Драги колеги искам тук да се оплача понеже незнам на къде да се обърна,става дума за моето работно място.
Работя в Търговска верига Фантастико" както повечето Софянци я знаят магазините за хранителни стоко нощна смяна.
И имам следното питане към вас какво да направия и на къде да се обърна?
Значи подписах трудов договор преди 4 месеца този договор със срок 6 месеца изпитателен срок след това се преподписва,но както и да е.
Там в този договор е написана,че месечното ми възнаграждение (заплата) е 180лв,но не е така заплата ми е 650 от който се одържат 30лв месечно за липси и кражби,та 620лв които ми ги дават на ръка без документ.
Другото което е неизправно работя на 13 часа забележете 13 часа НОЩНА смяма-(едва ли това го има в някоя друга Европейска държава) 13 часа? а в Трудовия договор е отбелязано,че нощната смяна в ТВ Фантастико е с работно време 22:00-06:00 часа демек 8 часа по закон.
Вътре пред офиса на магазина в който работя има график и на него си чета името с законното работно време.
Днес дори Управителката която е в магазина в който работя ни събра и пред нас уволни наша колежка БЕЗ ПРИЧИНА! и ни заяви,че във Фантастико работниците нямат права имат само задължения и че след като ни увеличиха заплата с 200лв трябвало да се работи много.
Е драги колеги виждате ли в каква държава живеем? Нима сме Европейци?
Не сме!
Е сега ако някой знае към кой мога да се обърна за да се направят необходимите проверки и да се съставият актове на отговорните лица.
Благодаря много!
Нормално ли е това!???
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Няма проблеми Мети.. работи си нормално .. по колкото трябва на ден.. и ще взимаш толкова колкото ти пише в договора.. супер нали?
само едно ще ти кажа пич.. не подавай жалба.. щото ти си един "ЛАДАДЖИЯ" а те са организация с пари.. ще трябва да си продадеш ладата за делата.. а нямаш шанс да спечелиш което и да било от тях .. просто си сам срещу нещо..
П.П. като не ти харесва отиди да работиш за 250лв и готово.. ще взимаш толкова на колкото те усигуряват.. ще ти вземат лев за усигуровки .. и така.. пак ще взимаш 180лв
само едно ще ти кажа пич.. не подавай жалба.. щото ти си един "ЛАДАДЖИЯ" а те са организация с пари.. ще трябва да си продадеш ладата за делата.. а нямаш шанс да спечелиш което и да било от тях .. просто си сам срещу нещо..
П.П. като не ти харесва отиди да работиш за 250лв и готово.. ще взимаш толкова на колкото те усигуряват.. ще ти вземат лев за усигуровки .. и така.. пак ще взимаш 180лв

- Vizor
- Изгубена душа
- Автомобил: Subaru Forester XT
- Двигател:
- Контакти:
Meти написа:Не аз пустнах да вида дали е нормално това и заплатата ми с увеличението ми е 620лв,но нормално ли е да ти казват,че нямаш никакви права?Все пак живеем в демокрация нали?
в какво живеем?

П.П. взимаш толкова пари за които даскалите стачкуват 2 месеца вече.. кво се оплакваш
- Милослав
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Meти написа:Не аз пустнах да вида дали е нормално това и заплатата ми с увеличението ми е 620лв,но нормално ли е да ти казват,че нямаш никакви права?Все пак живеем в демокрация нали?
Демокрация ли - няма такова нещо - това е само на книга и ако не си го знаел досега е по-зле за тебе ... Бачкай там и това е, ако не ти харесва напускаш и почваш другаде - това е положението, за съжаление.
- Stefan
- R.I.P Madcap
- Автомобил: VW mk1 Cabrio VW mk2 Black Betty
- Двигател:
Аз мисля, че не е лошо да им пратиш една проверчица, за да стресират малко тази надъхана управителка 

Последна промяна от Stefan на Вто 30 окт 2007 11:40, променено общо 1 път.
- buFka
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Мети, ако си мислиш че тук всички работят като директори и то само по 8 часа - лъжеш се. Аз работя на определена сума за месеца....независимо дали имам 2 часа работа или 22 часа работа. Колкото по бързо я свърша толкова по-добре. Да ама кат се закучи....знаеш ли че съм губил дни наред....Никой не ме пита. Кат не ми изнася хващам си чукалата. Е вярно че няма такива издънки от сорта на 8 часа в договора, а на практика да се бачка 12....всеки час се заплаща и допълнителните също.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”