Законно газово оръжие КАК?

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
b1z0na
Автомобил:
Двигател:

Законно газово оръжие КАК?

Мнениеот b1z0na » Съб 16 ное 2013 13:30

Извинявам се ако вече има такава тема! Искам да си купя газов пистолет, но незнам как трябва да го узаконя. Трябва ли да минавам през курс на обучение? И по-точно искам ето този модел пистолет http://www.guns.bg/Voltran_Jackal_F92_9_PAK-cat7-scat66-p9988.html?searchKey=&priceOrder=A&latestOrder=&items=12&promo=&ref=&needReg=&outlet=
ако някой притежава такъв пистолет, ако може да сподели мнение за него :beer

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Re: Законно газово оръжие КАК?

Мнениеот Aprilia » Съб 16 ное 2013 13:32

Купуваш го от магазина с лична карта, трябва ти само да си пълнолетен. После с документа от магазина отиваш в РПУ по местоживене записват ти го на твое име и си готов. После ако решиш да го продаваш вече не знам как става, но НЕ ЗАБРАВЯЙ после да го отпишеш от РПУ-то ако го продадеш или загубиш

Потребителски аватар
b1z0na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b1z0na » Съб 16 ное 2013 13:36

Това го знаех, но реших да ровя из нета да проверя за всеки случай и от толко глупости в тоя нет се обърках :screwy
Мерси за бързия отговор :beer
Ами разрешително да го нося с себе си от РПУто ли ми го издават на момента или това е друго ?

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Съб 16 ное 2013 13:42

То не е точно разрешително ами като подадеш заявление до шефа на РПУ (имаше си бланка някаква) той ти дава някакъв писмен отговор който да си го носиш с теб заедно с пистолета. Преди казваха че ще може и по интернет да се подават тия документи, ама дали е влязло в употреба не знам, най-добре като го купиш отиди до РПУ-то и там ще ти кажат най-добре, така или иначе мисля че имаше някакъв гратисен скор от покупката до регистрацията (1 седмица май беше).

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Съб 16 ное 2013 13:45

Попълва се нещо като молба в служба "КОС", чака се около месец и ти издават удостоверение за уведомление за това, че си ги уведомил, че преитежаваш газово оръжие. Казват, че трябва да се носи винаги когато в теб е оръжието.

Хри100в
Автомобил: Golf 3 GTI 2.0 8v
Двигател: AGG 115hp

Мнениеот Хри100в » Съб 16 ное 2013 13:56

този модел е сравнително слабо изпълнение. Разгледай "зораки". Пак са турски, но нямат грешка. Изцяло са железни и не засичат. Имитацията им на Глок е едно към едно. Невероятно изпълнение и определено вдъхва респект

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 16 ное 2013 14:07

Зоракито е наистина добро, но засича с турските муниции, купувай си само хубави патрони например Умарекс и няма да имаш проблем :smile

Хри100в

Мнениеот Хри100в » Съб 16 ное 2013 14:13

точно така! Не взимай турски патрони (особено халостни), че 1 от 3 засича.. Не пести 20ст от патрони, че 1 път ще се наложи да паткаш и ще засече (не дай Боже)

Потребителски аватар
Tipsy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Tipsy » Съб 16 ное 2013 14:18

Не съм съгласен с горните мнения. Моето зораки е пластмасово, не цялото, но пък и не е изцяло желязно. Карам си го с турски халостни патрони/не помня марката/ и нямам ядове, а не стрелям само патрон - винаги има ракета или гумено топче отпред. Единствените ядове, които имах бяха с едни, които ги хвалиха за безпроблемин, не бяха турски, като им стана студено и на всеки изтрел презареждах ръчно - тогава бях дори без накрайник отпред.

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Съб 16 ное 2013 14:20

Най-добре изобщо не си купувай газов пистолет .... мани ,че може да ядеш бой да не кажа и по-лошо ... мани ,че ще убиеш некой по погрешка мислейки си ,че с газов пистолет не може да се убие човек ! По-добре си купи направо боен и го зареди целият със стоп патрони !

Потребителски аватар
b1z0na
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот b1z0na » Съб 16 ное 2013 14:38

стоп патроните не са ли забранени иначе и с газов може да се използват до колкото знам

Хри100в

Мнениеот Хри100в » Съб 16 ное 2013 14:48

само полиция и жандармерия са със стоп патрони. На автора препоръчвам Зораки 906. 9мм, малък, удобен, с железен патронник. Цената му е около 80лв, но си заслужава

Потребителски аватар
forski
Автомобил: SUZUKI SX4 S-CROSS Boosterjet
Двигател:
Контакти:

Мнениеот forski » Съб 16 ное 2013 14:48

С газов пистолет могат да се използват единствено газови и халостни такива !

bmwww
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bmwww » Съб 16 ное 2013 14:51

Има и едни големи като гумени топчета дето се слагат на цефта отпред и се стреля с тех ама тъпото им е ,че при всяко стреляне требва да си слагаш топчето :biggrin Иначе не знаех,че са забранени стоп патроните ! Стоп патроните не могат да се използват със сегашните газови пистолети ... можеха със някогашните руски модели !

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Съб 16 ное 2013 15:06

bmwww написа:Има и едни големи като гумени топчета дето се слагат на цефта отпред и се стреля с тех ама тъпото им е ,че при всяко стреляне требва да си слагаш топчето :biggrin Иначе не знаех,че са забранени стоп патроните ! Стоп патроните не могат да се използват със сегашните газови пистолети ... можеха със някогашните руски модели !

Да, ама е незаконно !!! Ако произведеш изстрел с такова топче и той има последствия носиш наказателна отговорност, ако не ме лъже паметта като за преправено оръжие т.е като за незаконно кно т.е до 6г затвор :11
Не си правете експерименти, газовото оръжие може да се ползва само като такова т.е не трябва да има проектил. Пуцайте си с халостните на нова година и това е.

Аз имах такова http://img.redwolfairsoft.com/upload/product/img/MZ-P99NEW-L.jpg но като осъзнах колко е безмислено го продадох. Сега съм се навил да събирам документи за кно, ама като знам че трябва да изваждам куп документи за да го нося и в италия и ми се отщява :banghead
Колега, не знам за какво мислиш да го ползваш тоя газов пищов, ама посмисли добре, голям смисъл от него няма, освен ако не го ползваш за кеф на нова година или не се пазиш от кучета. (за кучетата върши много добра работа, след няколко пълнителя заобикаляха моя блок през 2 пресечки :mhihi )

Върни се в “ОФФ-Топик - други”