проблем с данък за МПС
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
проблем с данък за МПС
колеги помогнете.ситуацията е следната.моя близка преди 7 години продава москвич на някакъв ром,но написали договор в два екземпляра собственоръчно без да минават през нотариус,с уговорка да минат до края на годината.но ромът така и не се появил,а жената изгубила нейния договор.данъкът за москвича явно е плащан до тази година,но сега получила известие от бирниците да го плати.има ли излизане от това блато?
- ЧАНДЛЪР БИНК
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
ТЪПО!!!!
и като го спрат мангото че му е крадена колата и като извади договора??!
той не е много легален де щом е без нотариус но все пак...
+ това до момента до който е открадната колата все пак трябва да се плати данък
моя съвет е да се отиде в общината щото там се плаща данък и да се говори там с администрацията като с човек да се взема кутия бонбони и едно уиски и да платите данъка с глоба (от 20лв до 500лв. мисля беше)
като естествено идеята е да се мине с 20лв глоба че ако може и без нея...
ама знае ли човек на какъв чиновник ще попадне...
и като го спрат мангото че му е крадена колата и като извади договора??!
той не е много легален де щом е без нотариус но все пак...
+ това до момента до който е открадната колата все пак трябва да се плати данък
моя съвет е да се отиде в общината щото там се плаща данък и да се говори там с администрацията като с човек да се взема кутия бонбони и едно уиски и да платите данъка с глоба (от 20лв до 500лв. мисля беше)
като естествено идеята е да се мине с 20лв глоба че ако може и без нея...
ама знае ли човек на какъв чиновник ще попадне...
Наистина е много неприятна ситуация,и ние имахме един москвич продаден така и колко разправии бяха след това нямя да ви казвам.
Относно това което каза Драго за глобата от 20 до 500 лв това е когато си купиш кола и не я обявиш в двумесечен срок в данъчното, в твоя случай се дължи лихва за просрочени задължения която е доста по малка.
Относно това което каза Драго за глобата от 20 до 500 лв това е когато си купиш кола и не я обявиш в двумесечен срок в данъчното, в твоя случай се дължи лихва за просрочени задължения която е доста по малка.
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
На стария голф не бях му плащал данъка 3 години и платих общо 110 лева, та за този космич данъка да не е златен?
Другото нещо което ми идва на ум - жената дала ли е на мангала някъква разписка или друг документ, че е получила пари? Ако не - може да обяви договора за недеиствителен, защото няма реално сключена сделка, а и според българските закони, правото винаги е на страната на собственика. Много по-трудно ще е на ром-а да докаже, че той е собственик на колата с някъкъв хвърчащ договор в ръка.
Другото нещо което ми идва на ум - жената дала ли е на мангала някъква разписка или друг документ, че е получила пари? Ако не - може да обяви договора за недеиствителен, защото няма реално сключена сделка, а и според българските закони, правото винаги е на страната на собственика. Много по-трудно ще е на ром-а да докаже, че той е собственик на колата с някъкъв хвърчащ договор в ръка.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”