Привет,
харесал съм два лаптопа, но не съм много на ти с хардуера, за това Ви моля за малко разяснения по въпроса.
Разликата помежду двата се изразява в това:
за 1
=======================
Graphics adapter manufacturer : Intel®
type : Intel® GMA X3100
memory amount : up to 358 MB total available graphics memory with 2 GB system memory
memory type : shared
за 2
=======================
Nvidia Quadro NVS 130M supporting TurboCache 256 MB dedicated VRAM (up to 2047MB MB total available graphics memory using TurboCache technology with 4GB system memory), 16xPCI Express
Какво всъщност означава тази разлика на практика?
Като и при двата лаптопа стартовата RAM е 1+1GB.
По принцип лаптопа редовно ще се включва към 20 инчов монитор.
Благодаря предварително.
въпрос за видео на лаптоп
Правила на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
Натисни тук за да прочетеш Правилата на форума
- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
- VW CLUB
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
мисля че 2-рия вариянт е по-добър...
Nvidia Quadro NVS 130M supporting TurboCache 256 MB dedicated VRAM (up to 2047MB MB total available graphics memory using TurboCache technology with 4GB system memory), 16xPCI Express (това е малък недоcтатък защото по трудно cе намират) за какво ти е лаптопа игри,интернет....?

Nvidia Quadro NVS 130M supporting TurboCache 256 MB dedicated VRAM (up to 2047MB MB total available graphics memory using TurboCache technology with 4GB system memory), 16xPCI Express (това е малък недоcтатък защото по трудно cе намират) за какво ти е лаптопа игри,интернет....?
- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
- KingOfPain
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Колегите по-горе са прави- ако няма да наблягаш на 3Д и ако първия вариант е по-евтин - скачай на него, тази интелската карта, учудващо не е много зле и е сравнително по-бърза от масовите интегрирани карти, като GF6100
Принципно няма значение за 2Д разделителната способност каква точно ще е картата, и двете ще ти вършат работа с 20" монитор 

-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
категорично втората видеокарта е меко казано по-добрата.
тя е със собствена оперативна памет 256МБ - системата позволява чрез т.нар turbocache - да се разшити до 2ГБ с памет от оперативната памет на компютъра. това обаче става само, когато оперативната памет на компютъра е на максимум. предполагам по картата, че става дума за някоя TOSHIBA. максималната оперативна памет е 4ГБ - 2 слота по 2ГБ.
първата видео карта е само чип на дъното - без собствена памет - всичко си го взима от оперативната памет на машината.
за 3D и за вектори - видеопаметта никак няма да ти е излишна, така че по-добре е вариант 2.
какъв компютър си си харесал, ако не е тайна? имам доста добри контакти с TOSHIBA и за съфорумец мога да уредя намаленийца някакви...
ако имаш интерес - ЛС, бих дал и сайт, ама ще ми скокнат, че правя реклама и търгувам.
тя е със собствена оперативна памет 256МБ - системата позволява чрез т.нар turbocache - да се разшити до 2ГБ с памет от оперативната памет на компютъра. това обаче става само, когато оперативната памет на компютъра е на максимум. предполагам по картата, че става дума за някоя TOSHIBA. максималната оперативна памет е 4ГБ - 2 слота по 2ГБ.
първата видео карта е само чип на дъното - без собствена памет - всичко си го взима от оперативната памет на машината.
за 3D и за вектори - видеопаметта никак няма да ти е излишна, така че по-добре е вариант 2.
какъв компютър си си харесал, ако не е тайна? имам доста добри контакти с TOSHIBA и за съфорумец мога да уредя намаленийца някакви...
ако имаш интерес - ЛС, бих дал и сайт, ама ще ми скокнат, че правя реклама и търгувам.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://www.notebookcheck.net/Mobile-Gra ... 844.0.html справка за картите на този саит
доста подробно инфо 

- sebastianz55
- Автомобил:
- Двигател:
- SpeeDLine
- Автомобил: Audi A3 1.8T
- Двигател: AGU 1998
моята видеокарта е ГФ 6100 днеска пробвах новия need for speed и се учудих че ми тръгна защото повечето ми приятели казват че вграденте видеокарти са смотаниmusura написа:Колегите по-горе са прави- ако няма да наблягаш на 3Д и ако първия вариант е по-евтин - скачай на него, тази интелската карта, учудващо не е много зле и е сравнително по-бърза от масовите интегрирани карти, като GF6100Принципно няма значение за 2Д разделителната способност каква точно ще е картата, и двете ще ти вършат работа с 20" монитор

Върни се в “ОФФ-Топик - други”