› Sad But True

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

› Sad But True

Мнениеот musura » Съб 20 окт 2007 15:35

Това е линк към филма на британската журналистка от ББС Кейт Блюет "Изоставените деца на България" - Тъжно, но е истина. Предупреждавам, че не е за хора със слаби сърца :cry:

Vento_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vento_Power » Съб 20 окт 2007 15:39

:( :( :(

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Съб 20 окт 2007 15:45

Ебаси майката, а ние спориме за покритие, просто не е истина...

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 20 окт 2007 15:51

Една хубава статия по темата. Знам, че не е редно да обсъждаме тук политика... Но вчера вечерта премиера на България беше в града ми и се замислих, на кого е нужна всичката тази показност, мерцедеси, бмв-та бронирани, охрана достойна като за Джордж Буш, когато е на посещение в Ирак... :cry:

Как да повярвам, че "политиците" мислят за народа си, щом са поставили най-безпомощните членове на това общество в подобно гнусно положение :?:

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Съб 20 окт 2007 16:06

Ти изгледа ли целото филмче ?

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 20 окт 2007 16:09

moleo написа:Ти изгледа ли целото филмче ?

не :cry:

ще го догледам, когато съм в по-добро настроение, защото сега ми идва да стрелям наред

Потребителски аватар
slavi ivanov slavov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот slavi ivanov slavov » Съб 20 окт 2007 16:11

Проблема е сериозен братлета.Сьс парите за един мерцедес депутатски, направете си сметката колко работи елементарни могат да се накупят на хлапетата.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Съб 20 окт 2007 16:15

Проблема не е само в парите, а най-вече и в нас... Мой приятел осинови детенце преди няколко седмици - нормално хубаво момиченце, което е на 2 годинки, от много добър дом (елитен един вид) и тежеше 6.8 к.г. :shock Уж ги хранели нормално, а в тях за една седмица наддаде 2 килограма :shock Смятайте колко нормално ги хранят и всъщност колко много краде персонала на тези домове :idea: Защото всъщност държавата дава достатъчно $$$ за храна и дрехи, но тези пари по неведоми пътища не достигат до децата :idea:

В началото на филма, лелката която обяснява, че детето можело в началото да ходи, а вече не - защото кракчетата му са атрофирали от глад, и тази женица, така наречената "лелка" всеки ден ходи на работа, вижда тези деца и пръста си не мръдва за да направи нещо добро за тях, но вечер като се прибира към вкъщи, с чиста съвест си открадва от кухнята 6 яйца, няколко кремвирша и 2-3 ябълки... ужас просто

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Съб 20 окт 2007 16:26

musura написа:Проблема не е само в парите, а най-вече и в нас... Мой приятел осинови детенце преди няколко седмици - нормално хубаво момиченце, което е на 2 годинки, от много добър дом (елитен един вид) и тежеше 6.8 к.г. :shock Уж ги хранели нормално, а в тях за една седмица наддаде 2 килограма :shock Смятайте колко нормално ги хранят и всъщност колко много краде персонала на тези домове :idea: Защото всъщност държавата дава достатъчно $$$ за храна и дрехи, но тези пари по неведоми пътища не достигат до децата :idea:

В началото на филма, лелката която обяснява, че детето можело в началото да ходи, а вече не - защото кракчетата му са атрофирали от глад, и тази женица, така наречената "лелка" всеки ден ходи на работа, вижда тези деца и пръста си не мръдва за да направи нещо добро за тях, но вечер като се прибира към вкъщи, с чиста съвест си открадва от кухнята 6 яйца, няколко кремвирша и 2-3 ябълки... ужас просто

аз продължавам да го гледам и вече не знам каде се намирам, честно просто ми се еба мамата с извинение. Как ли гледат другите на нас след това филмче ?

myrshavija
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот myrshavija » Съб 20 окт 2007 17:34

Гледах 11 минути. Страх ме е да гледам нанатък. Но ще го изгледам.

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Съб 20 окт 2007 17:39

:( :( :(

Потребителски аватар
golfarata
"Селски тунинг"
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golfarata » Съб 20 окт 2007 17:45

Мусуре - филма е сърцераздирателен.............. гледам от окло 20 минути почти и.................. сега се замислих - ние / Извинете - аз се чуда кво да ям и да пия и кво да си сложа ново и по- селско на бараката/ не обиждам марката ФВ/ всеки Божи ден - като се накъркам вечер............ а има хора дето НЯМАТ ТЕЗИ НЕЩА!НЕ МИСЛЯТ ЗА ТЕЗИ НЕЩА! нямат елементарните неща които имаме ние/аз........../.лошо! ако обидиждам някой колега/колежка нека бъда извинен

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Съб 20 окт 2007 17:48

аз го почнах преди ..сега го изгледах ..не е за говорене ....... а има пари не е като да няма .... тъжна история ...да не се случва да загубиш разсъдъка си или да си роден с недъг по непоправим ...... и ги заключват и ходят голи и дори по здравите полудяват .....

Потребителски аватар
kamenov
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот kamenov » Съб 20 окт 2007 17:50

Много гадно ми става като гледам този филм. :cry: :cry: :cry:

Потребителски аватар
moleo
0888
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот moleo » Съб 20 окт 2007 17:52

golfarata написа:Мусуре - филма е сърцераздирателен.............. гледам от окло 20 минути почти и.................. сега се замислих - ние / Извинете - аз се чуда кво да ям и да пия и кво да си сложа ново и по- селско на бараката/ не обиждам марката ФВ/ всеки Божи ден - като се накъркам вечер............ а има хора дето НЯМАТ ТЕЗИ НЕЩА!НЕ МИСЛЯТ ЗА ТЕЗИ НЕЩА! нямат елементарните неща които имаме ние/аз........../.лошо! ако обидиждам някой колега/колежка нека бъда извинен

Голфара, бате всеки като го изгледа това филмче почва да мисли като теб ! Истината е друга, не можем да променим света, не можем да предотрватим ражданията на такива деца, не можем да накараме родителите да не ги изоставят. Голфара бате, мисли си за гуми, за пички и прочие, защото не си дядо господ да огрееш навсякаде но можем да направим всички заедно нещо - ДА ДАДЕМ ГЛАСНОСТ НА ВСИЧКО ТОВА ! ДА БЪДЕМ ПО-ДОБРИ, ДА РАБОТИМ МНОГО И ДА ПОМАГАМЕ НА ХОРАТА, КОИТО ИМАТ НУЖДА.

Може да е тривиално, елементарно като логика но манталитета ни, характера и начина на живот ни е направил по-лоши от животните.

Върни се в “ОФФ-Топик - други”