Полу-професионална видео камера. Въпроси мнения препоръки

Взаимопомощ, полезна информация и всичко, извън темата на останалите секции
Потребителски аватар
Brezel
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Полу-професионална видео камера. Въпроси мнения препоръки

Мнениеот Brezel » Пет 09 ное 2007 20:06

Здрасти Банда,

ще копувам видеокамера. Знам че във форуми има всякакви хора та се надявам някой който се е занимавал да даде по едно рамо по въпрос. Не ми се пише във фотофорума щото там от разбирач по разбирач и нямам нерви.

Значи става въпрос за HDV видео камера на цена от порядъка на 2500-3200 евро.

Камрата ще се ползва от ЖЕНА (60 кила горе долу) която не е от няй мускулестите.
През повечето време снима на статив но често се налага и да държи камерата.

Машините на които съм се спрял са

1. Canon XH A1 .
2. Sony HDR-FX1
3. SONY HDR-FX7

Сега една по едно.

Canon XH A1 има най добри показатели . Кат чета из тестовете я дават с най добра картина. Преоблема е че е малко тежка 2200 грама е с батерия. Другото което не ми харесва е че много хора пишат че тази камера изисква много настройки. А именно добри те показатели на запис се постигат едва след кат я настройш как трябва. (има много копчета по нея за директни настройки без да се пипа по менюто)

Ако вземем на пример сватба то тогава мястото и обстоятелствата на запис често се променят. При човек който тепърва се опознава с камерата ще му е трудно да я напасва толков абързо и вероятно ефекта ще е незадоволителна картина.

Изображение
Изображение

2. Sony HDR-FX1

Като цяло много н се различава от Канона. Малко по слаби показатели при запис на тъмно . С около година по стара е. Оптичния зуум е 12 за разлика от канона който е с 20.
Дават че режима на автоматичен е по добър като резулати от канона.

Като гледам позицията на дисплея ще е лесна за носене на рамо което кат гледам е доста добър плюс ако оператора не е особено як.
Изображение

Изображение

3. Sony HDR-FX7
За разлиа от предишните 2 камери които са с 3CCD матрици тази е с 3CMOS които спомагат за по добри цветове (туй само съм го чел) Понеже в този клас все още не се срещат много камери с CMOS матрици ще се радвам ако някой пообясни главно разликите.
Самаа камера е по малак и по лека от другите 2. 1600 грама е с батерия. Тъпо е само разполойението на дисплея който не посволява носене на рамо. Доста голям минус. От тук се чудя малкото тегло дали си струва като се има предвид как ще трябва да се държи. Иначе добре я дават като параметри.

Записа за сега ще е главно DV качество ПАЛ 720х576 но в бъдеще искам да е добре и за FULL HD като и трите камери има максимално ХД видео на 1440 х 1080i .

ето я и FX7

Изображение

Изображение
Това е за сега ако се сетя още нещо ще пиша.

Давайте съвети че съм откачил вече!

Потребителски аватар
Plumber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plumber » Пет 09 ное 2007 23:20

Взимай Канона.Кви настройки ве?Ръгаш на автомат.Какво има да му ползваш?Един Fade имаш на ръка.Без туй много време се губи за бели настройки.Канона е в пъти по добър.Плюс това не пренебрегвай поакзателите за работа в слабо осветени заведения.Нали се сещаш ритуални зали и др.Тая лампа на камерата много пържи а ако слагаш осветления няма да огрееш навсякъде така че...

Върни се в “ОФФ-Топик - други”