До колко часа е разрешено извършване на строителни работи?
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- lyubobg
- Автомобил:
- Двигател:
До колко часа е разрешено извършване на строителни работи?
още малко ще потрая ЧЕТВЪРТИЯ строеж на нашата улица и 4-те на разстояние 50м въздушен път макс от нас (единия е на 3м) 

-
- Автомобил:
- Двигател:
DragoGT написа:10 вечерта
п.п. много са ми интересни такива сърдитковци които си мислят че техните жилища са построени по различен начин...
Е, не очаквах такова нещо точно от теб. Какво означава, че и техните жилища са строени така? Има си наредби на общината за забранените за шум и строително-ремонтни работи периоди. Толкова. Като искат да строят денонощно, да ходят в гората. Или да си плащат глобите.
Любо, задължение на полицията е да осигурява спазването на реда. Друг е въпросът, че не винаги идват. За щастие има полицаи, които си вършат работата съвестно.
А на Драго и Заро пожелавам купонджии и строители за съседи когато дойде време да имат деца(ако още нямат) или когато се връщат преуморени от работа.
- chefito
- Автомобил:
- Двигател:
...има сграда и тя трябва да се построи...особено сега в студовете с този бетон е много сложно...ако няма в близост сгради се бачка денонощно имаш късмет че спират в 10....сети се и за нещо друго...колкото повече лумкат толкова по бързо ще се построи всичко и ще те оставят на мира....такъв е живота...СЛУШАЛКИ силна музика и рядко в къщи....друго решения няма....ааа 19 камерна дограма + няколко слоя изолация вършат чудесна работа особено ако напраиш контраста....
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
аз казах
че до 10 вечерта е по закон
преди това и да се оплакваш и да не се оплакваш все тая
и да между 2 и 4 не трябва да се вдига шум
но в другото време може да се работи
аз и до 1 часа през ноща съм работил
по-добре да се оплакват отколкото бетон до половината
понякога има такива ситуации които просто нямаш избор
и по-добре 4 строежа на веднъж отколкото един след друг...
че до 10 вечерта е по закон
преди това и да се оплакваш и да не се оплакваш все тая
и да между 2 и 4 не трябва да се вдига шум
но в другото време може да се работи
аз и до 1 часа през ноща съм работил
по-добре да се оплакват отколкото бетон до половината
понякога има такива ситуации които просто нямаш избор
и по-добре 4 строежа на веднъж отколкото един след друг...
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
DragoGT написа:...
Драго е не си прав
В БГ всичко прави за икономии и без да им пука от нищо
Икономии ок ама ако не са против закони и за сметка на хората
Има ситуации да, но когато се работи със страх от закона се намират и други решения освен тези за сметка на хората
Тук има ли строеж има и мазало - мръсотия, прах, гняз ..., има и шум нон стоп, има и раззбити основи на съседни сгради и т.н. и т.н.
Най мразя тази фраза, но явно няма как - Виж на запад - всичко покрити, изолирано - хората даже неразбират, че на 50 метра е имало строеж и са вдигнали 10 етажа сграда
- DragoGT
- 1/8 перничанин
- Автомобил:
- Двигател:
е как без прах и шум
там крановете бетонпомпи и камион как са безшумни
нали ползваме западна техника (никой вече не ползва руска)
айде айде нямало прах и шум
и за икономии не се работи след 5 защото или е втора смяна или плащаш двойно
(ако е инцидентно ако работиш редовно до 10 си е на две смени
само че от 5 до 10 е 5 часа а не 8
тоест е по-добре да си работиш от 5 до 8 ако искаш икономии
там крановете бетонпомпи и камион как са безшумни
нали ползваме западна техника (никой вече не ползва руска)
айде айде нямало прах и шум
и за икономии не се работи след 5 защото или е втора смяна или плащаш двойно

само че от 5 до 10 е 5 часа а не 8
тоест е по-добре да си работиш от 5 до 8 ако искаш икономии
- zaro
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Понеже и аз се занимавам със строителство като Драго и на мене по цял ден ми бръмчат машините на главата. амам друг начин няма. и безшумни машини също няма. Нашата фирма добре че строи съоръжения, а не жилищни сгради, та в момента поне не се разправям със съседи.
Обаче от опита който имам в жилищното строителство знам че няма как да обясниш на някой дето ти пожелава да ми думкат на детето на главата, че 1800 кубика фундамент не се налива туку така, а това е непрекъснат процес.
Аз не оспорвам, наредбата е от 7 сутринта до 10 вечерта, невярвам и някой да я нарушава без основателна причина, но знам и че хората се прибират в 7 уморени от работа и тез 3 часа до 10 много ги изнервят, та точно за това време се опитвам да оправдая строителите.
Ами изкопите. Знаете ли колко често се гони някой обект да се свърши преди да се скапе времето, понеже ще се разкаля и ще пропадат колите.
Да не мислите че на нас ни е много лесно.
А за мърсотията. на никои не му е приятно да цапа. Една бригада от нашите миналия петък катастрофира тежко на околовръстното преди Горубляне. 8 човека с един ФВ транспортер карат не много бързо и заради кал на пътя, подпомогнато от мокрото време буса става неуправляем и се забива в дърво. Половината по болници и така нататъка, буса на нищо.
И да не мислите че утре аз ще допусна без да ми дреме мой камиони да цапат улицата.
Той Драго ще ме разбере:) а на другите - извинявайте за безпокойството.
П.С. От гражданска позиция - по лошо от ремонта на някой съсед няма. Като ти закъртят на главата и от вибрациите направо се побъркваш. Утре обаче събираш някой лев, почваш ремонт и правиш същото. Та защо днеска да се караш на някой, като утре и ти ще направиш същото.
Обаче от опита който имам в жилищното строителство знам че няма как да обясниш на някой дето ти пожелава да ми думкат на детето на главата, че 1800 кубика фундамент не се налива туку така, а това е непрекъснат процес.
Аз не оспорвам, наредбата е от 7 сутринта до 10 вечерта, невярвам и някой да я нарушава без основателна причина, но знам и че хората се прибират в 7 уморени от работа и тез 3 часа до 10 много ги изнервят, та точно за това време се опитвам да оправдая строителите.
Ами изкопите. Знаете ли колко често се гони някой обект да се свърши преди да се скапе времето, понеже ще се разкаля и ще пропадат колите.
А за мърсотията. на никои не му е приятно да цапа. Една бригада от нашите миналия петък катастрофира тежко на околовръстното преди Горубляне. 8 човека с един ФВ транспортер карат не много бързо и заради кал на пътя, подпомогнато от мокрото време буса става неуправляем и се забива в дърво. Половината по болници и така нататъка, буса на нищо.
И да не мислите че утре аз ще допусна без да ми дреме мой камиони да цапат улицата.
П.С. От гражданска позиция - по лошо от ремонта на някой съсед няма. Като ти закъртят на главата и от вибрациите направо се побъркваш. Утре обаче събираш някой лев, почваш ремонт и правиш същото. Та защо днеска да се караш на някой, като утре и ти ще направиш същото.
zaro написа:Понеже и аз се занимавам със строителство като Драго и на мене по цял ден ми бръмчат машините на главата. амам друг начин няма. и безшумни машини също няма. Нашата фирма добре че строи съоръжения, а не жилищни сгради, та в момента поне не се разправям със съседи.
Напълно подкрепям колегата.
П.С. Не съм в строителството и не съм пристрастен.
- onion
- R.I.P
- Автомобил: Passat B3 1800 mono
- Двигател: ABS 92
Re: До колко часа е разрешено извършване на строителни работи?
Здравейте,
виждам че темата е стара , но ме вълнува нещо по нея затова реших да я дигна.
Някой знае ли актуалните към момента часове за работа на строеж - от колко сутрин , до колко вечер, събота и неделя.
Търсих някаква наредба където да го прочета , но без успех (ако някой може да ми я посочи ще съм много благодарен)
Питането ми е във връзка с близкия до нас строеж , и работата с тежки машини до късно вечер (22:30-23:00)
Благодаря предварително!
виждам че темата е стара , но ме вълнува нещо по нея затова реших да я дигна.
Някой знае ли актуалните към момента часове за работа на строеж - от колко сутрин , до колко вечер, събота и неделя.
Търсих някаква наредба където да го прочета , но без успех (ако някой може да ми я посочи ще съм много благодарен)
Питането ми е във връзка с близкия до нас строеж , и работата с тежки машини до късно вечер (22:30-23:00)
Благодаря предварително!
Re: До колко часа е разрешено извършване на строителни работи?
onion написа:Търсих някаква наредба където да го прочета , но без успех (ако някой може да ми я посочи ще съм много благодарен)
НАРЕДБА № 1
за обществения ред на територията на Столична община
(Приета с Решение № 152 по Протокол № 35 от 12.03.2009)
Глава четвърта
Експлоатация и опазване на общинските имоти, предназначени за общо ползване
Чл. 11. (1) На територията на СО се забранява:
26. извършването на СМР на строежи в периода от 22.00 до 08.00 часа в работните дни, както и пълна забрана за това в празничните и почивни дни.
http://sofiacouncil.bg/index.php?page=ordinance&id=103
Върни се в “ОФФ-Топик - други”