10 000 таксиджии на протест в ”извора на злото”

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

10 000 таксиджии на протест в ”извора на злото”

Мнениеот scuba » Пет 26 окт 2007 11:01

dnes.dir.bg написа:26 октомври 2007 / News.dir.bg
Над 10 000 таксиметрови шофьори ще се включат в националния протест, който ще се проведе на 9 ноември в София. Това стана ясно от думите на Димчо Иванов, председател на синдикат “Авто - 94”.
Иванов уточни, че има уверение от структурите на Национална федерация на таксиметровите водачи в Балчик, Добрич, Шумен, Разград, Русе, Бургас за присъединяването им към протеста, предаде БГНЕС от морската столица. “В София е извора на злото, няма да задръстваме улиците на Варна”, каза още Иванов, като уточни, че запазват правото си да преминат към безсрочен протест спрямо некомпетентната политика на правителството по отношение на наболелите проблеми в бранша.
Синдикалистите отправят 6 искания към парламента. Те настояват Народното събрание незабавно да приеме Закона за браншовите организации и те да упражняват контрола над такситата, да отпаднат годините за годност на таксиметровите автомобили, да се осъвременят изискванията към шофьорите, както и да се криминализира неплащането на таксиметров превоз. Иванов изрази несъгласието си с монопола на големите таксиметрови компании и на превозвачите. Готови сме да сезираме Европейската комисия и тя да наложи предпазна клауза за България по глава “Транспорт”. Ще заведем и хиляди дела срещу държавата заради неспособността на хората от бранша да си плащат осигуровките, заплаши Димчо Иванов пред 3 дни. По негови данни за три години таксиметровите шофьори не са внесли общо 4 милиона лева данъци, а от 49 000 регистрирани, осигуровките си плащат само 6090 души.

я да видим кой ще е следващия недоволен. Кой му скимне иде у София и започва да блокира. Баси държавата. Баси кретените. Шо не си блокират селския мегдан???
Време е да искарат жандармерията и спец-частите на улицата. Не може всеки да прави квото си иска и 2 000 000 души да се мъчат.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пет 26 окт 2007 11:02

в темата таксита, съм написал мнението си

Потребителски аватар
Dare_Devil
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Dare_Devil » Пет 26 окт 2007 11:03

Нещо не ми е ясна логиката... Те ще съдят държавата, че не са си платили данъците и не са си внесли осигуровките?? Това не е ли все едно аз да искам магазинера да ми плаща, щото се разхождам до неговия магазин да си взема хляб?

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 26 окт 2007 11:04

:да: Напълно подкрепям то не се живее вече кво стана сега аре и ние програмистите да се дигнеме да искаме намаление на цените за еротични масажи ( повтарям МАСАЖИ да не си помислите най хубавота )

Потребителски аватар
Милослав
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Милослав » Пет 26 окт 2007 11:04

Аз съм твърдо зад желанието и мнението че тука трябва да се пуска войската на всякакви такива , които предизвикват неуредици в движението и нормалния работен процес на другите хора.
Ако искат да стачкуват да не работят. Да спрат такситата за 1 седмица да им го подам!
Е и тия ся като се вдигнат и гледай как няма да има пребити и заклани таксиджий после - тия ся д ами задръстят улиците , подметковци и селтаци дошли тука да смучат пара.
Не случайно им викат Стотинки.ю
Аман!

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 26 окт 2007 11:08

склонен съм да се съглася с милослав....не мое се прецаква работата на всички...като искат да стачкуват да блокират цялото народно събрание и да не пускат никоя от онези мишки да излиза....реално другите хора не са им виновни

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: 10 000 таксиджии на протест в ”извора на злото”

Мнениеот rado_mit » Пет 26 окт 2007 11:09

scuba написа:я да видим кой ще е следващия недоволен. Кой му скимне иде у София и започва да блокира. Баси държавата. Баси кретените. Шо не си блокират селския мегдан???
Време е да искарат жандармерията и спец-частите на улицата. Не може всеки да прави квото си иска и 2 000 000 души да се мъчат.

.. щото .. в Бг сме демократи 8) .. виж какво става в Унгария .. там полицията бие .. пуска газ .. водни струи .. при нерегламентиран митинг .. тука .. полицията охранява протестиращите .. да не вземе някой изнервен да се сбие с тях ..
П.С. .. като гледам колко пъти тази година .. се затваряха по какъв ли не повод .. булеварди .. площади .. че дори и магистрала Тракия .. почвам да си мисля .. че най лесното в Бг .. е да затвориш път .. който нещо не го кефи .. блокира път .. кръстовище .. или каквото си иска ..
П.С. 2 .. дайте да подадем една молба в общината за следващата среща на Бояна .. да затворят Околовръсното пред резиденцията .. гаранция ще ни се "отвори парашута" :lol:

Потребителски аватар
chy
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chy » Пет 26 окт 2007 11:10

"....., да отпаднат годините за годност на таксиметровите автомобили, да се осъвременят изискванията към шофьорите, както и да се криминализира неплащането на таксиметров превоз" :shock :screwy

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Re: 10 000 таксиджии на протест в ”извора на злото”

Мнениеот Pichaga » Пет 26 окт 2007 11:14

scuba написа: Ще заведем и хиляди дела срещу държавата заради неспособността на хората от бранша да си плащат осигуровките,

и аз не мога да си ги плащам
30% на месец +данък общ доход+здравно осигуряване
над 50% от дохода ми за чесец отива за тия неща
ЩЕ СТАЧКУВАМ МАМКА МУ

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Пет 26 окт 2007 11:18

chy написа:"....., да отпаднат годините за годност на таксиметровите автомобили, да се осъвременят изискванията към шофьорите, както и да се криминализира неплащането на таксиметров превоз" :shock :screwy

:horror: :horror: :horror: :horror: :horror:

Викаш си такси и Кольо Таксиметъра идва с москве от 72-ра...вънка 40 градуса оня надул чалготека принцеса...мята кибици, гюбеци и прочие,....пуши цигара...хм не цигара а направо пура....мирише на пот...потника му е с неопределен отенък на сиво-черно-жълто...по оригинално му е бил бял някъде към 67-ма голяма жега...на таблото има облепени голи мацки по минджи и хурки...качваш се...няма начин...бързаш за работа....оня от вътре ти казва "любезно": Дека ша вЪрим ба? Ти сломен и останал без надежда се сгушваш в тапицерията тип болана /или булана - не знам как е точно, но говоря за онежи много рошавите/. Миризмата те съсипва...естествено колата се мие в селския двор, а вътре се пуска прахосмукачка веднъж на десетилетие...от някъде ти духа...от другаде ти морки...добре че не вали....най-накрая пристигате на уреченото място....мислиш мислиш....накрая вадиш спаска-вярната /негрите им викат ютии май?/, говоря за пушкало...тъй де пушка...прицелваш се и го награждаваш с осигуровки за вярната му служба....

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 26 окт 2007 11:20

Деа бакшишите деа! И аз ще ходя да протестирам срещу тях!

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 26 окт 2007 11:27

не знам за вас ама аз взех адски да се изнервям от групи хора и сбития дето ми пречат на способността за движение и ограничават личното ми пространство .....

Потребителски аватар
Stefan
R.I.P Madcap
Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
Двигател:

Мнениеот Stefan » Пет 26 окт 2007 11:28

Аз пък ще кажа, добре че въведоха годините за годност на таксиметровите автомобили, че преди това имаше таксита, които бяха готови тотално да се разпаднат а на собствениците им въобще не им пукаше от това :dontknow:

Потребителски аватар
Tyan
Ън Мън
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Tyan » Пет 26 окт 2007 11:29

некви хора се надяват да блокират е79 и се надяват АЗ да чакам 2 часа щото са недоволни от нещо за което аз не съм виновен .... е нема да стане

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Мнениеот batmilko » Пет 26 окт 2007 11:29

Tyan написа:некви хора се надяват да блокират е79 и се надяват АЗ да чакам 2 часа щото са недоволни от нещо за което аз не съм виновен .... е нема да стане

е кък ше минеш, ако са го блокирали :roll:

Върни се в “ОФФ-Топик - други”