Добавка към бетон за бързо втвърдяване?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- тръба
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Добавка към бетон за бързо втвърдяване?
Има ли такова нещо?
- slavi ivanov slavov
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- Дашо
- Пернишки бек
- Автомобил:
- Двигател:
slavi ivanov slavov написа:Има, казва се пластификатор слага се при минусови температури, само че е цифра.Течен е.Жьлтакав на цвят.Виждал сьм да слагат само че на бетон забьркан професионално вьв вьзел(бетонов).А вии ако ще го бьркате на рька не знам.
Аз съм бъркал бетон с точно такъв жълтеникав течен втвърдител.Няма никакъв проблем че го бъркахме на ръка,а и наистина действа.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Има много различни добавки, с различни цели, за бързо втвърдяване, за пластичност, за водоустойчивост, заместители на вар. Много са. Има ги по складове, има ги и в бриколаж и т.н.
Аз ползвах пластификатор лятото, с бетонобъркачка го бърках бетона.
Добавките са скъпи, но се слага съвсем малко - аз слагах по-малко от една капачка на цяла бетонобъркачка. Ефекта обаче е голям!
Моята струваше 10тина лева май шишето. Беше полска или чешка - не помня точно.
Аз ползвах пластификатор лятото, с бетонобъркачка го бърках бетона.
Добавките са скъпи, но се слага съвсем малко - аз слагах по-малко от една капачка на цяла бетонобъркачка. Ефекта обаче е голям!
Моята струваше 10тина лева май шишето. Беше полска или чешка - не помня точно.
slavi ivanov slavov написа:Има, казва се пластификатор слага се при минусови температури, само че е цифра.Течен е.Жьлтакав на цвят.Виждал сьм да слагат само че на бетон забьркан професионално вьв вьзел(бетонов).А вии ако ще го бьркате на рька не знам.
НЕ е само при минусови.При минусови се слага добавка против замръзване с пластифициращ и ускорителен ефект.С бъркане на ръка,никога не може да се докара класа на бетона който се желае.
Върни се в “ОФФ-Топик - други”