Mухъл по стената?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Mухъл по стената?

Мнениеот scuba » Пет 19 окт 2007 10:32

Имам гаден проблем с тези гъби!!!
Миналата година правех ремонт на детската стая... Сега гледам, че се е появила влага и тапетите са почнали да заминават.
ИНТЕРЕСНОТО е, че влагата се появи ОТ ДОЛНАТА страна на стената (от към пода)
Бих приел да има влага, ако келеша от горе ме наводнява, но горната част на стената е суха!!! :shock :shock
Според вас на какво може да се дължи тая влага. Как мога да я премахна. И ЗАЩО, за Бога, СЕ ПОЯВЯВА ОТДОЛУ!!!

П.с. живея на първия етаж и под мен има някво общо мазе, но не е абонатна станция

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд
Автомобил: Audi
Двигател: BAT 2005

Мнениеот Rabbit » Пет 19 окт 2007 10:38

защо е долу - може би там вали отвън по фасадата. знам ли?
знам обаче как се маха: махаш тапета махаш замазката/мазилката и правиш замазка с една смеска (на Cerezit). ама си е замазка, а не да пръскаш с разни боклуци дето само си фърляш парите за 1-2 месеца трайност. с това ти гарантирам, че като се отлепи панела от влагата на теб ще ти е сухо вътре.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 19 окт 2007 10:39

1. При теб е топло, а долу е студено и влажно..../конденз/
2. Тапети - това е любимото "ядене" на мухльовците
3. Изолации...изолациии....специална мазилкааа....изолациии.....мазилки.....и накрая пак може да се появят...

Аз бих напраил ремонт само на тази стена с няколко пласта специална шпакловка...качествен стиропор и още една мазилка...

за да спечелиш малко време си купи САВО и пръскай смелоооооооо....ще опорави временно проблема...месец-два...

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 19 окт 2007 10:43

И при мене се появи същия проблем само, че при мене от дъжда направо си валеше вътре в апартамента не бяха затворили някаква дупка на горния апартамент и целия леш. Отваряц гипсо картона и го сушах трябва да излезе влагата и след това с парцал и наново боядисване :shock :? .
Колегата RABIT_TDI може да изкаже професионално мнение мисля

Потребителски аватар
dermeister
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dermeister » Пет 19 окт 2007 10:44

При баба ми след като остъкли балкона (НЕ Е избита стената от него към стаята) започна да мухлясва стаята и се оказа, че е защото квартирантките си простират дрехите на радиатора. Та проблема е заради влага отвън или отвътре. Помисли от къде може да е. :roll:

Потребителски аватар
Rabbit
Зайцевъд
Автомобил: Audi
Двигател: BAT 2005

Мнениеот Rabbit » Пет 19 окт 2007 10:46

така значи, като нямам _TDI значи не рабирам ли. Викторе кликни ми на "игнор"-а, моля, ако ги слушаш тия.

Ceresit

Потребителски аватар
radotom
Модератор
Модератор
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBBB

Мнениеот radotom » Пет 19 окт 2007 10:52

Хе! Значи хлапето си има нова дограма! ;) ПВЦ или алуминиева сложи?
Това си е стандартен проблем, когато изчезне дишането (направо веенето) през дограмата.
С какво ли не пръсках! Няма спасение!
Чак след като сложихме споменатата замаска Cerezit, отгоре вата и най-накрая гипсокартон, тогава се оправиха нещата. Това ще е втората зима, надявам се да няма гъбена плантация!
Поогледай, все пак и фугите на панелите. Ако е паднала замазката, веднага ще просмуче при дъжд.

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Пет 19 окт 2007 10:52

Най-вероятно като си правил ремонт на жилището си сменил дървената дограма с PVC или AL-иева, тва което можеш да наптавиш е външна изолация на стената като се захване и 20-30 см от стените на съседите или поставяне да дървена дограма. Поне при мене такъв беше проблема.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 19 окт 2007 11:48

Rabbit написа:така значи, като нямам _TDI значи не рабирам ли. Викторе кликни ми на "игнор"-а, моля, ако ги слушаш тия.

Ceresit

Сорка :oops: :oops: познавам колегата *_TDI и ми е давал лично мнение и за от там.

psstv18rp
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот psstv18rp » Пет 19 окт 2007 12:22

Конденз явно. И аз имах такъв проблем в спалнята.

Вътрешна изолация не слагай, тя не само че не помага, ами вреди (минах по тоя път) - като сложиш вътрешна изолация окончателно спираш да топлиш проблемната стена, вследствие на което тя се охлажда силно, и охлажда тавана, пода и страничните стени в близост до себе си.
Съответно конденза и мухъла се пренасят там. При мен след поставяне на вътрешна изолация се появи конденз и по пода, и паркета се наду дори.
После сложих външна и разкарах вътрешната и нещата заспаха, а мощността нужна за топлене на стаята падна 2 пъти горе-долу.

Та решението е - външна изолация (няма алтернатива това нещо), и по-често проветряване, ако наистина е нова дограмата.

Потребителски аватар
DAXC
Автомобил:
Двигател:

Re: Mухъл по стената?

Мнениеот DAXC » Пет 19 окт 2007 12:25

scuba написа:Според вас на какво може да се дължи тая влага. Как мога да я премахна. И ЗАЩО, за Бога, СЕ ПОЯВЯВА ОТДОЛУ!!!

Не знам на какво се дължи влагата-предполагам прави конденз от топлото и студеното.
Мога обаче да ти кажа изпробван лично от мен метод с който можеш да премахнеш появилият се мухъл. Отиваш в първия хранителен магазин или магазин за перилни препарати и купуваш белина-даже ако искаш може да си купиш ароматизирана. След това напояваш гъбичка с белината и избърсваш мухъла. После няма да си личи, че е имало мухъл.
Успех.

Потребителски аватар
ionov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ionov » Пет 19 окт 2007 12:27

амииии при мен саво-то помогна много.напръсках веднъж хубаво,след това 2 дена не се спеше във стаята и вече 2 години проблема го няма

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Пет 19 окт 2007 12:30

psstv18rp написа:.Та решението е - външна изолация (няма алтернатива това нещо), и по-често проветряване, ако наистина е нова дограмата.

Имам външна изолация. И се притеснявам дали не е точно от това. Проблемната стена се намира там, където се съединяват двете "части" на блока --> Има разстояние м/у двете панели, пълна с въздух с цел изолация

Потребителски аватар
P4v3l
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот P4v3l » Пет 19 окт 2007 12:33

ionov написа:амииии при мен саво-то помогна много.напръсках веднъж хубаво,след това 2 дена не се спеше във стаята и вече 2 години проблема го няма

A какво е "саво" и от каде може да се купи.

Потребителски аватар
ionov
Автомобил:
Двигател:

Re: Mухъл по стената?

Мнениеот ionov » Пет 19 окт 2007 12:33

DAXC написа: След това напояваш гъбичка с белината и избърсваш мухъла. После няма да си личи, че е имало мухъл.
Успех.

колега интересно,но или аз имам грешна информация или тя е невярна,защото знам че мухъла не трябва да се бърше защото се разнася :roll: :gruebel

Върни се в “ОФФ-Топик - други”