш обявата и тук в Продава, не се знае откъде може да изскочи нещо :wink:

Това все пак е автомобилен форум :)
hilqdarka написа:Много ясно, че всеки куповач се опитва да се отърве от процента, който трябва да се даде на агента (тава са си 1000-2000 евро точно за едно освежаващо ремонтче), даже и цената да ти е много добра като се прибави комисионната на агенцията и на куповача му идва много. Лошото, е че преди да доведат някой клиент за оглед го карат да подпише предварителен договор (с който се опитват да се застраховат да не би да ги прескочат). Като пускаш обява другия път напиши нещо пояснително, с което да стане ясно че това е крайна цена (и няма нещо допълнително за плащане).

Аз по принцип винаги пиша, че обявата е от собственик, което логично означава, че цената е крайна.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 12 окт 2007 10:04

кво като е автомобилен форум, пусни си обявата мое да излезе нещо кво толкова

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Пет 12 окт 2007 10:06

Pichaga написа:кво като е автомобилен форум, пусни си обявата мое да излезе нещо кво толкова

И няма да си имаш работа с агенции :wink:

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 12 окт 2007 10:52

Така както го описваш тоя апартамент, трябва доста под пазара да го предложиш, за да се продаде бързо. Малко или повече, всеки, който купува иска нещо качествено за парите си - по възможност ново строителство, на комуникативно място и т.н. Това, че е панелка, на висок етаж, без балкон и с недобро изложение ти сваля много от цената. Има ли подобрения? По принцип Младост не е лош район и цените са височки. Всеки търси новичкото обаче. Ако ти трябват спешно парите - споерд мен трябва да обявиш около 650 Евро на квадрат, за да имаш сериозен интерес. :wink:

Потребителски аватар
Postman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Postman » Пет 12 окт 2007 11:13

Цената е най-важното, съгласен съм... Все пак 650 евро/м2 ми се струва като МНОГО под пазарната цена. Може и да падне на толкова де, времето ще покаже...

Потребителски аватар
connor cane
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот connor cane » Пет 12 окт 2007 11:28

Наистина 650 Евро е доста под средната цена, но това е начина да го продадеш. Можеш да гониш и повече, но сам казваш, че бързаш - това е тънкият момент.
За панелка в Младост 3 нормалното е малко над 800 Евро - обаче трябва да има подобрения и да можеш да чакаш - щото това не е сирене да го продадеш веднага.
Все пак ти си знаеш - всичко зависи от това на какъв зор си да продаваш. :lol:

Потребителски аватар
Slayera
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Slayera » Пет 12 окт 2007 17:11

добре,каква е крайната цена която му искаш?
може и някоя снимка да качиш :roll:

Потребителски аватар
Postman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Postman » Съб 13 окт 2007 11:12

Колеги, не ме разбирайте погрешно, аз търся (търсех) съвет за действие, което да ускори продажбата, някакви трикове (в положителния смисъл, не измами), които се прилагат в ситуации на спешно продаване. Например такива различни от драстично сваляне на цената. Това е..., не настоявам да си продавам апартамента в този форум (най-малкото пък в Офф топик). Ако трябва да го продам утре например, ми е ясно че като сваля цената наполовина ще се получи, но не това ми е целта, подозирам че никой от нас няма да се откаже просто ей така от 10 000 евро.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”